Teraz jest 25 lis 2024 21:28:12

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 93  Następna strona
Aktualnie czytane 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Wiera Kamsza "Яд минувшево", w kolejce czekają Dębski "Wilki i orły" oraz Clausewitz "O wojnie".

Tronowa sala i wystrzał
Błyskawica...
Czterech jeden wezwał
Błyskawica...

Serce...
Starą krwią wieczór spurpurowiał
Serce...
Wiek bogów nikczemnie mały się stał
Serce...
Czworgu jeden oddał
Serce...

08 sty 2009 23:23:06
Użytkownik

Właśnie skończyłam "Grę Anioła" Zafona - nie zawiodłam się, choć jest odrobinę bardziej komercyjna niż "Cień wiatru". W kolejce "Pasażerka ciszy. Dziesięć lat w Chinach" Fabienne Verdier i "Ysabel" G.G. Kaya.

18 sty 2009 20:39:36
Użytkownik

Właśnie kończę Kwarantannę Grega Egan'a. Fajne hard s-f. Brakowało mi tego, bo mam takie poczucie, ze mało jest ostatnio dobrej s-f na rynku. Pisząc "ostatnio" mam na myśli dobrych parę lat.
Końcówka troche gorsza. Może autor był już troche zmęczony? A może mi już spowszedniała fizyka kwantowa? ;-)
Jak tylko skończę biorę się za następną pozycje tego autora! I want more!

20 sty 2009 0:27:09
akurat wczytuję się w "człowieka z nazaretu" Burgess'a.
Musze przyznać że bardzo ciekaqwe spojrzenie na katolickie TABU jakim jest żywot Chrystusa. No ale w końcu pisał to autor Mechanicznej Pomarańczy...

20 sty 2009 23:26:28
Użytkownik

A ja obecnie czytam "Imperium" Kapuscinskiego. To moja pierwsza ksiazka tego autora (brat podsunął) ale na pewno nie ostatnia..

20 sty 2009 23:32:20
Użytkownik

Teraz zaczęłam czytać Gartha Nix'a. Najpierw ,,Sabriel"( pierwszy tom). Później zabiorę się za ,,Lirael" a następnie za ,,Abhorsen" . Tylko szkoda że mam naprawdę mało czasu na czytanie. Chętnie bym więcej czasu przeznaczyła na to ale nie da sie , niestety...

23 sty 2009 10:47:53
Admin

eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
Przebrnąwszy przez nudnawy Sekret Freuda wziąłem się za Szyfr Szekspira... zOMG, łapię się momentami na tym, że zastanawiam się, czy tego nie napisał Brown, bo książka zdecydowanie na jego poziomie (ten sam poziom bohaterów, intrygi, podziału dobrzy/źli etc.). Ja to mam pecha...

Muad'Dib uczył się prędko, ponieważ najpierw przeszedł szkolenie jak się uczyć. A najpierwszą ze wszystkich otrzymał lekcję podstawowej wiary, że może się nauczyć. Szokuje odkrycie, jak wielu ludzi nie wierzy, że mogą się nauczyć, a o ile więcej uważa, że nauka jest trudna.

23 sty 2009 18:33:46
Zobacz profil WWW
A ja obecnie czytam "Imperium" Kapuscinskiego. To moja pierwsza ksiazka tego autora (brat podsunął) ale na pewno nie ostatnia..

Kapuściński jest git. Ja obecnie wróciłem znów do Mario Vargas Llosy i jego Wojny końca świata.

23 sty 2009 21:07:30

a ja bardzo lubię sięgać do jego Lapidariów. To ksiązki które czytam na krzyż :) Czyli wybierając cokolwiek z byle której części książki i ciągle znajduję coś na nowo...
Szczeże polecam.
W tej chwili zaczynam po raz kolejny jego "Podróże z Herodotem" a po jej zakończeniu chcę przeczytać wreszcie same "Dzieje" Herodota

25 sty 2009 12:46:12
Ja zaczynam czytać Harrego Pottera tom 7, tym razem jednak w oryginalnym języku :)

28 sty 2009 15:11:06
Użytkownik

Zaczynam właśnie mojego pierwszego Cobena, tyle dobrych opinii słyszałam o nim, że wreszcie postanowiłam spróbować. Skończyłam Filary ziemi, ale nie mam siły sięgać od razu po Świat bez końca, niby kontynuację/nie kontynuację. Oprócz tego na stoliku Pilch. Lubię go podczytywać w tak zwanym między czasie.

31 sty 2009 0:40:03
Użytkownik

Ja wlasnie niedawno skonczylam czytac Gre aniola Zafona. Juz dawno nie mialam w reku ksiazki ktora by mnie az tak wciagnela. Jest to jego druga ksiazka i obie sa fantastyczne. Jego sposob pisania jest niesamowity. Potrafi stworzyc taka atmosfere ze momentami dreszcze mi chodzily po plecach. A to moim zdaniem jest bardzo trudne. W wiekszosci kryminalow juz od poczatku mozna przewidziec zakonczenie. W tyych ksiazjkach sie nieda. Goraco polecam.

31 sty 2009 12:16:55
Admin

eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
Uporawszy się wreszcie z "Sekretem Szekspira" (bleh, Brown i jego "Kod", tyle, że tu mamy Szekspira, a nie Leo) wezmę się chyba za "Srebną łanię z Visby", chociaż ten cykl jest słaby :/

Muad'Dib uczył się prędko, ponieważ najpierw przeszedł szkolenie jak się uczyć. A najpierwszą ze wszystkich otrzymał lekcję podstawowej wiary, że może się nauczyć. Szokuje odkrycie, jak wielu ludzi nie wierzy, że mogą się nauczyć, a o ile więcej uważa, że nauka jest trudna.

31 sty 2009 12:31:47
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Po zmęczeniu Dziadów, Kordiana i Konrada Wallenroda mogłem się w końcu wziąć za jakąś normalną lekturę. Na pierwszy ogień poszły "Czarne oceany" Dukaja. Czytało sie w miarę szybko ale nie powiem żeby książka mnie zachwyciła. chyba już nigdy nie przekonam się di tego autora. Ale już co innego następna książka którą wziąłem na warsztat: Jacek Piekara "Ani słowa prawdy". Wprost nie mogłem się oderwać od lektury. Jest to zbiór opowiadań wiążących sie ze sobą, ale nie za bardzo.Ich bohaterem jest Ariwald z Wybrzeża. Jest on Magiem samoukiem, który swoją wiedzę i magiczne narzedzia zdobył o maga z którym podróżował, a który zmarł po kilku miesiącach podróży. Ariwald jest nie tylko magiem ale też bardzo silnym człowiekiem. Nie na darmo służył w armii krasnoluda Wszobrodego. Jednym słowem książka cud malina i kążdy fan fantastyki powinien ją przeczytać.
Polecam

31 sty 2009 19:47:51
Użytkownik

Heh, po przejściu przez "Lalkę" wzięłam się, całkiem przypadkowo, za trylogię "Opowieści rodu Otori" - książki wciągneły mnie, napisane są poprostu genialnie. Wiele elementów kultury japońskiej, tyle, że akcja wcale nie dzieje się w Japonii. Polecam każdemu....

01 lut 2009 14:05:29
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 93  Następna strona