Teraz jest 27 lis 2024 4:39:41




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
jedzenie 
Autor Wiadomość
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2007 19:46:01
Posty: 887
Lokalizacja: www.eksiazki.org
Post 
Jak mi ktoś zasponsoruje, to czemu nie :D Mnie niestety nie stać na takie luksusy...


07 lis 2007 21:22:22
Zobacz profil WWW
Post 
No tak, ale raz na kwartał można zaszaleć :P ewentualnie polecam jajecznicę :P


07 lis 2007 22:04:39
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2007 19:46:01
Posty: 887
Lokalizacja: www.eksiazki.org
Post 
Jajecznicę w sumie chyba umiem robić... Przynajmniej jak próbuję zrobić jajecznicę to wychodzi coś co się da zjeść ^^


07 lis 2007 23:04:51
Zobacz profil WWW
Post 
Nio to do tego cebulka, parówki i masz już super danie. A jak chcesz poszaleć zrób sobie jajecznicę z grzybami to już masz danie super wykwintne :P :D


08 lis 2007 14:20:24
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2007 19:46:01
Posty: 887
Lokalizacja: www.eksiazki.org
Post 
Za grzybami nie przepadam :P Jeśli już, to bym z pomidorami sobie zrobił, ale po pierwsze pomidory już nam się skończyły, a po drugie nie umiem :D Ale nawet zwykła, czy też z cebulką i jakąś kiełbaską i jest super :)


08 lis 2007 14:49:23
Zobacz profil WWW
Post 
mogą też być pomidory z puszki.

Olej rozgrzać na patelni, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulkę i smażyć. Dodać obrane ze skórki pokrojone w kostkę pomidory(w puszkach są chyba bez skórki już) i smażyć dopóty dopóki nie powstanie sos. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem (ma być dość pikantne). Po ok. 10 min. wlać rozbite jajka i smażyć aż się zetną. Smacznego!


08 lis 2007 15:19:40
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2007 19:46:01
Posty: 887
Lokalizacja: www.eksiazki.org
Post 
Wrzućcie jeszcze kilka przepisów! Mam jeszcze prawie 3,5 roku studiów inżynierskich przed sobą, więc chyba się nauczę gotować :D


08 lis 2007 15:42:08
Zobacz profil WWW
Post 
zrób sobie smażone ziemniaki z cebulką :D
Obierasz ziemniaki, kroisz w plasterki, wrzucasz na rozgrzany olej i smażysz kilka minut pod przykryciem, następnie zdejmujesz pokrywkę, wsypujesz przyprawy (co chcesz majeranek, bazylia, pieprz sól do wyboru) smażysz nadal aż troszkę się podrumieni wtedy wrzucasz na to cebulkę, smażysz kolejne kilka minut i masz pyszne danie do którego nie trzeba nawet mięsa :) jeśli ktoś lubi najlepszy do tego jest kefir :) (do picia oczywiście ;))


08 lis 2007 16:25:28
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2007 19:46:01
Posty: 887
Lokalizacja: www.eksiazki.org
Post 
Hmmmmm nie wygląda na trudne, jest tylko jedno ale. Obierasz ziemniaki. To może mi sprawić trochę trudności :D A zapewne reszty poleceń nie da się wykonać bez palców? ;)


08 lis 2007 16:51:09
Zobacz profil WWW
Post 
to rób jak mój brat obieraj w kostkę :D wtedy nawet lepiej się kroi w plasterki :D


08 lis 2007 17:58:42
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2007 10:14:08
Posty: 152
Post 
Co do ziemniaków to najlepiej sobie kupić obieraczkę. Nóż jest dla bardziej wtajemniczonych, trzeba mieć wprawę. A takie zwykłe obieraczki i pomogą przy marchewce lub ogórku zielonym ;]


08 lis 2007 19:07:51
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2007 19:46:01
Posty: 887
Lokalizacja: www.eksiazki.org
Post 
Obieraczka jest dla mnie zbyt skomplikowana :P Wolę zwykły nóż :P A obieranie w kostkę to niezły pomysł :D


08 lis 2007 19:25:36
Zobacz profil WWW
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2007 10:14:08
Posty: 152
Post 
I Ty Obi.. niby jesteś studentem?? Student obiera ziemniaczki aby jak najmniej wyrzucić ;]
A propo ziemniaków, to mając czas możesz zrobić pycha ziemniaki, chyba są to ziemniaki po francusku.
Składniki:
ziemniaki, kostka masła, kilka ząbków czosnku, mleko, sól.
Czosnek jak najdrobniej i mieszasz z masłem, oraz trochę soli dla smaku (prawdę mówiąc już to jest pycha na same kanapki, najlepiej podgrzane w piekarniku, ale to nie o tym miało być ;))
Tym masełkiem czosnkowym smarujesz naczynie żaroodporne. Obrane ziemniaki, pokrojone w grubsze plastry układasz w naczyniu, smarując co chwilę masłem. na koniec zalewasz mlekiem, nie za dużo. I do piekarnika na około godzinę.
Pyszna sparawa, efekt smakowy gwarantowany. Nawet na wieczór z płcią przeciwną, bo przecież oboje będziecie jeść.


08 lis 2007 20:08:21
Zobacz profil
Post 
Obi albo możesz żyć na płatkach z mlekiem :P Proste w przygotowaniu i dobre =) A ile witamin... :)


08 lis 2007 20:59:31
Post 
Ceryn a można to mleko czymś innym zastąpić?? :) znam kogoś kto ma alergię na ten produkt :>


08 lis 2007 21:02:36
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
cron