Teraz jest 25 lis 2024 14:30:53

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 93  Następna strona
Aktualnie czytane 
Autor Wiadomość
właśnie skończyłam czytać książkę Cobena, kurka jak ten facet wspaniale pisze! trzyma w napięciu do ostatniego zdania, nieoczekiwane zwroty akcji i zakończenia, dla mnie bomba. teraz przeczytałam " W głębi lasu" ale staram się czytać wszystkie jego książki. naprawdę polecam

11 paź 2008 20:17:30
Użytkownik

Kończę właśnie Wrota piekieł Webera tom drugi i już nie mogę się doczekać na trzeci ( podobno ma się ukazać na wiosnę). Zetknięcie dwóch alternatywnych ludzkich światów o rożnym stopniu rozwoju technicznego i odwrotnym do niego stopniem obdarzenia zdolnościami paranormalnymi, magią stwarza ciekawe możliwości. Końcówka drugiego tomu sugeruje przewagę jednej ze stron, ale jak się pomyśli (przez skojarzenie z naszą historią ) na progu jakich wynalazków i ich wykorzystania stoi druga strona.....

12 paź 2008 19:09:51
Użytkownik

Niedawno zaczęłam swoją przygodę z Weberem i jego cyklem o Honor H. i jestem nim po prostu zachwycona - czytam tom czwarty z braku drugiego i trzeciego, pierwszy zrobił na mnie ogromne wrażenie. Żałuję tylko, że nie można dostać już nigdzie niektórych jego książek - ani w bibliotece, ani w księgarni, ani tym bardziej w empiku. Nawet w wydawnictwie ich nie mają. Szkoda, przyjdzie czekać na wznowienie :)
A za trzy dni dwa kolejne tomy. Ech.

Tak wiele chciałby jej jeszcze powiedzieć!
- Powodzenia - mruknął.
- Jest niezbędne nam wszystkim - odparła poważnie i odeszła.

12 paź 2008 20:08:29
Ja rozpędzony ponownym obejrzeniem sagi Star Wars w dwójce (niestety nie puścili wszystkich częsci :/ ) wziąłem się za trylogię Thrawna. Jak na razie jest słabo. Dialogi są jakieś sztywne, po trosze prostackie. Postacie wydają mi się zupełnie inne niż te które mogłem obserwować w filmach. Licze na to że książka nabierze jeszcze rumieńcow, ale nie mam zbyt wielkich nadziei.

12 paź 2008 21:25:36
Ja powoli kończę 19 tom 20-tomowego cyklu Patricka O'Briana o Jacku Aubreyu. Tytuł 19. tomu to "Sto dni".

14 paź 2008 15:15:58
książki Pattersona lubię praktycznie tak samo jak Cobena. piszą świetne kryminałay. sama akcja "Negocjatora" podobała mi się bardzo,ale [spoiler]nie podobał mi się wątek śmiertelnie chorej żony, która umiera na koniec książki. nie lubię książek ze złymi zakończeniami. dodatkowa śmierć i to pozytywnej osoby wcale nie była potrzebna[/spoiler]

//Edycja Kella:
Brawo, właśnie chamsko zaspojlerowałaś. Masz więcej takich fajnych spojlerów? Następnym razem użyj specjalnego znacznika "spojler" i nie psuj innym zabawy.
//

14 paź 2008 16:33:03
Użytkownik

Nie miałam okazji wcześniej czytać utworów autorki kryminałów tzn Agaty Christie; dopiero w te wakacje będąc w Anglii wpadła mi w ręce książka "After funeral", która była całkiem ciekawa, największą radość sprawily mi nazwy ulic występujące w powieści na których wcześniej stanęła moja stopa:)

14 paź 2008 22:20:32
Post Aktualnie czytane
1. Dante Alighieri - Boska Komedia
2.Stanisław Jerzy Lec - Myśli nieuczesane
3. Marek Karpiński - Najstarszy zawód świata

------------------ Dodano: Dzisiaj o 22:07:40 ------------------

15 paź 2008 23:07:40
Użytkownik

Obecnie czytam "Ręka mistrza" Stephena Kinga. Zapowiada się całkiem nieźle.

16 paź 2008 8:09:44
Użytkownik

Na dzień dzisiejszy przeczytałam książkę "Niebieskie nitki" Małgorzaty Gutowska-Adamczyk. Historie młodej dziewczyny, jej rodziny i przyjaciół. Opowieść o miłości, trudnych wyborach, odrzuceniu i potrzebie przyjaźni. Ukazaną z punktu widzenia i odczuć poszczególnych bohaterów. Powieś w której nie ma konkretnego końca historii, zostaje niedokończony wątek tak jak w życiu codziennym, rzeczywistym bo zawsze życie toczy się dalej i nie wiadomo co się wydarzy. A autorka w swoim utworze pozwala nam samym dopisać koniec jeśli naprawdę chcemy. Sam zaś kreśli co możemy zobaczyć zaglądając przez okno. Polecam wszystkim, którzy lubią czytać o życiu codziennym i sztuce. :?

Ostatnio edytowano 17 paź 2008 10:33:29 przez wybranka, łącznie edytowano 1 raz

16 paź 2008 10:56:06
Użytkownik

Jestem w trakcie czytanie Jacka Piekary "Świat jest pełen chętnych suk" . Książkę czyta się przyjemnie , ale już szykuję się na nowy tom opowiadań o Mordimerze "Płomień i krzyż" :D

16 paź 2008 12:43:25
Użytkownik

Właśnie skończyłam Pułkowników W.E.B. Griffina. Trzeba przyznać, że wciągnął mnie mocno jego styl pisania i czytam wszystko co spod jego pióra wyszło. Na tapecie w tej chwili Nora Roberts - Zorza polarna

16 paź 2008 13:40:03
Użytkownik

Ostatnio czytam Sapkowskiego cztery tomy pięcioksięgu wiedzminskiego czyli "Krew Elfów" "Czas pogardy" "Chrzest ognia" i "Wieża jaskółki". Oprócz tego "Płomien i krzyz" Jacka Piekary.:D

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Obrazek

16 paź 2008 19:24:16
Zobacz profil WWW
Użytkownik

A ja właśnie skonczylam czytać Piramidy Pratchetta. I słuchać (audiobook) Erika Pratchetta. Ten angol świetnie czyta jego książki, każda postać ma swój "głosik" i odpowiednią intonację. Aż chce się słuchać :) Zaraz zabiorę się za Mort, też audiobook :)

— Oscar Wilde

16 paź 2008 19:36:45
Użytkownik

"Ogród Afrodyty" E. Stachniak - dziwna, jestem na 80. stronie i jak na razie miałam okazję przeczytać o akcie miłosnym czternastolatków i o tym co robiła pewna kobieta głównej bohaterce. Jeśli wpadnie mi coś w ręce fajnego chyba przestanę czytać to.

17 paź 2008 13:24:15
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 93  Następna strona