|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 23 lis 2024 11:53:52
|
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
|
Trzymający w napięciu horror Sci-Fi, momentami zaskakujący. Mnie się bardzo podobał. Może nie tyle efekty, co narastający strach i paranoja, które dało się odczuć oglądając film.
Niezwykle zaskakujące było zakończenie - chyba najlepszy wg. mnie fragment filmu. Więcej nie mówię, nie chce psuć smaku tym, którzy być może jeszcze nie obejrzeli.
Zaryzykowałbym stwierdzenie, by podciągnąć film pod kategorię "arcydzieło". Polecam.
|
12 wrz 2008 18:13:53 |
|
|
Konto usuniete
|
Film jest na prawdę dobry. Podobał mi się wątek wiary i tej kobiety, która tak wszystkim mąciła w głowach apokalipsą. To było dobre i pokazało do czego tak na prawdę zdolni są ludzie. No i zakończenie, świetne. Tylko nie wiedziałam, że ten jest na podstawie książki, ale teraz muszę ją przeczytać, szkoda, że musi ustawić się sporej kolejce.
|
16 wrz 2008 20:29:42 |
|
|
Konto usuniete
|
Film nie jest dla zwyklych horrorofilów, którzy w takich filmach szukają tylko bezmózgiej sieczki i zalewu krwi na ekranie. Przede wszystkim "Mgła" ma to coś czego obecnym horrorom brakuje:nieprzewidywalność, klimat i kontekst psychologiczny. Ksiażki nie czytalam,ale film Ok.
|
07 paź 2008 14:37:30 |
|
|