Gratuluję pomysłu na wiersz. Rzeczywiście potwierdza tytuł, chociaż na dobrą sprawę nie można się czepiać, bo przecież miał być o niczym. Po przeczytaniu przyszła mi na myśl piosenka Hey'a Teksański, tam autorka też ma podobne problemy, a wyszła z tego niezła piosenka wpadająca w ucho. Wydaje mi sie jednak, że sporo pracy włożone zostało w ten wiersz, choćby dopasowanie i wyszukanie rymów. Nie można się nie zgodzić z ostatnimi wersami, chociaż ja dołożyłbym jeszcze, że często nasz świat opisany jest wierszem pijanego poety.
Dzięki za komentarz. Rzeczywiscie można skojarzyć z Hey'em chociaż sam na to nie wpadłem wcześniej. Rymy przychodzą mi łatwo, gorzej z treścią - jak widać
_________________ Pozdrawiam
13 sie 2008 13:14:19
Konto usuniete
Czy to tak właśnie nie jest, że wszystko już było, ale w różny sposób opisane i różnie przeżyte przez każdego człowieka? Świetny wiersz. Na pewno go zapamiętam.
Jak widać, brak treści może też zawierać treści bardzo bogate. Wiersz jest bardzo oryginalny, a sposób kształtowania strof świadczy o nietuzinkowej lekkości pióra. Nie ustawaj w tworzeniu, pisz o czymkolwiek, a myślę że szybko rozrośnie się ci grono twoich stałych czytelników.