|
|
Teraz jest 24 lis 2024 9:40:29
|
Witam wszystkich starych użytkowników oraz tych nowych!
Autor |
Wiadomość |
Konto usuniete
|
Info o mnie:
Imię: Michał
Rok urodzenia: 1989
Zamieszkały: Małopolska
Zainteresowania: Filmy (głównie horrory), literatura fantasy
Plany na przyszłość: Utrzymać się na studiach :]
|
04 wrz 2008 16:05:30 |
|
|
Konto usuniete
|
Cześć! Mam na imię Rafał.
Jestem z Krakowa.
Właśnie zaczynam 2 Gim.
Mam nadzieję że będę mógł wam pomóc w znalezieniu różnych ebooków itp. gdyż znam wiele fajnych stron ( włącznie z tą ).
Dzięki za przyjęcie (mam nadzieję że serdeczne) i pozdro dla wszystkich.
|
05 wrz 2008 15:37:48 |
|
|
Konto usuniete
|
Hej!!!
Nazywam się Mateusz.
Pochodzę z Bierunia.
To forum sztywne jak żadne, ludzie, admini, mody weźcie na luz. Już na dzień dobry dostałem ostrzeżenie za brak uzasadnienia. Przesadzacie trochę. Zacznijcie pierw ostrzegać nowych na pw że nie maja zbyt rozwiniętych zdań, a jeśli do niego to nie dociera dawajcie ostrzeżenia. To tyle co miałem do powiedzenia.
Z poważaniem
Reven
|
06 wrz 2008 22:44:07 |
|
|
Użytkownik
|
Imię: Robert
Rocznik: 1992
Miasto: Gdańsk
Zainteresowania: Wiedźmin, komputery, muzyka współczesna, książki (fantastyka, RPG), film
Ulubiony autor: chyba jednak stawiam na Sapka
|
06 wrz 2008 23:27:39 |
|
|
Konto usuniete
|
Witam Wszystkich
Rocznik 1990 Zainteresowania; historia, polityka, Korona Kielce, Star Wars
Pseudonim: Ryba(który wziął sie od nazwiska...od zawsze jest ze mną Pije od lat 9....
|
07 wrz 2008 12:23:21 |
|
|
Konto usuniete
|
To ja tez powitam szanowne grono.
Czytam co popadnie i gdzie popadnie, taki ze mnie mol....
|
07 wrz 2008 20:16:22 |
|
|
Konto usuniete
|
Cześc!
Witam wszystkich serdecznie... Znalazłam ten vortal bo uwielbiam czytać książki, zresztą jak każdy z Was, choć nie mam za wiele czasu na ten luksus Liczę na Wasze podpowiedzi co do tytułu książek:) Pozdrawiam
|
08 wrz 2008 11:24:17 |
|
|
Użytkownik
|
Witam wszystkich, jak wiekszosc tutaj sprowadzilo mnie zamilowanie do czytania
|
08 wrz 2008 11:27:52 |
|
|
Konto usuniete
|
Witam wszystkich jestem Sylwia mam 28 lat,obecnie mieszkam w Pn Irlandii a pochodze z woj.malopolskiego.Uwielbiam czytac ksiazki,(a tutaj troche mi tego brakuje) odwiedzac ciekawe miejsca szczegolnie stare zamki i koscioly,uwielbiam czytac szczegolnie ksiazki fantastyczne i historyczne,romansami tez nie gardze .Wychowuje 2 wspanialych dzieci i pracuje dorywczo,mam nadzieje poznac tu ciekawych ludzi.
|
08 wrz 2008 12:36:08 |
|
|
Konto usuniete
|
Nowa
Hej. Mieszkam obecnie w UK i zarowno mi jak i moeje corce bardzo brakuje polskich ksiazek.
Czytam wlasciwie wszystko co mi wpadnie w rece...
|
08 wrz 2008 15:33:29 |
|
|
Konto usuniete
|
Witam!
Mieszkam w Gdańsku i jak wszyscy tutaj uwielbiam czytać książki.Szczególnie mroczne ,zagadkowe historie ,ale także pełne humoru kryminały Joanny Chmielewskiej.
Równie chętnie zaglądam do książek poleconych przez przyjaciół. )
|
09 wrz 2008 18:46:48 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 10 wrz 2008 14:14:11 Posty: 23 Lokalizacja: KrakĂłw/Londyn
|
Witajcie! Choć obecnie mieszkam w Londynie, lubie o sobie myśleć, że jestem z Krakowa. Kiedyś tam wrócę . Molem książkowym jestem od zawsze, po przeprowadzce ponownie zapełniam półki książkami. Ostatnio olśniło mnie, że dzieki ebookom moja kolekcja może być wieksza i lżejsza. Dopiero zaczęłam rozglądać się na tym forum, mam nadzieję wsiąknąć .
|
10 wrz 2008 14:48:20 |
|
|
Użytkownik
|
Witam wszystkich!
Mam na imię Mateusz, rocznik 1977 czyli - wg segregacji różnych naukowców lub też osób, za takich się uważających - należę do tzw. pokolenia X. Cokolwiek by to znaczyło. Mój Nick wywodzi się jeszcze z czasów podstawówki i związany jest z mą "wielce wysoką" wagą w tamtych czasach. Teraz należałoby go chyba zmienić na "Klucha" Skończyłem germanistykę oraz, już podyplomowo, studia informatyczne. Zajmuję się tłumaczeniami i staram się doskonalić w tym kierunku. Niestety, ponieważ komputer pochłania mi coraz więcej czasu na książki zostaje go coraz mniej - mam nadzieję, że dzięki e - bookom uda mi się, choć trochę, więcej chwil spędzić z lekturą: ze względu na wygodę użytkowania i możliwość zabrania wielu pozycji ze sobą, bez potrzeby dźwigania walizki. Do ulubionych książek, siłą rzeczy, należą dzieła autorów niemieckiego obszaru językowego - przede wszystkim Hessego i Kafki. Studia wyrabiają, stety lub niestety, pewne nawyki. Z okresu dziecięctwa pozostało mi też zamiłowanie do książek fantasy. Mając 8 lat przeczytałem "Niekończącą się opowieść" i tak się zaczęła moja przygoda z tego rodzaju literaturą. Potem przyszedł czas na inne książki "fantastyczne". Niedawno odkryłem cykl "Dragonlance" i mimo, powiedzmy sobie szczerze, pewnej wtórności urzekł mnie i wciągnął na dobre. Tyle tytułem wstępu. Mam nadzieję, że znajdę siły, by udzielać się na forum, poznam ciekawych ludzi oraz odkryję na nowo, co to znaczy umieć cieszyć się czytaniem. Stronę tę odkryłem przypadkowo, szukając informacji na temat skonfigurowania pocket pc. W sumie nie wierzę w przypadki, więc może tak musiało być
_________________ Stanisław Jerzy Lec:
Nie wiem, czy wierzę w duszę, ale na pewno w bezduszność.
|
10 wrz 2008 18:11:08 |
|
|
Konto usuniete
|
Cześć i czołem! Trafiłem na to forum przypadkiem, ale bardzo mi się podoba, więc jeśli nie macie nic przeciw, zostanę na trochę dłużej. Zainteresowaniami itp. zanudzać was nie będę - zresztą skoro tu jestem, to wiadomo że lubię książki. Cóż jeszcze dodać... Spotkamy się w innych wątkach!
|
11 wrz 2008 21:29:28 |
|
|
Użytkownik
|
Witam serdecznie.
O e-książkach przeczytałam przypadkowo latem, podczas urlopu, w jakimś czasopiśmie (właściwie była to jedyna istotna informacja, jedyna jaką zapamiętałam z całej gazety). W tym momencie rozpoczęła się moja przygoda z e-bookami- gorączkowe przeszukiwanie sieci, poszukiwanie informacji o książkach, czytnikach i bibliotekach. I tak właśnie tutaj trafiłam.
Dzięki Wam przeczytane książki pozostaną w mym sercu, pamięci i na dysku komputera. Właściwie to vortal ocalił cała moją rodzinę przed kataklizmem książkowym i wojną domową o przestrzeń życiową.
Pozdrawiam.
Karolina
|
12 wrz 2008 13:00:26 |
|
|