Teraz jest 25 lis 2024 8:47:02

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 93  Następna strona
Aktualnie czytane 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Wlasnie sie wzielam za ksiazke pt. "Nierzadnica"autorstwa Iny Lorentz. Od kilku miesiecy kuzynka probuje mnie na te ksiazke namowic, ale tytul jest z lekka odstraszajaco-zniechecajacy. Z tylu na ksiazce jest napisane, ze jest to porywajaca, cudowna, zajmujaca i trzymajaca w napieciu powiesc. Rowniez, ze doskonaly material filmowy... Zobaczymy, jak przeczytam to sie podziele wlasnym zdaniem :)

16 sie 2008 2:54:19
ostatnio czytam książkę Jacka Piekary "Ani słowa prawdy"

16 sie 2008 13:34:45
Użytkownik

Ja się wzięłam za komedię kriminalną: Daria Doncowa "Żona mojego męża", to kolejna jej pozycja, którą czytam i do tej pory się nie zawiodłam :)

16 sie 2008 18:18:55
Użytkownik

Obecnie czytam Trylogię Trawna, fajnie jest wrócic do dobrych książek od czasu do czasu.Zacząłem oprocz tego czytać "Tajemniczą wyspę" Juliusza Verne'a , bardzo fajna książka przygodowa.

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Obrazek

16 sie 2008 18:23:07
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Skończyłem czytać drugą część Hyperiona. Nie ten poziom co pierwsza.. ale przyjemnie było się dowiedzieć jak cała historia się skończyła.
Teraz biorę się za Wytrzymałość materiałów. Wakacje zbliżają się ku końcowi ;) Ciekawie będzie wziąć do ręki papierową książkę.

16 sie 2008 20:17:57
Teraz zabiorę się za książkę Stephena Kinga "Komórka". Chyba każdy wie o co w niej chodzi. Nareszcie dostałem ją w swoje ręce. Chodziłem do biblioteki ale wiecznie nie mogłem na nią trafić, ale koniec z tym! :D Biegnę czytać!

17 sie 2008 19:32:40
Ja się wlasnie wziąłem za "Anioly i demony" a poźniej, myśle że wróce do Cobena...

Edit by Rudi: Może zanim to zrobisz wrócisz do słownika ortograficznego. Zwracaj uwagę na jakość postów, bo będę usuwać.

Tak jest, szefie...

Ostatnio edytowano 18 sie 2008 22:30:46 przez Konto usuniete, łącznie edytowano 1 raz

18 sie 2008 12:36:03
czytam obecnie "nędzników" Wiktora Hugo. Początek był dość nudny, ale rozwija się powoli.

18 sie 2008 14:32:50
Użytkownik

Jude Watson - "Niepewna ścieżka", jak skończę to biorę się za "Świątynię w niewoli". Ogólnie rzecz biorąc trochę się zawiodłem na serii "Uczeń Jedi" - spodziewałem się czegoś na wyższym poziomie, a tutaj (zwłaszcza pierwsza część) taki bardziej fanart... zobaczymy co będzie dalej ;)

'Cause I wanna be the minority

18 sie 2008 22:41:10
Zobacz profil WWW
Ja właśnie kończę "Ono" Doroty Terakowskiej. Ciekawa książka o życiu, poszukiwaniu wskazówek a przede wszystkim o młodej dziewczynie która bardzo szybko musi dorosnąć.

21 sie 2008 15:41:10
Użytkownik

Czy ktoś z was czytal "Cień Wiatru" Zafona? Znacie jakies inne książki tego autora? To w zasadzie kryminal osadzony w Barcelonie...bardzo smakowita rzecz o wielbicielach książek ponikąd. Zdecydownie do polecenia.

22 sie 2008 11:01:42
Użytkownik

Zabrałem się właśnie za drugi tom "Wojny Światów" Harry'ego Turtledove'a. Całe lata czekałem na polski przekład (przetłumaczono jedynie 1 tom), w końcu ściągnąłem sobie oryginał. Naprawdę ciekawa historia alternatywna - inwazja kosmitów w czasie gdy na Ziemi trwa II wojna światowa.
Jedno, co drażni mnie w stylu Turtledove'a to częste przypominanie przez narratora różnych informacji o bohaterach, wydarzeń z ich życia itp. Zupełnie jakby uważał, że czytelnicy mają sklerozę:)

22 sie 2008 21:05:58
Użytkownik

Przez ostatnie dni brnę przez książkę Siergieja Łukanienki pt. „Spektrum”. Można powiedzieć, że jest to space opera z elementami „Stargate”. Bohater, prywatny detektyw, podróżuje po galaktyce wykorzystując stacje zbudowane przez obcych – Kluczników. Zanim jednak będzie mógł przemieścić się na inną planetę, żeby wykonać zlecenie musi opowiedzieć Klucznikowi jakąś satysfakcjonującą go historię. Ta sztuka udaje się nielicznym.
Na razie książka mnie nie porwała, ale kto wie, nie przekroczyłem jeszcze połowy i mam nadzieję na rozwinięcie wątku i, jak to bywa u Łukanienki, niespodziewane zakończenie.

22 sie 2008 21:06:29
Aktualnie czytam najnowszą książkę Harlana Cobena "W głębi lasu". Pomimo, iż jest to książka kryminalna, uważam, że może spodobać się czytelnikom, którzy nie preferują tego gatunku. Nie mogę doczekać się zakończenia. Powieść tę polecam wszystkim.

23 sie 2008 14:33:59
Użytkownik

Trzeci raz czytam ,,Diunę", skończyłam czytać ,,Wywiad z wampirem", a od poniedziałku zabiorę się za ... podręczniki szkolne :)

23 sie 2008 19:07:22
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 93  Następna strona