Teraz jest 25 lis 2024 8:26:05

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 93  Następna strona
Aktualnie czytane 
Autor Wiadomość
Zaciekawiona dyskusją w jednym z tutejszych tematów sięgnęłam po "Świat Czarownic" - mam ich kilka, ale nie sądzę abym dłużej w nim zabawiła, zaglądam po kilka stron do "Listów" Tolkiena na razie nie mam tak wiele czasu ale gdy deszcz zaczyna padać może uda mi się jeszcze i z Panem Samochodzikiem odnowić znajomość - lubię tak czasem popatrzeć na świat przez pryzmat tego co we wczesnej młodości budziło zachwyt :D

09 sie 2008 10:14:50
Obecnie czytam Kim Stanley Robinson- "Czerwony Mars".... Książka jakoś tak wpadła mi w ręce. Jest naprawdę ciekawa. Książka ta należy do trzy tomowego cyklu o kolonizacji Marsa przez Ziemian. Polecam wszystkim zainteresowanych tą tematyka zwłaszcza przez wakacje.... ;D

09 sie 2008 11:19:39
Użytkownik

Właśnie skończyłem "Górę trzech szkieletów" Baniewicza. Książka sama w sobie całkiem niezła - zagadka kryminalna, walka o życie z polską misją wojskową w tle itd. Problem w tym, że Baniewicz we wszystkich swoich książkach sensacyjnych powiela ten sam schemat: polska misja wojskowa w jakimś ogarniętym walkami kraju, porządny polski żołnierz + kobieta w potrzebie, a do tego bydlaki w polskich (między innymi) mundurach uprzykrzający życie wspomnianej parze.
Przydała by się jakaś odmiana...

09 sie 2008 19:53:58
Ja w wakacje zaczęłam czytać jedną z części Sagi o Ludziach Lodu ale oderwałam się od tego bo nie za bardzo lubię czytać kolejne tomy danej serii nie czytając poprzednich, obecnie czytam Artemis Fowl:Arktyczna Przygoda i przynajmniej się nie nudzę.

10 sie 2008 13:33:14
Aktualnie czytam 'Sekretny Dziennik Laury Palmer' Jennifer Lynch. Jedna z moich ulubionych książek ; )

10 sie 2008 13:35:34
Użytkownik

A ja się pochwalę, że czytam Gwiezdne Wojny Lucasa i strasznie ubolewam że jest to jedyna napisana przez niego książka, bo autor nie jest tylko dobrym reżyserem ale także i pisarzem.

11 sie 2008 14:24:01
Użytkownik

A ja się pochwalę, że czytam Gwiezdne Wojny Lucasa i strasznie ubolewam że jest to jedyna napisana przez niego książka, bo autor nie jest tylko dobrym reżyserem ale także i pisarzem.

Ja nie ubolewam. Przecież to straszny gniot jest. Przeniesiony scenariusz filmowy, bez polotu. Lepiej weź się za porządne książki z cyklu :D Chociaż to warto przeczytać dla samej znajomości.

Ja czytam "Everville" Cliva Barkera. Cały czas podejrzewam go o schizofrenię. To przenikanie światów, dziwne postrzeganie rzeczywistości. Hmm... najpierw Bakker, teraz Barker. Zawsze się wpakuję w jakąś perwersję :D

A w celu ochrony przed utratą zmysłów (O nie za późno! Gdzie mi tu z tym kaftanem :P) drugą część Wielkiej Wojny Brzezińskiej i Wiśniewskiego. Dopiero parę stron za mną, ale już daje się zauważyć zmiana klimatu. Styl bardziej poważy niż w części pierwszej.

11 sie 2008 20:04:17
Ja właśnie zmierzam ku końcowi "Podpalaczki: Kinga, którą czytam już 3 czy 4 raz. A po tej książce mam zamiar wziąć się za "Anioły i Demony" Browna

12 sie 2008 9:32:34
w tej chwili czytam " życiorys własny przestępcy" historia żyda, który miał zostać rabinem, a w rzeczywistości stał sie złodziejem. Jak dla mnie troche nudna jest ta książka, chociaż przedstawia prawdziwy obraz przedwojennej szkoły rabinów :)

12 sie 2008 15:44:57
Aktualnie delektuję się szóstą częścią "Mrocznej Wieży" Kinga, jak dla mnie mistrzostwo, i czytam "Sierżanta" Miroslava Zambocha.

13 sie 2008 1:07:34
Z uwagi na najdłuższe w moim życiu wakacje, postanowiłam powrócić do przeczytanych już kiedyś książek. Tym oto sposobem czytam 'Cmętarz zwieżat' Kinga. Myślę jeszcze czy nie odświeżyć sobie 'Stukostrachów'. ;)

13 sie 2008 21:05:00
Użytkownik

Właśnie skończyłem "Ostatnie Proroctwo" z serii Star Wars: Nowa Era Jedi, i lece teraz "Jednocząca Moc" z tej samej serii... No cóż ja mogę więcej powiedzieć, jestem fanem Gwiezdnych Wojen i basta ^^

15 sie 2008 6:04:30

15 sie 2008 14:24:14
Użytkownik

Kończę czytać "Człowieka z Nazaretu" Burgessa. Bardzo ciekawa wizja życia Chrystusa, gdzie element "fantastyczny" został zredukowany do minimum, a Jezus jest kimś w rodzaju wędrownego filozofa, który nawet przed uczuciem "powołania" miał żonę. Chyba najciekawsza książka o tej tematyce zaraz po "Ostatnim Kuszeniu Chrystusa" Kazantzakisa

15 sie 2008 15:09:05
Czytam właśnie "Zawód wiedźma" Olgi Gromyko, ciekawa książka fantasy opowiadająca o studentce magii praktycznej- występuje motyw podróży, odrobina humoru, ciekawe przygody i dobrze sie czyta. Mam zamiar przeczytać następną Księgę jesiennych demonów, później chyba Zamboch Miroslav Bez litosci. Liste mam długą a czasu niestety mało.

15 sie 2008 18:06:16
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 93  Następna strona