Teraz jest 25 lis 2024 8:27:29

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 93  Następna strona
Aktualnie czytane 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Cóż, ja zaczytuję się ostatnio w powieściach historycznych, które wydaje wydawnictwo Hachette i jestem bardzo zadowolona. Michał Strogow, Trzej Muszkieterowie - a aktualnie kontynuacja tego drugiego o niezbyt enigmatycznej nazwie "Dwadzieścia lat później". Potem zapewne zrobię wszystko by zdobyć trzecią część "Wicehrabia de Bragelonne". Czy jestem zadowolona z czytania? No ba! Powieści w takim klimacie jarają mnie najbardziej, choć nie co ubolewam nad mało zarysowywującymi się wątkami miłosnymi. (bądź co bądź jestem dziewczyną i wszędzie się owych doszukuję... bo jest mi przyjemniej czytać ;D ) Zobaczymy czy mi się spodoba, bo jak na razie jestem na stronie dwieście dziewiątej z ponad siedmiuset.

01 sie 2008 21:49:28
Użytkownik

Jestem w trakcie "Paraiso Travel" Jorge Franco i muszę przyznać, że i tym razem mnie nie zawiódł. Nie byłam pewna, jak będzie wyglądała następna książka po "Rosario Tijeras", obawiałam się wtórności, ale widzę że panu Franco pomysłów nie brakuje. Czekam z niecierpliwością, aż dotrą do nas jego wcześniejsze powieści.

04 sie 2008 13:54:51
A ja jestem w trakcie czytania Sagi o Ludziach Lodu. Wciągnęło mnie to i zamierzam przeczytać wszystkie tomy :lol:

04 sie 2008 17:16:06
A ja właśnie czytam "Drapieżne ptaki" Wilbura Smitha. To już druga - po "Monsunie" - powieść tego pisarza, którą po prostu pochłaniam. Generalnie te dwa tytuły należą do serii powieści przygodowo-historycznych o Afryce (akcja: XVII w.). Na pierwszy rzut oka objętość książek poraża (600-1000 stron), ale po przeczytaniu człowiek żałuje, że tak szybko się skończyło... :D

04 sie 2008 18:49:30
Pocketbook Killer

eCzytnik: Kindle 3 WiFi
Skończyłem "Akwafortę" J.K. Bishop. Uhhh, ciężkie było. I zaczynam kolejne ciężkie: Kelly Link - Magia dla początkujących.

//Cormac McCarthy - Droga

04 sie 2008 18:52:41
Użytkownik

Czytam Butcher Jim "Akta Harry'ego Dresdena" tom 1
A książkę znalazłam w biblionetka.pl, którą regularnie odwiedzam po nowe pochłaniacze czasu ;) Zabieram się też przeczytać wszystkie 5 tomów, podobno kolejne tomy coraz lepsze i bardziej wciągające.
Książka jest niezła, tak jak lubię fantastyka wymieszana z tajemnicą/kryminałem, czyta się naprawdę dobrze. Bohatera cenię przede wszystkim za komentarze do rożnych sytuacji, ironia i sarkazm wobec innych, ale tez wobec siebie. No i ta jego napalona czaszka xD
Polecam.

06 sie 2008 11:20:58
Użytkownik

Obecnie czytam "Dath Bane.Droga zagłady" D. Karpyshyn'a. Książka w przeciwieństwie do innej książki tego samego autora jest pozycją bardzo ciekawą, rewelacyjnie przedstawione są przemyślenia Bane na temat ciemnej strony mocy, jedi i sithów.Ogólnie książkę polecam.
Po skonczeniu tej pozycji mam ochotę wziąć się ponownie za Trylogie Trawna.:D

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Obrazek

07 sie 2008 13:33:19
Zobacz profil WWW
Post Harlan Coben
W wakacyjnej porze zasiadłam do Cobena. Skonczyłam właśnie "Najczarniejszy strach" i zaczynam "Nie mów nikomu". Potem pewnie zrobie sobie przerwę na "Trylogię czarnego maga"

07 sie 2008 14:26:22
Na wakacjach zacząłem czytać wielotomowy cykl o przygodach Tomka Wilmowskiego, pióra Alfreda Szklarskiego... Obecnie jestem przy III tomie "Tomek na wojennej ścieżce".

07 sie 2008 16:08:57

08 sie 2008 10:49:42
Użytkownik

A mnie skusily zachwyty nad ksiazkami Harukiego Murakami, zaczelam wlasnie Kafka on the Shore. Poczatek calkiem, calkiem...

08 sie 2008 16:01:09
Użytkownik

Ja postanowiłam wrócic do klasyki i obecnie randuke z "Trzema muszkieterami" aleksandra Dumas. Dobrze. że ostatnio nie sypiam w domu, a w altance na ogórdku, bo co chwilę przy lekturze wybucham głośnym śmiechem :D. Ponadto lekturę lżejszych książek przeplatam czytaniem "Myśli" Pascala i czasami zainteresują mnie one tak, ze pochłaniam jakiś rodział niczym najlepszą sensacyjną książkę. :)

08 sie 2008 16:31:21
Zobacz profil YIM
Użytkownik

Wczoraj do mych rąk trafił kolejny Tom z Seri X-wingi to już 7 z kolei pod Tytułem "Rozkaz Solo" A jutro zaczynam tom 8 , przed ostani sagi :)

08 sie 2008 17:28:34

08 sie 2008 19:30:12
Użytkownik

Obecnie rozpocząłem czytanie serii X-wingów, pierwsza książka Eskadra Łotrów napisana przez Michael'a Stackpole'a jest dobra, na razie jestem zadowolony że rozpocząłem wreszcie czytanie tej serii.:D Oprócz tego czytam także książki ze świata Dragonlance.Trylogia Trawna będzie musiała poczekać na swoją kolej(trochę szkoda:? :cry:).

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Obrazek

08 sie 2008 20:20:22
Zobacz profil WWW
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 93  Następna strona