Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
|
Cóż, ja zaczytuję się ostatnio w powieściach historycznych, które wydaje wydawnictwo Hachette i jestem bardzo zadowolona. Michał Strogow, Trzej Muszkieterowie - a aktualnie kontynuacja tego drugiego o niezbyt enigmatycznej nazwie "Dwadzieścia lat później". Potem zapewne zrobię wszystko by zdobyć trzecią część "Wicehrabia de Bragelonne". Czy jestem zadowolona z czytania? No ba! Powieści w takim klimacie jarają mnie najbardziej, choć nie co ubolewam nad mało zarysowywującymi się wątkami miłosnymi. (bądź co bądź jestem dziewczyną i wszędzie się owych doszukuję... bo jest mi przyjemniej czytać ;D ) Zobaczymy czy mi się spodoba, bo jak na razie jestem na stronie dwieście dziewiątej z ponad siedmiuset.
|
01 sie 2008 21:49:28 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 27 lut 2008 14:57:37 Posty: 40 Lokalizacja: krakĂłw
|
Jestem w trakcie "Paraiso Travel" Jorge Franco i muszę przyznać, że i tym razem mnie nie zawiódł. Nie byłam pewna, jak będzie wyglądała następna książka po "Rosario Tijeras", obawiałam się wtórności, ale widzę że panu Franco pomysłów nie brakuje. Czekam z niecierpliwością, aż dotrą do nas jego wcześniejsze powieści.
_________________ nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu
|
04 sie 2008 13:54:51 |
|
|
Konto usuniete
|
A ja jestem w trakcie czytania Sagi o Ludziach Lodu. Wciągnęło mnie to i zamierzam przeczytać wszystkie tomy
|
04 sie 2008 17:16:06 |
|
|
Konto usuniete
|
A ja właśnie czytam "Drapieżne ptaki" Wilbura Smitha. To już druga - po "Monsunie" - powieść tego pisarza, którą po prostu pochłaniam. Generalnie te dwa tytuły należą do serii powieści przygodowo-historycznych o Afryce (akcja: XVII w.). Na pierwszy rzut oka objętość książek poraża (600-1000 stron), ale po przeczytaniu człowiek żałuje, że tak szybko się skończyło...
|
04 sie 2008 18:49:30 |
|
|
Pocketbook Killer
Dołączył(a): 13 lip 2007 20:07:55 Posty: 1513 Lokalizacja: Toruń
eCzytnik: Kindle 3 WiFi
|
Skończyłem "Akwafortę" J.K. Bishop. Uhhh, ciężkie było. I zaczynam kolejne ciężkie: Kelly Link - Magia dla początkujących.
_________________ "A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu?
Splunął na drogę krwawą flegmą. Wstałem dziś rano, odparł."
//Cormac McCarthy - Droga
|
04 sie 2008 18:52:41 |
|
|
Użytkownik
|
Czytam Butcher Jim "Akta Harry'ego Dresdena" tom 1
A książkę znalazłam w biblionetka.pl, którą regularnie odwiedzam po nowe pochłaniacze czasu Zabieram się też przeczytać wszystkie 5 tomów, podobno kolejne tomy coraz lepsze i bardziej wciągające.
Książka jest niezła, tak jak lubię fantastyka wymieszana z tajemnicą/kryminałem, czyta się naprawdę dobrze. Bohatera cenię przede wszystkim za komentarze do rożnych sytuacji, ironia i sarkazm wobec innych, ale tez wobec siebie. No i ta jego napalona czaszka xD
Polecam.
|
06 sie 2008 11:20:58 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 10 wrz 2007 12:40:38 Posty: 57 Lokalizacja: z nieznanego miasta
|
Obecnie czytam "Dath Bane.Droga zagłady" D. Karpyshyn'a. Książka w przeciwieństwie do innej książki tego samego autora jest pozycją bardzo ciekawą, rewelacyjnie przedstawione są przemyślenia Bane na temat ciemnej strony mocy, jedi i sithów.Ogólnie książkę polecam.
Po skonczeniu tej pozycji mam ochotę wziąć się ponownie za Trylogie Trawna.
_________________ Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
|
07 sie 2008 13:33:19 |
|
|
Konto usuniete
|
Harlan Coben
W wakacyjnej porze zasiadłam do Cobena. Skonczyłam właśnie "Najczarniejszy strach" i zaczynam "Nie mów nikomu". Potem pewnie zrobie sobie przerwę na "Trylogię czarnego maga"
|
07 sie 2008 14:26:22 |
|
|
Konto usuniete
|
Na wakacjach zacząłem czytać wielotomowy cykl o przygodach Tomka Wilmowskiego, pióra Alfreda Szklarskiego... Obecnie jestem przy III tomie "Tomek na wojennej ścieżce".
|
07 sie 2008 16:08:57 |
|
|
Konto usuniete
|
Stephenie Meyer - Zmierzch
|
08 sie 2008 10:49:42 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 24 sty 2008 13:50:10 Posty: 72 Lokalizacja: Irlandia
|
A mnie skusily zachwyty nad ksiazkami Harukiego Murakami, zaczelam wlasnie Kafka on the Shore. Poczatek calkiem, calkiem...
_________________ _______________________________________________________
“One of the great things about books is sometimes there are some fantastic pictures"
George W. Bush
|
08 sie 2008 16:01:09 |
|
|
Użytkownik
|
Ja postanowiłam wrócic do klasyki i obecnie randuke z "Trzema muszkieterami" aleksandra Dumas. Dobrze. że ostatnio nie sypiam w domu, a w altance na ogórdku, bo co chwilę przy lekturze wybucham głośnym śmiechem . Ponadto lekturę lżejszych książek przeplatam czytaniem "Myśli" Pascala i czasami zainteresują mnie one tak, ze pochłaniam jakiś rodział niczym najlepszą sensacyjną książkę.
_________________ A jednak śpiewać będę wam pochwałę życia...
L.S
|
08 sie 2008 16:31:21 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 27 lut 2008 21:22:21 Posty: 36 Lokalizacja: Gorzow Wlkp.
|
Wczoraj do mych rąk trafił kolejny Tom z Seri X-wingi to już 7 z kolei pod Tytułem "Rozkaz Solo" A jutro zaczynam tom 8 , przed ostani sagi
_________________ Mam radiówkę wiec mogę mieć czasem inne IP....
|
08 sie 2008 17:28:34 |
|
|
Konto usuniete
|
obecnie czytam "Paple" Meg Cabot
|
08 sie 2008 19:30:12 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 10 wrz 2007 12:40:38 Posty: 57 Lokalizacja: z nieznanego miasta
|
Obecnie rozpocząłem czytanie serii X-wingów, pierwsza książka Eskadra Łotrów napisana przez Michael'a Stackpole'a jest dobra, na razie jestem zadowolony że rozpocząłem wreszcie czytanie tej serii. Oprócz tego czytam także książki ze świata Dragonlance.Trylogia Trawna będzie musiała poczekać na swoją kolej(trochę szkoda:? ).
_________________ Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
|
08 sie 2008 20:20:22 |
|
|