Teraz jest 25 lis 2024 0:31:19

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 93  Następna strona
Aktualnie czytane 
Autor Wiadomość
Zaczynam czytac "Niewierna zona" James Grippando. Jest to thirller psychologiczny.

24 maja 2008 2:33:38
Dzisiaj zabieram się za nową książkę Simona Montefiore ,,Stalin. Młode lata despoty''.

24 maja 2008 10:23:28
Pocketbook Killer

eCzytnik: Kindle 3 WiFi
Zabrałem się za grubaśny "Płacz naroczonych" J. Barclaya. Póki co akcja ciągnie się niczym w ślimakach Tada Williamsa co nie wróży zbyt dobrze tej lekturze no ale powalczymy.

A skończyłem niedawno "Kiedy byłem dziełem sztuki" E.E. Schmitta. Książka bardzo ciekawa, aczkolwiek sama esencja powieści (jak daleko można posunąć się dla zdobycia samoakceptacji) została moim zdaniem nieco zbyt przejaskrawiona. Niemniej jednak bardzo dobra pozycja. No i "Kroki w nieznane 2007" też skończyłem - obok kilku opowiadań genialnych trafiły się i słabsze, a jednego nawet nie zdzierżyłem do końca. Jednak antologia z 2006 roku była lepsza.

//Cormac McCarthy - Droga

24 maja 2008 21:02:43
Użytkownik

Płazy dorównujące pod względem rozumu ludziom i chcące dominować nad nami. Jest to jednocześnie odniesienie do Niemców na kilka lat przed wybuchem wojny.

25 maja 2008 8:55:53
Kończę czytać Ojca Chrzestnego. Jak najbardziej godna poleceniu książka

25 maja 2008 13:43:52
Użytkownik

Aktualnie czytam książki Philipa Pullman'a z cyklu "Mroczne Materie". Przeczytałam już "Zorzę Północną" i "Magiczny Nóż".
Książki są genialne, dlatego polecam wszystkim, którzy lubią historie przesiąknięte tajemnicami, magicznymi przedmiotami i ciekawymi ludźmi...

25 maja 2008 14:50:45
A ja zabrałam się do czytania Julia Cortazara. "Gra w klasy" wywarła na mnie duże wrażenie. Tytuł idealnie odzwierciedla formę książki - gra z czytelnikiem ;) Przeczytałam ją dwukrotnie, tzn. na dwa sposoby i zastanawiam się, czy nie mozna by znaleźć jeszcze innego :twisted: Książka jest imponująca. Już nie moge się doczekać, kiedy dostanę w swoje łapki "W 80 światów dookoła dnia"... :wink:

25 maja 2008 18:05:16
A ja teraz czytam książkę pt. "Rapsodia" Elizabeth Haydon. Naprawdę polecam xD

25 maja 2008 21:58:09
Użytkownik

Aktualnie próbuję przebrnąc przez "Wesele", ale jak mi się już uda to u mojeo brata czeka na mnie nagroda - "Malazańska księga poległych" Eriksona.

25 maja 2008 23:10:38
Ja podobnie jak Nevermind111 czytam aktualnie "Grę w klasy" - i zdecydowanie zgadzam się z jej opinią. Szczególnie fascynująca jest dla mnie dowolność jaką autor pozostawił czytelnikowi w odbiorze jego dzieła - tak naprawde ta jedna książka zawiera niezliczoną ilość innych, a ich ilość i odbiór zależą tylko od czytelnika.

26 maja 2008 9:34:22
Zabrałam się za ''Wichrowe wzgórza'' E. Bronte i muszę przyznać i troszkę się z tą książką męczę, nie zaciekawiła mnie za bardzo, ale czytam dalej może się coś zmieni lub wkońcu ja zmienię książkę

26 maja 2008 11:30:16
Użytkownik

Hm, to ja obecnie żyję dwoma książkami Jakuba Ćwieka: "Kłamca" i "Kłamca 2 - Bóg Marnotrawny". Bardzo ciekawe i bardzo wciągające.

Głównym bohaterem jest Loki - jest to nordycki bóg kłamstwa. Walhalla zostaje zniszczona, Loki zostaje bez "domu". Dlatego znajduje on zatrudnienie u aniołów, jest ich "powiewem świeżości". Tam gdzie trzeba złamać zasady, wysyłany jest właśnie on. Oczywiście nie pracuje on tak zupełnie bezinteresownie - bowiem Loki ma swoje własne plany.

Genialny humor i wspaniała akcja. Już uwielbiam tę książkę.

Jedno ostrzeżenie. W niektórych przypadkach konieczna jest znajomość nordyckiej mitologii. O ile o aniołach i greckich bóstwach każdy słyszał, to mało kto, z osób które znam, słyszał o Lokim, Odynie czy Walhalli. Chociaż myślę, że dla fanów fantastyki, to nic nowego, czyż nie? :)

A.J. Richelieu

26 maja 2008 13:41:31
Użytkownik

Obecnie zaczytuje się w Sadze Stare Królestwo autorstwa Garth Nix (nie wiem jak odmienić) ,jest to jak by połączenie fantastyki ze współczesnym światem. A następnie planuję przeczytać ponoć dośc kontrowersyjną książkę o tytule Cichodajka autorstwa R. Weronika .

26 maja 2008 18:51:08
Użytkownik

Czytam kolejny thriller medyczny Robina Cooka -"Kryzys".
Spotkałem się z krytyką tej książki. Zaciekawiło mnie to, bo czytałem już kilka jego książek i były całkiem niezłe.

26 maja 2008 20:38:23
Użytkownik

W końcu skończyłam Dukaja, męczyłam go i męczyłam z miesiąc. Obecnie nadrabiam lektury?: teraz Świętoszek, a później będzie albo Sapkowski ze swoją trylogią albo Blask fantastyczny Pratchetta.

27 maja 2008 11:05:13
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 93  Następna strona