Teraz jest 26 lis 2024 13:33:48

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Jakiej przeglądarki używasz? 

Jakiej przeglÂądarki uÂżywasz?
Firefox 61%  61%  [ 101 ]
Opera 24%  24%  [ 40 ]
uprawiam sport extremalny (IE) 7%  7%  [ 11 ]
innej 8%  8%  [ 13 ]
Liczba głosów : 165

Jakiej przeglądarki używasz? 
Autor Wiadomość
Lubię korzystaći Firefoxa. Odpowiada mi bo jest całkiem przejrzysty. Ostatnio natknąłem się też na przeglądarkę sygnowaną znakiem jabłka zwaną Safari. Podobno najszybsza ze wszystkich (tak twierdzi producent ja nie zuważyłem widocznej różnicy).

19 kwi 2008 19:43:22
Użytkownik

Generalnie używam Liska choć muszę przyznać, że czasami zdarza mi się odpalić starego wysłużonego IE. A do Opery jakoś nie mogę się przekonać.

21 kwi 2008 21:41:35
Użytkownik

Ostatnio natknąłem się też na przeglądarkę sygnowaną znakiem jabłka zwaną Safari. Podobno najszybsza ze wszystkich (tak twierdzi producent ja nie zuważyłem widocznej różnicy).

Beta Firefoxa 3.0 jest szybsza od Safari :P Co prawda niewiele i Safari pozostawia w tyle Firefoxa 2.0 i Operę (w tym najnowszą betę :P ) oraz inne, ale satysfakcja, że lisek jest najszybszy pozostaje :D Wiesz może, jak w Safari instaluje się skrypty użytkownika? I czy jest to możliwe?

23 kwi 2008 13:35:31
Zobacz profil WWW
Admin

eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
Rozumiem, że opierałeś się najpierw na badaniach przeprowadzonych przez Apple (by stwierdzić, że ta jest szybsza od Opery), a potem Mozilli, by stwierdzić, że beta Fxa jest szybsza od Safari? Nie ma to jak wiarygodne badania =] Lubię takie. Lynx daleko w tyle pozostawia Firefoxa 9999999.0 :P

Muad'Dib uczył się prędko, ponieważ najpierw przeszedł szkolenie jak się uczyć. A najpierwszą ze wszystkich otrzymał lekcję podstawowej wiary, że może się nauczyć. Szokuje odkrycie, jak wielu ludzi nie wierzy, że mogą się nauczyć, a o ile więcej uważa, że nauka jest trudna.

23 kwi 2008 13:41:30
Zobacz profil WWW
Beta Firefoxa 3.0 jest szybsza od Safari :P Co prawda niewiele i Safari pozostawia w tyle Firefoxa 2.0 i Operę (w tym najnowszą betę :P ) oraz inne, ale satysfakcja, że lisek jest najszybszy pozostaje :D Wiesz może, jak w Safari instaluje się skrypty użytkownika? I czy jest to możliwe?

Tu jest jakis plugin do tego do safari http://addons.pl/safari.php

29 kwi 2008 1:55:40
Użytkownik

Obrazek

Sam używam FF i IE, ale jakoś nie zauważyłem wielkiej różnicy w ich szybkości.

"Widziałem odległe krańce Wieloświata i wróciłem do Sigil, by o nich opowiedzieć. Stąpałem po ciałach martwych bogów i nawijałem promienie księżyca w Astralu stojąc naprzeciw tysiąca krzyczących rycerzy githyanki. Przekroczyłem granice egzystencji i patrzyłem, jak moja esencja drży przede mną. Cóż mogę dla Ciebie uczynić?"

03 maja 2008 15:27:42
Użytkownik

Osobiście korzystam z Opery i FF. FF korzystam jako dodatkową przeglądarkę (czasem na operze niektóre strony nie chcą mi zaskoczyć). Ale głosuję na Operę, która wg mnie jest najlepsza. Dobra prędkość, bardzo przydatna pamięć stron (jak dajemy "wstecz" to strona nie musi się od nowa ładować) czynią tą przeglądarkę najlepszą w mojej subiektywnej opinii :)

Qui si parrĂ  la tua nobilitate.

03 maja 2008 15:46:53
Użytkownik

Kiedyś jak większość z nas korzystałem z nieśmiertelnej IE 6, zaintrygowany pozytywnymi opiniami o lisku, ściągnąłem i już na nim pozostałem.Wiele osób zachwala sobie operę, ale mi jakoś nie przypadła do gustu, tym bardziej, że FF3 w mym mniemaniu jest o wiele lepszy, poza tym każdy może sobie dostosować liska do własnych potrzeb dzięki dodatkom i wtyczkom, choć jak słyszałem nie jest to najbezpieczniejsze.Osobiście dziwę się tym, którzy pozostają na IE 6, toż to masochizm jest!

04 maja 2008 19:28:38

08 maja 2008 19:14:27
Użytkownik

Na początku był Internet Explorer. Później, króciutko, byłam zmuszona do korzystania z FF, ale nie spodobał mi się i z radością wróciłam do IE. Nie pamiętam już co było główną zawadą, ale niekorzystne wrażenie pozostało. Dlatego kiedy postanowiłam zmienć przeglądarkę nie brałam liska pod uwagę.
Od niedawna "testuję" Operę. Na razie jestem zadowolona ze zmiany i "prawie na pewno" ;) przy niej pozostanę.

http://www.larche.org.pl/ - Arka (L’Arche) jest rodziną wspólnot, w których razem żyją i pracują osoby z niepełnosprawnością intelektualną oraz asystenci, którzy na pewien czas lub na stałe decydują się być w Arce.

http://www.stowarzyszenie-razem.org - Dolnośląskie Stowarzyszenie na Rzecz Osób z Zepsołem Downa

08 maja 2008 22:31:40
FF bo mi chłopak każe (jego laptop więc może się rządzić) :lol: Wcześniej z IE i nie widzę większej różnicy.

09 maja 2008 15:00:34
Użytkownik

Ja też się na tym nie znam, ale chyba chodzi o to, że używając myszki wykonujesz gesty, które powodują wykonanie jakiegoś skryptu bądź też polecenia. Zapewne w praktyce chodzi o to, że zamiast klikać przycisk "Wstecz" wystarczy odpowiednio pomerdać gryzoniem... Mi to do szczęścia potrzebne nie jest, więc nie instalowałem. Za to doinstalowałem testowo kilka kolejnych wtyczek. Większość odinstalowałem lub wyłączyłem (uznając je za chwilowo niepotrzebne), ale na przykład takie IE Tab (otwiera strony w Firefoxie za pomocą modułu IE), czy też Forecastfox (wyświetla informacje pogodowe z wybranego miejsca na świecie - nawet mają wioskę zabitą dechami mieli na liście... wtyczka fajna, bo ma dużo możliwości jeśli chodzi o konfigurację - mi się ładnie wkomponowała w przeglądarkę z lewej strony pasku stanu na dole, na lewo od paska ładowania strony oraz ikonek pozostałych wtyczek) lub Undo Closed Tabs Button (wreszcie jak niechcący zamknę kilka zakładek nie muszę klikać kilka razy "Przywróć zamkniętą kartę", ani nie muszę korzystać z litanii "Historia -> Ostatnio zamknięte zakładki"). Moriemu przydałaby się wtyczka ScribeFire, którą chwilowo wyłączyłem. Jest to zintegrowany z przeglądarką edytor blogów, który pozwala łatwiej nimi zarządzać.

Edit: Za bardzo się rozpisałem i Mat mnie uprzedził z odpowiedzią... No nic - jakoś przeżyję. :D

Ostatnio edytowano 05 lip 2008 18:08:59 przez Obi-One, łącznie edytowano 1 raz

05 lip 2008 18:07:38
Zobacz profil WWW
w domu fox w pracy fox ; ie zszarpało mi nerwy

06 lip 2008 16:19:26
Przede wszystkim opera...wiem wiem ff lepszy, więcej możliwości konfiguracji i w ogóle...ale jakoś się do opery już przyzwyczaiłem ;] No i najważniejsza zaleta...zapamiętuje za każdym razem przy zamknięciu opery twoje otwarte strony :) Co przy moim komputerze i jego częstym zwiechom jest baaardzo pomocne :)

16 lip 2008 17:26:09
Pocketbook Killer

eCzytnik: Kindle 3 WiFi
zapamiętuje za każdym razem przy zamknięciu opery twoje otwarte strony Co przy moim komputerze i jego częstym zwiechom jest baaardzo pomocne

No akurat tę funkcjonalność Ff ma już też zaimplementowaną w gołej wersji od dość dawna... Ściągneli za Operą ;)

//Cormac McCarthy - Droga

16 lip 2008 20:57:27
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona