Teraz jest 24 lis 2024 18:44:29

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 93  Następna strona
Aktualnie czytane 
Autor Wiadomość
W tej chwili u mnie na tapecie jest Olga Gromyko - "Zawód Wiedźma tom I"

więcej informacji o książce w bibliotece
Kod:
http://biblioteka.eksiazki.org/index.php/Zaw%C3%B3d:_Wied%C5%BAma_t:1

A o książce. Lekko się ją czyta, przyjemnie, trochę dowcipu... ale... za spokojna. Błoga atmosfera, nic się nie dzieje. Opis życia w krainie wampirów.... ale kurcze gdzie trochę akcji. Mam nadzieję że się coś rozkręci, ale półmetek mam już za mną...
Czuję mały niedosyt.

18 kwi 2008 12:22:03
Hari Kunzru - Impresjonista. Smutna, nostalgiczna powieść "drogi", i dosłownie i w przenośni. Głowny bohater błądzi po omacku w poszukiwaniu własnej tożsamości. Jak skończę trzeba się zabrać za coś bardziej optymistycznego.

18 kwi 2008 20:07:01
Użytkownik

Ostatnia moja pozycja to Lawrenec'a Block'a - "Włamywacz, który miał się za Bogarta" - klasyczny kryminał z detektywem (Bernie Rhodenbarr), który wyręcza policję w rozwiązaniu zagadki. Nietypowe to to, że detektywem jest zawodowy włamywacz (a jednocześnie i antykwariusz), który swoje umiejętności "zawodowe" wykorzystuje w prowadzonym śledztwie. ""Zakochany" w aktorze Humphrey'u Bogarcie próbuje postępować tak jak on w swoich filmach (obszerne fragmenty książki to rozmowy bohatera powieści na tema filmów tego aktora). Pewna doza ironii i amerykańskiego humoru. I jeszcze wymyślone państewko w Europie:Anatruria. Zakończenie klasyczne jak u Herculesa Poirot - detektyw zbiera wszystkich w jednym miejscu i wyjawia kto jest przestępcą.
Można sobie darować, czytałem lepsze kryminały.

19 kwi 2008 8:38:59
Użytkownik

Zostało mi do skończenia 10 stroniczek Rekruta Roberta Muchemore'a... narazie nie wyrobiłam sobie całkowitego zdania na temat tej książeczki, ale czytało się miło. Jeszcze nie czytałam, żeby dwunastoletni dzieciak był agentem wywiadu.. Cóż każdy ma swoje pomysły, ale w mym skromnym mniemaniu trening był przesadzony. Czy warto polecić? Myślę, że można z ociąganiem powiedzieć, że tak. A teraz przymierzę się teraz do lektury... mam na nią tydzień, a przeczytam w dwie godzinki... A później to już ni wiem co. Nie mam dalszych planów.

You showed me your love in the light of the stars

Cast your eyes on the ocean
Cast your soul to the sea
When the dark night seems endless
Please remember me.

19 kwi 2008 17:58:51
Zobacz profil WWW
Ostatnio skończyłąm "przypadki Robinsona Kruzoe" (jak ja nienawidzę lektur szkolnych...), a dziś zabrałąm się za to coś, co było w Gazecie Wyborczej, "Kot, który czytał wspak", całkiem przyjemnie się czyta, ale do końca jeszczę trochę mi zostało...

19 kwi 2008 22:15:54
ja wczoraj zaczelam czytac : Paulo Coelho - Zahir , ale musze przyznac ze jak narazie nie zbyt mi sie ta ksiazka podoba, staram sie w nią jakoś wciągnać ale nie wyglada to kolorowo. Kiedy wybieralam tą ksiazke opis bardzo mnie zainteresowal i niestety na tym sie skonczylo

20 kwi 2008 16:52:17
Użytkownik

Cykl "Sagi o Elryku" Michaela Moorcocka. Zaczalem drugi tom. Moze sie rozwinie dalej, bo na razie troche mam wrazenie, ze wszystko jest splycone i powierzchowne.

20 kwi 2008 17:17:40
obecnie czytam Maclean Alistair Zegnaj Kalifornio super ksiazka

20 kwi 2008 20:54:06
Użytkownik

Właśnie nie miałem co czytać i wziąłem z półki Tomk w Krainie kangurów - szklarskiego. Super Seria. Czytam po raz kolejny. Szczególnie polecam tym co interesują się geografią i podróżami

20 kwi 2008 22:57:03
A ja jak zwykle zaczynam kilka pozycji na raz^^

1. Trylogia Kusziela, zaczęta przedwczoraj. Póki co - o rany, po co mi te wywody na temat świata... Ale zapowiada się ciekawie.
2. "Historia Japonii" Jolanty Tubielewicz. Mi się podoba, ale ja jestem zboczona zarówno na punkcie historii, jak i Japonii, więc ufać mi absolutnie nie należy.
3. "Wyznania gejszy", które zostawiła u mnie koleżanka bo "nie chciało jej się dźwigać". Od miesiąca kończę i skończyć nie mogę.
4. Obie części "Alice in Wonderland", w oryginale. Moje kolejne zboczenie, czytam trzeci raz w tym miesiącu.
5. "Wuthering Heights" Emily Bronte, także w oryginale. Męczę, męczę i przemęczyć nie mogę, ale anglistka kazała, to mus... Język jest w porządku, ale historia jest tak ponura i dołująca, że odechciewa się wszystkiego. Przynajmniej mi.
6. "Powiesc o nastoiasziem czieławiekie" B. Polewoja, czyli katujemy się nie dość że angielskim (pozycje wyżej), ale też rosyjskim. Książeczka ma sto stron, ale ronię nad nią krokodyle łzy. Z moją znajomością języka Puszkina porywanie się na książki po rosyjsku to samobójstwo, ale chyba jestem masochistką.

20 kwi 2008 23:21:43
Użytkownik

Ja obecnie wchłaniam ...fanart... Tak, tak dobrze przeczytaliście, czytam sobie już drugi tom trylogii "Siedziba Egzekutora" stworzonej przez fana Gwiezdnych Wojen. Wiele osób powie "...łeeeee, fanart...", ale uwierzcie mi nawet osoba, która nie jest pisarzem potrafi czasami bazgrnąć coś ciekawego. Polecam fanom SW.

21 kwi 2008 15:14:47
Użytkownik

Ukradłem koleżance "Zimistrza". Mam wyjątkową słabość do Pratchetta więc jak zwykle książka dla mnie po prostu genialna ;-).

21 kwi 2008 15:20:55
Odswierzam literature faktu: Herling-Grudzinski - "Inny Swiat".

21 kwi 2008 17:08:56
Witam. Ostatnio kończę czytać "Mroczną Wieżę" Stephena Kinga (po raz drugi :) ). Gorąco polecam. Siedem tomów, więc czytania starczy na długo. Saga wielowątkowa, świetnie napisana, którą można interpretować na wiele sposobów. Jak na Kinga dosyć nietypowa, choć czy na pewno?? W każdym razie uważam ją za najlepszą w dorobku tego autora:)

21 kwi 2008 17:32:42
Użytkownik

Obecnie czytam książki Raymonda Feista "Adept Magii" i "Mistrz magii". Są to pierwsze książki napisane przez tego autora. Obie opowiadają o wojnie która toczy się w Midkemii.Obie książki są rewelacyjne. Drugą w kolejności który czytam jest książka Davies Normana "Powstanie 44" autor w sposób doskonały przedstawił przebieg powstania warszawskiego, jego przyczyny,uczestników walk oraz jego konsekwencje.

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Obrazek

21 kwi 2008 19:21:10
Zobacz profil WWW
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 93  Następna strona