Autor |
Wiadomość |
Konto usuniete
|
Wyjazd za granicę jest najlepszym pomysłem i najbardziej efektywnym
|
21 mar 2008 0:24:40 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:46:01 Posty: 887 Lokalizacja: www.eksiazki.org
|
Ja tam wprawdzie młody i niedoświadczony jestem i za granicę praktycznie nie jeździłem, ale nie przypominam sobie, żebym się nauczył angielskiego w czasie wycieczek na Litwę i Słowację. Widać pecha miałem... Cóż może w te wakacje pojadę do Chin czy innej Korei szlifować język...
|
22 mar 2008 16:38:57 |
|
|
Użytkownik
|
Przerobilem wszelkie mozliwe formy nauki angielskiego: Sita, Callan, kursy multimedialne. Najlepsze efekty uzyskalem przez system Super Memo First/Next Step in English. Do tego stronka: http://www.bbc.co.uk/polish/learningenglish/
Wrzucic konwersacje na iPoda i sluchac non stop. Efekt murowany.
Co do wyjazdu... zalezy czy jedzie sie nauczyc angielskiego czy pracowac
|
30 mar 2008 19:53:09 |
|
|
Użytkownik
|
Ja jestem słuchowcem i nauka angielskiego w wersji "samouk" raczej nie przyniosłaby u mnie efektu. Myślę, że wyjazd jest najlepszą formą nauki języka, ale nie każdego stać, a języka warto się nauczyć. Oglądanie filmów w oryginale do tego z napisami angielskimi jest świetną metodą poszerzania umiejętności rozumienia tekstu mówionego - pozwala na przyswojenie języka potocznego. Dobrą, acz czasochłonną metodą jest tłumaczenie książek, czy opowiadań. W internecie kursuje wiele fan ficków pod fabułę różnych książek - można połączyć przyjemne z pożytecznym. Kursy są drogie, ale jeśli kogoś stać warto ćwiczyć pod okiem doświadczonego lektora, można też pochodzić na konwersacje i powymieniać doświadczenia na różne tematy z ciekawymi ludźmi. Niestety język to praca, praca i jeszcze raz praca, sam do głowy nie wejdzie, ale w przerwie w pracy, czy na nudnym wykładzie można porobić sobie ćwiczenia gramatyczne. Najlepsze są książki z kluczem odpowiedzi na końcu, dostępne w bibliotekach językowych.
|
08 kwi 2008 9:53:11 |
|
|
Użytkownik
|
Popieram. SuperMemo jest najlepszym programem do nauki słówek Tak właśnie zrobiłem. Aż szkoda, że BBC Polska już nie działa - świetne kursy robili.
Jeżeli się jedzie pracowac wśród Anglików to nie jest problemem nauczyc się angielskiego. Gorzej, gdy się pójdzie pracowac do jakiegoś Warehouse-u, gdzie naweg Anglicy wołają PRZERWA, zamiast BREAK.
|
18 kwi 2008 16:29:09 |
|
|
Użytkownik
|
Ja jako ze juz od paru lat mieszakm w Irlandii, mysle ze najlpeiej angielskiego nauczyc sie pomiedzy ludzmi(tylko nie w Dublinie bo po 1 polaowa to polacy, po 2 irlandczycy nie mowia czystym angielskim tylko ich irlandzko-angilskim i trudno zrozumiec jak cos do ciebie zabulgotaja)
Ogolnie uwielbiam akcent angielski wiec polecam Anglie zeby nauczy sie poprawnego angielskiego.
|
12 lis 2008 22:38:45 |
|
|
Użytkownik
|
Ciekawy temat i zastanawiam się, dlaczego dopiero teraz go zauważyłem. Oprócz oczywiście nauki w szkole, chodzę również na prywatne lekcje gdzie głównie mówię, oraz korzystam ze Skype. Świetna sprawa, na takich stronach jak http://www.ang.pl można znaleźć mnóstwo osób chętnych do rozmowy ( jak ktoś chce, to może do mnie zadzwonić, moje skypeID: mateuszch_ ).
A jeżeli chodzi o słówka, to moim zdaniem wkuwanie, żeby wkuć, nie ma sensu. No ale jeśli już, to za pomocą fiszek.
|
15 lis 2008 14:48:22 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 21 lip 2007 8:25:02 Posty: 77 Lokalizacja: wzi¹Ì pieniÂądze
|
Jako przyszly(i czesciowo obecny) nauczyciel tego jezyka moge rzec tylko, że nieważne na jaki angielski sie chodzi, najwazniejsze jest by samemu się uczyć w domu.
_________________ Ludzie są ucieleśnieniem swoich umysłów
|
15 lis 2008 17:22:49 |
|
|
Użytkownik
|
Re: Nauka Angielskiego
Języka jako takiego można się stosunkowo łatwo za granicą wyuczyć, szczególnie jeżeli się jest na to skazanym. Moje pytanie jest inne jak zmienić sobie akcent, to dopiero tragedia.
|
02 kwi 2009 3:17:27 |
|
|
Użytkownik
|
Re:
| | | | MatCh napisał(a): Ciekawy temat i zastanawiam się, dlaczego dopiero teraz go zauważyłem. Oprócz oczywiście nauki w szkole, chodzę również na prywatne lekcje gdzie głównie mówię, oraz korzystam ze Skype. Świetna sprawa, na takich stronach jak http://www.ang.pl można znaleźć mnóstwo osób chętnych do rozmowy ( jak ktoś chce, to może do mnie zadzwonić, moje skypeID: mateuszch_ ). A jeżeli chodzi o słówka, to moim zdaniem wkuwanie, żeby wkuć, nie ma sensu. No ale jeśli już, to za pomocą fiszek. | | | | |
to dobra myśl, ja płacę za lekcje przez Skype'a ale jak wygląda wyszukiwanie kogoś kto byłby na podobnym poziomie?
02 kwi 2009 7:54:54 |
|
|
Użytkownik
|
Tłumaczenia na angielski
żeby nie zakładać nowego tematu to zapytam tu: a czy znacie może jakieś solidne biuro tłumaczeń tłumaczące literaturę na angielski?
|
22 kwi 2010 11:40:01 |
|
|