Teraz jest 22 lis 2024 19:56:42

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona
Wiedźmin 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Gdzieś w sieci czytałem wywiad z Sapkowskim, który stwierdził że autorzy filmu chyba raczej do książki nie zajrzeli a casting przeprowadzali na podstawie wersji komiksowej. Więc cóż ciekawego mogło wyniknąć z tak napisanego scenariusza wszyscy chyba widzieli :D

28 mar 2008 13:13:58
Użytkownik

Yagb1981 w pełni się z Tobą zgadzam ,natomiast nie zgadzam się z Marx256 bo ja nie czytałem Wiedźmina przed filmem bo , po prostu o nim nie słyszałem .Po zobaczeniu filmu chciałem przeczytać książkę i tak sie stało ,tak jest z dużą częścią czytających . Pozdrawiam

28 mar 2008 19:48:53
Użytkownik

Film całkowicie spaprany. Nie ta kas nie ta klasa. Tak jak napisał jeden z moich przedmowców żeby zrobić dobry film trzeba mieć dużo kasy. Jak dodać do tego ze jest to film fantasy to jeszcze okazuje sie ze trzeba mieć tej kasy więcej. W takich filmach gros efektów robi sie komputerwo, a to kosztuje jak każdy wie krocie. Książka była fantastyczna wiec zadanie przed realizatorami stanęło ogromne. Zderzenie sie z książka wypadło katastrofalnie na niekorzyść ekranizacji. Z lekkiej czasami mrocznej, historii wyszło sztywne sztuczne dzieło. Juz trochę lepiej wypadł serial. jeśli ktos wcześniej czytał książkę to ciężko mu przebrnąć przez film. jeśli nie czytał to film nie jest taki zły. Ogolnie polecam jednak przeczytać książkę a film sobie odpuścić.

28 mar 2008 20:52:50
Powiem tak: jeśli ktoś chce przeczytać sagę i obejrzeć film to niech najpierw sięgnie po książki bo film nie zachęca do przeczytania. Poprostu fil spaprali na maksa. Jedyny plus to rola Żebrowskiego - pasuje do roli Geralta idealnie :) Najbardziej rozwaliły mnie potwory które Wiedźmin ubijał :lol: większośc chyba zrobili z tektury :roll:

29 mar 2008 11:33:01
No niestety tak to jest w "polskim kinie" że pomysły to może i mają dobre ale wykonanie szwankuje na całego.
Film do d.... aktorz (niektórzy) całkiem całkiem ale wykonanie jezzzzzzzu .
To nie ta liga nie ten styl nie ten pieniądz.

29 mar 2008 13:57:07
Według mnie można było stworzyć cos o wiele lepszego do tak świetnej książki jak wiedżmin, film jest nieudany, akcja jakaś taka monotonna i 'bezbarwna'- może z powodu budżetu

29 mar 2008 20:27:44
Użytkownik

Drobna poprawka. Wezcie pod uwage kto "finansowal" film i serial i wszystko bedzie jasne.
Pan L.R ma postawione zarzuty odnosnie walkow przy tej i innych produkcjach. Kasy bylo sporo i moznaby nakrecic naprawde fajny filmik, ale sie rozeszla :)

30 mar 2008 0:35:20
Użytkownik

Niech was ręka boska broni przed obejrzeniem Wiedżmina. Już lepiej zagrajcie w grę! Film jakością porównywalny z producjami amatorskimi!!! Pamietam że byłem na nim w kinie i jedyne co wyniosłem z filmu to bolący tyłek.

30 mar 2008 14:50:28
Użytkownik

Niech was ręka boska broni przed obejrzeniem Wiedżmina...

Do Geralta nic nie mam, a i grę już kilka razy przeszedłem. I jest to jedna z nielicznych gier którą kupiłem w dniu premiery. Co nie zmienia faktu, że film (oraz serial)... kwalifikuje się do malinowych nagród.

30 mar 2008 19:05:21
Według mnie Wiedźmin dobrze wyglądałby w filmie animowanym - oczywiście zrobionym nie dla dzieci a dla dorosłych. Tam można by bez wielomilionowych budżetów pokazać każdy detal tak dobrze opisywany przez Sapkowskiego. Jak widziałem fragmenty gry - to tam naprawdę wygląda to dobrze (w filmie jak zobaczyłem gumowego karzełka udającego strzygę to zdębiałem - i to wcale nie ze strachu).

31 mar 2008 14:37:38
racja! nie ma porównania między ksiązką a filmem! Film masakra...zeby przedstawic to co stworzył Sapkowski naprawde by trzeba wielkiego budzeteu i swietnego rezysera :)

31 mar 2008 14:53:01
Post dla mnie to nawet nie jest fantastyka
dla mnie to nawet nie jest fantastyka. film poprostu do bani (zeby nie mowic brzydko) ale nie zapomnijcie ze to jest POLSKI film

------------------ Dodano: Dzisiaj o 15:20:23 ------------------
Bilberry napisał(a):
Słyszałem, że Jackson zamierza zrobic Hobbita, trzeba go namówic, by zaraz potem zabrał się za Wiedźmina ;)

Ja też widziałem film - zbyt dużo wątków. Tak jak ktoś zauważył pocieli serial i zrobili film. Serialu oglądałem tylko trochę. Niestety, jaki już zauważyli inni, dobór aktorów i efekty specjalnie pozostawiają wiele do życzenia.

podobno niestety nie bedzie hobbita (a szkoda) bo produseci poklucili sie z rodzinka Tolkiena :( kasa :?

31 mar 2008 15:20:23
Wszystko co w Polsce miało byc a nie jest spowodowany jest i bedzie przek pieniądze! NO cuz zrobic ze jestesm takim pazernym narodem! Nie mowie ze wszyscy ...ale to tylko my jestesmy tacy krotkowzorczni i chec dorobienia sie w krotkim czasie to nasza dewiza narodowa! Mam nadzieje ze to sie zmieni ...wkońcu nie jestesmy juz na szarym końcu europy i takie ekranizacje(moze nowa) Jak wiedzmin maja szanse cos zwojowac w tej naszej Europie

31 mar 2008 19:49:45
Jeżeli chodzi o film to jest zrobiony przyzwoicie i spodoba się większości fanów fantasy jednak ze względu na budżet daleko mu brawurą do amerykańskich megaprodukcji...
Swoją drogą polecam książkę, która jest dużo lepsza pod względem klimatycznym.

31 mar 2008 21:51:01
Użytkownik

Co do książki to jest świetna. Akcja szarpie kapke ale to styl Sapkowskiego i czapki z głów :D a co do filmu to kasa była i to spora, tyle że sie rozeszła jak zawsze w tym kraju.

01 kwi 2008 0:57:34
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona