|
|
Teraz jest 23 lis 2024 21:03:49
|
Film, który warto obejrzeć dla oprawy muzycznej
Autor |
Wiadomość |
Konto usuniete
|
piraci z karaibow
stardust
black snake moon
|
12 mar 2008 17:13:14 |
|
|
Użytkownik
|
Nie bede sie bawil w orginalnosc wiekszosc tematow muzycznych wymienionych tutaj pokrywa sie z moimi upodobaniami ikony z Ojca Ch......, Gwiezdnych Wojen,Szczek,niemal wszystko co potraktowal swoim geniuszem Enrico Moricone. Jest jednak jeden motyw muzyczny ktory jest ponad tym wszystkim .
"LOVE STORY" z filmu o tym samym tytule Francis'a Lai!!! (jeden motyw przewodni w wielu wariacjach)
Placzace pelne kina podczas projekcji i cale lata 70 gdy bez tej muzyki nie odbyla sie zadna potancowa ,prywatka czy dancing dyskotek jeszcze nie bylo ale 1 didzeje jeszcze wplatali ten motyw na granych przez siebie imprezach na poczatku 80.
|
14 mar 2008 11:47:19 |
|
|
Konto usuniete
|
ostatnio...
ONCE
AUGUST RUSH...
|
14 mar 2008 12:46:20 |
|
|
Konto usuniete
|
"Wierny ogrodnik"
"Kill Bill vol1."
|
15 mar 2008 0:41:44 |
|
|
Konto usuniete
|
"Ogniem i mieczem" - cudowna, nastrojowa muzyka
"Nieśmiertelny" - Nieśmiertelny Freddy Mercury:)
|
15 mar 2008 16:38:51 |
|
|
Konto usuniete
|
Star Wars,
Lord of the Rings
Breaveheart
Requiem for a dream
300
|
15 mar 2008 22:42:16 |
|
|
Użytkownik
|
Jak dla mnie najlepsza ścieżka dzwiękowa jest w filmie TWIERDZA (the rock). Po prostu perełka. A inne filmy z dobrą muzyka to : Ostatni mohikanin, tańczący z wilkami i Lista schindlera
_________________ Rickabacka
Czekam, kiedy w końcu czas zacznie odmierzać sie w Anno Homini. Kiedy przestaniemy produkować mordercze zabawki - plastikowe karabiny, drewniane miecze. Czy nikt nie widzi że plastikowym pistoletem można wyrządzić więcej krzywdy niż bronią na ostrą amunicję? Można zabić człowieka w sobie...
|
16 mar 2008 16:56:25 |
|
|
Użytkownik
|
A ja postaram sie byc oryginalny: "Across the Universe". Filmik raczej prosciutki i glupi. Ale napakowany piosenkami The Beatels calkiem zrecznie powiazanymi z trescia filmu (podejrzewam, ze fabule skonstruowano tak aby pasowaly do niej te piosenki). No i wszystko zgrabnie wykonane. Gratka dla fanow The Beatels do ktorych sie zaliczam.
Film jest wzglednie nowy (2007).
|
18 mar 2008 18:59:21 |
|
|
Użytkownik
|
Źródło.
boska muzyka. ostatnio oglądnęłam film i kawałki wyłapane troszkę mnie zaciekawiły. ściągnęłam osta i pokochałam go. genialne utwory, przynajmniej dla mnie. film zresztą też bardzo piękny, a ta muzyka do niego pasuje.
Clint Mansell, i nic więcej nie trzeba mówić.
_________________ sad, but everybody knows a trip to heaven’s not really on the cards, no
yet my 'moment' has come a crying shame, for now my life is over
~magic sounds.
|
18 mar 2008 19:45:18 |
|
|
Konto usuniete
|
A dla mnie mistrzowska muzyka jest w Gladiatorze!
Film jest super sam w sobie, a dzięki muzyce zyskuje jeszcze więcej.
|
18 mar 2008 21:50:30 |
|
|
Konto usuniete
|
Chuck Mangione - Childer of Sanchez
Cała muzyka filmowa Vangelisa - Blade Runner, Conquest to Paradise, Rydwany Ognia, Aleksander , czy japoska opowieść o psach i arktyce.
Oczywiście Pinkfloydowa filmowa wersja The Wall.
|
19 mar 2008 1:49:49 |
|
|
Konto usuniete
|
Myślę, że po ostatnich wydarzeniach, do listy trzeba koniecznie dopisać "Polskie drogi". Ścieżka muzyczna z tego kultowego serialu chyba trochę zyska na popularności. Jeśli o mnie chodzi dopisuje się do głosów ws. Blade Runnera - genialna oprawa, świetna muzyka w Terminatorze, i "Children of Sanchez" - nikt tego filmu nie widział, ale album jest absolutnie genialny.
------------------ Dodano: Dzisiaj o 9:44:25 ------------------
|
19 mar 2008 10:44:25 |
|
|
Konto usuniete
|
Ja uważam że film Chicago oraz Pulp Fiction. Dla mnie jest to genialna muzyka,zawsze żywa i ciekawie brzmiąca.Może to smieszne,ale z jakis niewyjasnionych powodów podobała mi sie ściezka do "Elizabethtown"... No i nie mogę zapomnieć o "Przekręcie".Lektura obowiązkowa!!!
|
20 mar 2008 17:02:08 |
|
|
Konto usuniete
|
hohihihi widze, ze nie tylko ja lubie muzyke filmową Hansa Zimmera - dorzuce tylko oprócz The Rock takie perełki jak Crimson Tide(Karmazynowy przypływ) lub Pirates of... to tez jego:)
|
22 mar 2008 11:57:10 |
|
|
Konto usuniete
|
najlepszy soundtrack jaki słyszałem był w filmie "Requiem for a dream" - coś pięknego
w "Tokyo Drift" też są niezłe kawałki, które wpadają w ucho
|
23 mar 2008 17:44:17 |
|
|