Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
Dołączył(a): 17 lip 2007 10:53:14 Posty: 60 Lokalizacja: mazowsze
|
Warto też wspomnieć o panu nazwiskiem Basil Poledouris, skomponował on muzykę do takich filmów jak "Conan Barbarzyńca" (jest to mój ulubiony soundtrack), "RoboCop", "Księga dżungli", "Wiatr" czy "Polowanie na Czerwony Październik" (z niesamowitym "Hymn To Red October")
_________________ Groźny, górny i złowrogi - skąd przybywasz? Jak cię zwą?
Czy z plutońskich brzegów nocy tu przybywasz? Jak cię zwą?"
"Nevermore!",
|
23 mar 2008 21:36:57 |
|
|
Konto usuniete
|
Dla mnie perełkami sa ścieżki do filmów tarantina..
|
30 mar 2008 19:05:40 |
|
|
Konto usuniete
|
Według mnie takim filmem jest "Ostatni Mohikanin". Wprawdzie jest tam tylko jeden świetny utwór, ale za to jaki!!! Prawdę mówiąc tylko ten motyw powoduje, że się wzruszam, żadna inna piosenka tak na mnie nie działa. Tego nie można opsiać to trzeba posłuchać (poczuć).
|
01 kwi 2008 22:30:47 |
|
|
cashtan8888
|
Gwiezdne wojny - jeszcze do dziś przechodzą mi ciarki po plecach gdy słyszę tę muzykę,
Piraci z Karaibów,
Gladiator,
1492 - Wyprawa do raju,
oraz francuski hip hop w Taxi.
|
04 kwi 2008 21:03:33 |
|
|
Użytkownik
|
Ojciec Chrzestny. Chyba nie trzeba więcej pisać. Genialna muzyka, a jeszcze lepiej jak Michel zagrał ten najbardziej znany utwór z filmu(nie pamiętam jak się nazywał)
|
05 kwi 2008 9:59:14 |
|
|
Konto usuniete
|
Gwiezdne Wojny-> Tu chyba nie muszę mówić że muzyka jest poprostu wybitna
Władca Pierścieni-> W tej ekranizacji się także popisali
K-PAX -> tutaj jest również genialna oprawa dźwiękowa. Cały czas podtrzymująca nastrój i tematykę filmu, i nadaje całej fabule tajemniczości
Batman- Początek- Zupełnie nowe rozwiązania w dotychczasowej muzyce do filmów o Batmanie, dynamicze, mroczne. Muzyka w tym filmie sprawia, że wydarzenia stają się nieprzewidywalne.
|
07 kwi 2008 22:14:31 |
|
|
Konto usuniete
|
Muzyka z filmu K-PAx to moja ulubiona kołysanka, z nowości polecam z czystym sumieniem film Once który właściwie jak by sie uprzeć można uznać za musical no i oskara dostali za muzykę właśnie!
|
08 kwi 2008 12:46:50 |
|
|
Konto usuniete
|
Oprócz tego dodałbym jeszcze film "Źródło" - szczergólna oprawa muzyczna połączona z wizją.
|
12 kwi 2008 18:51:06 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 10 kwi 2008 3:22:01 Posty: 351 Lokalizacja: Windy City
|
Wima Wendersa "Lisbon Story": w filmie wystepuje zespol Madredeus grajacy tradycyjna portugalska muzyke fado.
No i "Buena Vista Social Club" tego samego rezysera. Dokument o muzykach i muzyce na Kubie.
_________________ Beatus vir qui suffert tentationem, quoniam cum probatus fuerit accipiet coronam vitae.
|
12 kwi 2008 20:08:14 |
|
|
Konto usuniete
|
A o
A o Star Wars i muzyce Johna WIliamsa chyba nikt nie wspomniał . Dla samej muzyki i nie tylko warto także obejżeć np. Harry Potter lub Władce Pierścieni.
Edit by Obi: Spójrz choćby na 4 posty od góry napisany przez użytkownika cashtan8888
|
14 kwi 2008 18:31:55 |
|
|
Konto usuniete
|
Mi podobała się muzyka w filmie " 1900 : Człowiek Legenda " . Szczególnie polecam pojedynek fortepianowy pomiędzy 1900 a mistrzem jazzu z USA ( o ile dobrze pamiętam ) . Naprawdę piękny film i muzyka . No i jak większości mi również podobała się ścieżka dźwiękowa z Requiem dla snu aczkolwiek jest raczej dołująca ale z drugiej strony sprawia że film jest bardziej klimatyczny .
|
11 maja 2008 21:15:01 |
|
|
Użytkownik
|
- Chronicles of Riddick
- Man on fire
- Deja Vu
- Star Wars
- Harry Potter
|
11 maja 2008 23:02:53 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 10 kwi 2008 3:22:01 Posty: 351 Lokalizacja: Windy City
|
Film Jima Jarmusha Dead Man ("Truposz") warto obejrzeć niezależnie od muzyki.
Jednak z muzyką Neila Younga robi znacznie większe wrażenie. Neil gra oszczędnie,
ascetycznie, nerwowo grając akordy lub wibrujące dźwięki na przesterowanej gitarze.
Te ponad 60 minut w większości improwizowanej muzyki to mój ulubiony soundtrack.
_________________ Beatus vir qui suffert tentationem, quoniam cum probatus fuerit accipiet coronam vitae.
|
12 maja 2008 1:00:33 |
|
|
Konto usuniete
|
muzyka z filmu GLADIATOR bije wszystko!!
edit by muaddib2: Niby czemu? +1OST za spam!
|
13 maja 2008 10:21:59 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 13 lip 2007 13:39:17 Posty: 318 Lokalizacja: GdaĂąsk
|
ostatnio udzielil mi sie klimat mortal kombat - przypomnialy mi sie stare dobre czasy ... i chyba musze przyznac ze motyw przewodni z filmu jest tak dobrze dobrany ze az budzi sie w kazdym chec do walki - przynajmniej ja mam takie odczucia
do tego musze przyznac ze wrazenie zrobil na mnei soundtrack z filmu step up (wersja oznaczona numerkiem 2 ) - calkiem przyjemne dla ucha kawalki, w filmie rozniace sie od orginalu lub tak powycinane ze ciezko zorientowac sie ze taki a nie inny utwor byl pierwowzorem...
14 maja 2008 14:13:29 |
|
|