Remedium na problemy z zegarem Inkpad 3
Witam
Przepraszam że tak z grubej rury i bez przywitania ale chyba udało mi się ogarnąć problem ze spóźniającym się zegarem w Inkpadzie 3 (przy pomocy bardzo miłej Pani z Pocketbooka
)
Od nowości zegar potrafił spóźniać się godzinę na dobę, wkurzało mnie to dosyć mocno, zadzwoniłem więc na infolinie Pocketbook. Przemiła Pani zasugerowała mi przywrócenie ustawień fabrycznych, jednak ten etap miałem już za sobą więc poprosiła o adres mailowy i obiecała że ktoś się tym zajmie. Po około 2h na skrzynkę dostałem taką wiadomość:
"Szanowny Panie Łukaszu,
W zaistniałej sytuacji, polecamy zainstalować specjalną wersję oprogramowania dla urządzenia InkPad 3, która powinna rozwiązać problem z synchronizacją czasu.
Oprogramowanie można przeinstalować w następujący sposób.
1) Pobierz oprogramowanie sprzętowe na swój komputer pod linkiem
http://download.pocketbook-int.com/fw/Y ... c_user.zip2) Wypakuj pobrane archiwum i skopiuj plik SWUPDATE.BIN do folderu głównego karty pamięci MicroSD lub pamięci wewnętrznej Urządzenia (na dowolne puste miejsce);
3) Wyłącz Urządzenie. Wciśnij przycisk W tył i przycisk W przód i przytrzymaj je. Wciśnij przycisk uruchamiania urządzenia aż na ekranie pojawi się napis Aktualizacja oprogramowania sprzętowego… (Firmware update);
4) Postępuj zgodnie z poleceniami na ekranie.
Po aktualizacji Urządzenie się zrestartuje."
Cała akcja przebiegła bardzo sprawnie, na chwile obecną problemy z szalonym zegarkiem ustały, od 3 dni czytnik pokazuje dokładny czas bez najmniejszego problemu. Zobaczę czy taki stan utrzyma się dłużej, myślę jednak że warto spróbować.
Po aktualizacji mam teraz taką wersję oprogramowania:
Mam nadzieje że komuś się to przyda
Zdrówka!