Szanowni Czytacze

Czy macie jakiś patent na wykonanie kopii awaryjnej czytnika? Mam taką sytuację, że stworzyłem sobie foldery w czytniku do których przypisuję książki. Co zrobić aby zachować te ustawienia w przypadku awarii? Książki celowo zapisuję na karcie SD aby w razie kłopotu ją wyjąć nic nie tracąc (chociaż Calbre również sobie archiwizuję na komputerze). Obserwując pliki systemowe natknąłem się na bazę danych SQL Lite, w której tabelach zawarte są moje custom folders. Zakładam, że najprostszą formą zabezpieczenia będzie skopiowanie tej bazy. Zapewne należałoby po awarii i powiedzmy, zakupie identycznego czytnika, zadbać o identyczną wersję oprogramowania. Idąc dalej - fajnie byłoby, aby kompleksowo rozwiązać temat własnych folderów, które byłyby niezależne od typu czytnika. Może takim rozwiązaniem byłoby wykorzystanie Calibre, gdzie mam całą bibliotekę? Może coś fajnego wymyśliliście w tym temacie? Osobiście skorzystałem z kilku podpowiedzi w temacie zarządzania biblioteką i np. korzystam z wtyczek LC, Resize Cover oraz wstawiam metadane na początku każdej książki. Świetna sprawa!