Teraz jest 24 lis 2024 10:39:43

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 93  Następna strona
Aktualnie czytane 
Autor Wiadomość
Ja czytam obecnie 2 tom culku Zimne brzegi - Siergiej Łukjanienko naprawde ciekawa interpretacja swiata, wczesniej czytalem Spektrum tego autora i spodobal mi sie sposob pisania polecam
pozdro

11 mar 2008 15:54:04
Użytkownik

Obecnie czytam "Zapiski oficera armii czerwonej" Sergiusza Piaseckiego, bardzo dobra książka. Prócz tego rozpoczynam czytanie chronologiczne Nowej Ery Jedi, co zajmie mi parę tygodni. "Mroczna materie' będą musiały poczekać.

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Obrazek

11 mar 2008 16:39:28
Zobacz profil WWW
Kończę "Gildia Magów" Trudi Canavan, a potem hmm... naprawdę nie wiem sam :P

11 mar 2008 18:26:15
Użytkownik

Wczoraj skończyłam Harry'ego Pottera i wzięłam się za "Smutnego kosa...". Niestety książka nie trafiła w moje upodobania. Jest mało porywająca. Może to dlatego, że to takie miejscowe legendy są? No cóż, za bardzo się tym zawodem nie przejęłam i wypożyczyłam sobie "Rok 1984" Georga Orwella. Jak na razie jest bardzo interesująca lektura. Zobaczymy co będzie dalej.

11 mar 2008 21:25:48
Użytkownik

Byłem twardy i przeczytałem "Rok 1984" na komórce. I nie żałowałem. Bardzo dobra książka. Oryginalny pomysł i świetnie napisany dramat psychologiczny. Nawet w pewnym sensie zaskakujący. I pozostawia ślad w psychice. Dlatego chyba niedługo zabiorę się za "Folwark zwierzęcy". Natomiast obecnie jestem w połowie 7 tomu cyklu o Honor Harrington Webera. Jak na razie jest dobrze i trzyma poziom, chociaż Honor rzeczywiście zaczyna przypominać wszechmogącą i wszechwiedzącą o niesamowitym szczęściu.

Ostatnio edytowano 11 mar 2008 21:45:27 przez Obi-One, łącznie edytowano 1 raz

11 mar 2008 21:33:28
Zobacz profil WWW
ja właśnie mam zamiar skończyć nową ere jedi :).

11 mar 2008 21:35:37

11 mar 2008 23:17:28
Ja właśnie skończyłam "pomniejsze bóstwa" Pratchetta i teraz zabieram sie za kolejną jego ksiażkę ale którą dokładnie tego nie wiem :P

11 mar 2008 23:36:22
Użytkownik

Skończyłem Lynn Flewelling "SZCZĘŚCIE W MROKACH", ciekawa spójna fabuła - zobaczymy co będzie dalej.

12 mar 2008 12:17:49
Użytkownik

A ja właśnie zaczynam czytać Harrego Pottera Insygnia Śmierci.

12 mar 2008 12:25:34
Użytkownik

Obecnie czytam książkę pod tytułem Sprawiedliwość owiec Swann. Jest to jak pisze na okładce filozoficzna powieść kryminalna. Głównymmi bohaterami jest stado owiec które prowadzi śledztwo w sprawie morderstwa ich pasterza. Zabawna ksiązka, bardzo ciekawy pomysł z tymi owcami detektywami, tylko nie mogę dobrnąć jakoś do końca, fabuła za bardzo się ciągnie.

12 mar 2008 13:25:04
Pocketbook Killer

eCzytnik: Kindle 3 WiFi
Zabawna ksiązka, bardzo ciekawy pomysł z tymi owcami detektywami, tylko nie mogę dobrnąć jakoś do końca, fabuła za bardzo się ciągnie.

Owszem, całkiem niezła książeczka i faktycznie z humorem. Ja wspominam ją dobrze bo przyjemnie się czytało ale nie jest to jakaś super-ważna pozycja, którą należy przeczytać.

A ja czytam "Czerwoną gorączkę" Pilipiuka. Pierwsze opowiadanie było dosyć ciekawe - o tym jak to komunizm jest chorobą przenoszoną drogą kropelkową, taka epidemia. Dość ciekawe spostrzeżenia i kilka elementów fantastycznych. Następne opowiadanie, to sądząc z tytułu to samo co już kiedyś czytałem - o nauczycielce znanej pod pseudonimem Grucha. A może mi się z czymś pomerdało...

12 mar 2008 13:49:22
Użytkownik

Widzę, że masz podobne odczucia co do "Czerwonej gorączki". Mnie też podobało sie pierwsze opowiadanie. Poza tym fajne było to o mięsie mamuta - przedstawiało przejaskrawioną wizje komunizmu (chociaż może jednak prawdziwą :? ) i to zakończenie - zawsze jest na co narzekać - raz na to, że mamy za mało a raz, że za dużo. I bodajże ostatnie opowiadanie o odwróceniu roli Polski i Stanów Zjednoczonych we wspólczesnym świecie. Pozostałe opowiadania były raczej średnie.

Ja czytam 4 tom Miecza Prawdy, ale powoli zaczyna mi się nudzić. Czas chyba przezrzucić sie na jakieś SF.

12 mar 2008 15:13:38
A ja właśnie wziąłem się za Dekalog dobrego dextera i muszę powiedzieć że tak samo jak Demony dobrego dextera, bardziej podoba mi się serial niż książka, za bardzo przynudza swoimi przemyśleniami Dexter, nie ma szybkiej akcji jak na kryminał. No i mało trupów:)
pzdr
silent22

12 mar 2008 18:10:36
Aktualnie czytam " "Dziennik nowej Rosjanki" Eleny Koliny. To współczesna powieść rosyjska w stylu "Dziennika Bridgett Jones", jednak myślę, że bardziej dowcipna i bliższa polskiemu czytelnikowi. Ukazano absurdy życia kobiety sukcesu w średnim wieku mieszkającej z dojrzewającą córką i nieznośnymi zwierzętami, borykającej się z wiecznymi brakami: gotówki, prawdziwej miłości...Bohaterka, wydaje się być naiwną i lekkomyślną osobą, która z trudem radzi sobie we współczesnym świecie. Myślę jednak, że to tylko pozory. Tak naprawdę w dowcipny, ironiczny sposób odsłania prawdziwą naturę człowieka i systemu kapitalistycznego.

12 mar 2008 20:54:17
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 93  Następna strona