Autor |
Wiadomość |
Konto usuniete
|
Ja czytam obecnie 2 tom culku Zimne brzegi - Siergiej Łukjanienko naprawde ciekawa interpretacja swiata, wczesniej czytalem Spektrum tego autora i spodobal mi sie sposob pisania polecam
pozdro
|
11 mar 2008 15:54:04 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 10 wrz 2007 12:40:38 Posty: 57 Lokalizacja: z nieznanego miasta
|
Obecnie czytam "Zapiski oficera armii czerwonej" Sergiusza Piaseckiego, bardzo dobra książka. Prócz tego rozpoczynam czytanie chronologiczne Nowej Ery Jedi, co zajmie mi parę tygodni. "Mroczna materie' będą musiały poczekać.
_________________ Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
|
11 mar 2008 16:39:28 |
|
|
Konto usuniete
|
Kończę "Gildia Magów" Trudi Canavan, a potem hmm... naprawdę nie wiem sam
|
11 mar 2008 18:26:15 |
|
|
Użytkownik
|
Wczoraj skończyłam Harry'ego Pottera i wzięłam się za "Smutnego kosa...". Niestety książka nie trafiła w moje upodobania. Jest mało porywająca. Może to dlatego, że to takie miejscowe legendy są? No cóż, za bardzo się tym zawodem nie przejęłam i wypożyczyłam sobie "Rok 1984" Georga Orwella. Jak na razie jest bardzo interesująca lektura. Zobaczymy co będzie dalej.
_________________ "Aktorzy są od grania, a dupa od srania" - Wacław Holubek
|
11 mar 2008 21:25:48 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:46:01 Posty: 887 Lokalizacja: www.eksiazki.org
|
Byłem twardy i przeczytałem "Rok 1984" na komórce. I nie żałowałem. Bardzo dobra książka. Oryginalny pomysł i świetnie napisany dramat psychologiczny. Nawet w pewnym sensie zaskakujący. I pozostawia ślad w psychice. Dlatego chyba niedługo zabiorę się za "Folwark zwierzęcy". Natomiast obecnie jestem w połowie 7 tomu cyklu o Honor Harrington Webera. Jak na razie jest dobrze i trzyma poziom, chociaż Honor rzeczywiście zaczyna przypominać wszechmogącą i wszechwiedzącą o niesamowitym szczęściu.
Ostatnio edytowano 11 mar 2008 21:45:27 przez Obi-One, łącznie edytowano 1 raz
|
11 mar 2008 21:33:28 |
|
|
Konto usuniete
|
ja właśnie mam zamiar skończyć nową ere jedi .
|
11 mar 2008 21:35:37 |
|
|
Konto usuniete
|
"Inny Świat" Herlinga-Grudzińskiego
|
11 mar 2008 23:17:28 |
|
|
Konto usuniete
|
Ja właśnie skończyłam "pomniejsze bóstwa" Pratchetta i teraz zabieram sie za kolejną jego ksiażkę ale którą dokładnie tego nie wiem
|
11 mar 2008 23:36:22 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 27 lut 2008 15:42:44 Posty: 22 Lokalizacja: ÂŚlÂąsk
|
Skończyłem Lynn Flewelling "SZCZĘŚCIE W MROKACH", ciekawa spójna fabuła - zobaczymy co będzie dalej.
|
12 mar 2008 12:17:49 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 27 lut 2008 21:22:21 Posty: 36 Lokalizacja: Gorzow Wlkp.
|
A ja właśnie zaczynam czytać Harrego Pottera Insygnia Śmierci.
_________________ Mam radiówkę wiec mogę mieć czasem inne IP....
|
12 mar 2008 12:25:34 |
|
|
Użytkownik
|
Obecnie czytam książkę pod tytułem Sprawiedliwość owiec Swann. Jest to jak pisze na okładce filozoficzna powieść kryminalna. Głównymmi bohaterami jest stado owiec które prowadzi śledztwo w sprawie morderstwa ich pasterza. Zabawna ksiązka, bardzo ciekawy pomysł z tymi owcami detektywami, tylko nie mogę dobrnąć jakoś do końca, fabuła za bardzo się ciągnie.
|
12 mar 2008 13:25:04 |
|
|
Pocketbook Killer
Dołączył(a): 13 lip 2007 20:07:55 Posty: 1513 Lokalizacja: Toruń
eCzytnik: Kindle 3 WiFi
|
Owszem, całkiem niezła książeczka i faktycznie z humorem. Ja wspominam ją dobrze bo przyjemnie się czytało ale nie jest to jakaś super-ważna pozycja, którą należy przeczytać.
A ja czytam "Czerwoną gorączkę" Pilipiuka. Pierwsze opowiadanie było dosyć ciekawe - o tym jak to komunizm jest chorobą przenoszoną drogą kropelkową, taka epidemia. Dość ciekawe spostrzeżenia i kilka elementów fantastycznych. Następne opowiadanie, to sądząc z tytułu to samo co już kiedyś czytałem - o nauczycielce znanej pod pseudonimem Grucha. A może mi się z czymś pomerdało...
|
12 mar 2008 13:49:22 |
|
|
Użytkownik
|
Widzę, że masz podobne odczucia co do "Czerwonej gorączki". Mnie też podobało sie pierwsze opowiadanie. Poza tym fajne było to o mięsie mamuta - przedstawiało przejaskrawioną wizje komunizmu (chociaż może jednak prawdziwą ) i to zakończenie - zawsze jest na co narzekać - raz na to, że mamy za mało a raz, że za dużo. I bodajże ostatnie opowiadanie o odwróceniu roli Polski i Stanów Zjednoczonych we wspólczesnym świecie. Pozostałe opowiadania były raczej średnie.
Ja czytam 4 tom Miecza Prawdy, ale powoli zaczyna mi się nudzić. Czas chyba przezrzucić sie na jakieś SF.
|
12 mar 2008 15:13:38 |
|
|
Konto usuniete
|
A ja właśnie wziąłem się za Dekalog dobrego dextera i muszę powiedzieć że tak samo jak Demony dobrego dextera, bardziej podoba mi się serial niż książka, za bardzo przynudza swoimi przemyśleniami Dexter, nie ma szybkiej akcji jak na kryminał. No i mało trupów:)
pzdr
silent22
|
12 mar 2008 18:10:36 |
|
|
Konto usuniete
|
Aktualnie czytam " "Dziennik nowej Rosjanki" Eleny Koliny. To współczesna powieść rosyjska w stylu "Dziennika Bridgett Jones", jednak myślę, że bardziej dowcipna i bliższa polskiemu czytelnikowi. Ukazano absurdy życia kobiety sukcesu w średnim wieku mieszkającej z dojrzewającą córką i nieznośnymi zwierzętami, borykającej się z wiecznymi brakami: gotówki, prawdziwej miłości...Bohaterka, wydaje się być naiwną i lekkomyślną osobą, która z trudem radzi sobie we współczesnym świecie. Myślę jednak, że to tylko pozory. Tak naprawdę w dowcipny, ironiczny sposób odsłania prawdziwą naturę człowieka i systemu kapitalistycznego.
|
12 mar 2008 20:54:17 |
|
|