Ponieważ temat o T68 ma kilkanaście stron - pozwoliłem sobie utworzyć odrębny temat , mowa oczywiście o wersji testowej kitkata czyli aktualizacji androida do wersji 4.4.4 dla T68 do ściągnięcia ze strony
http://ereader-store.de/en/content/8-downloads . Android jest oparty na nowszym kernelu przez co niestety towelroot nie działa ( co za tym idzie na dzień dzisiejsz nie potrafię go "zrootować" ( jeśli komuś się udało to proszę o info ) .
+ pamięć dla programów została połączona z pamięcią danych - mam do dyspozycji 2GB free
+ szybkość inicjalizacji karty SD ( jeśli pamiętacie 1min i dłużej to teraz można o tym zapomnieć ) w zasadzie montuje się od razu
+ pełny ekran w aplikacjach takich jak np moonreader działa OK
+ książki google działają wreszcie jak natywna aplikacja , wydaje mi się że parę aplikacji działa lepiej
+? znak zapytania ekran wdaje się działać poprawnie - chodzi o dotyk aczkolwiek responsywność/szybkość działania firmwaru jest gorsza.
+ interfejs moim subiektywnym zdaniem jest przyjemniejszy dla oka
- szybkość/responsywność oprogramowania wydaje mi się gorsza ( tzn odczuwam że czytnik wolniej reaguje )
- cały czas świeci się dioda
- wygląda jak by zgubili powiązanie pomiędzy epub-em i preinstalowanymi programami do czytania
- nie wprowadzili jeszcze paru drobiazgów które czasami ułatwiają życie , jak np możliwość zamiany klawiszy page z vol , czy też szybki dostęp do wifi
PS
Bateria - nie wiem , nie sprawdzałem.
Ogólnie jeśli skończą i dopracują ten firmware to wydaje się że oprogramowanie będzie w końcu takie jak powinno być od początku - ale na dzień dzisiejszy moim zdaniem jeszcze nie nadaje się dla przeciętnego użytkownika.