Teraz jest 23 lis 2024 19:29:48

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 796 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 54  Następna strona
Onyx T68 
Autor Wiadomość
Użytkownik

eCzytnik: Boox i62, Lbook 3 , Boox M92
Post Re: Odp: Onyx T68
@mayster Tak , cała partia firmowych nexus 7 ver 2013 miała problem z czułością dotyku, a w nook-ach pękały ekrany.
Podobny do nexusów problem ma T68 - u dołu ekranu występuje niedokładność dotyku a wrażenie że dotyk nie działa to raczej kwestia oprogramowania czytnika. W przypadku dużego obciążenia systemu czytnik może stać się mniej responsywny.
Wgrywałem wersję z marca na lynx-ie , trzeba posłużyć się programem opublikowanym na mobileread forums , później jeśli chce się korzystać z Legimi to można jeszcze "zrootować" i zmienić model.

25 maja 2015 22:18:21
Użytkownik

eCzytnik: T68
Post Re: Onyx T68
@john
Kurcze, zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie usprawiedliwial poczynania tak fatalnej firmy, jej bledow, olewajacego podejscia do klienta. Firma sprzedaje Ci wadliwy sprzet, ma Cie gdzies nic z tym nie robiac, nie usuwajac usterki - jak mozesz wiec ją w jakikolwiek sposob usprawiedliwiac ?!

Mimo wszystko dzieki CI za porady i wskazowki rozwiazujace chociaz po czesci problemy z tym czytnikiem.

pozdrawiam

28 maja 2015 23:47:57
Użytkownik

eCzytnik: Prestigio 3464, Onyx Lynx, Lenovo S
Dzień dobry wszystkim użytkownikom tego forum. Jestem nowym użytkownikiem T68, dotychczas czytałem na Prestigio i tablecie Lenovo. Śledziłem ten temat i w końcu postanowiłem dokonać zakupu Rysia.
Jak na razie poznaję jego możliwości. Oprogramowanie jest w nim oryginalnie z 10.01.2015r. i faktycznie indeksuje, co prawda na razie wgrałem tylko kilka książek epub i pdf ale mam sporą bazę i obawiam się (po zapoznaniu się z postami), że mogą być problemy. W związku z tym mam prośbę do kolegi tompora o uaktaulnienie linku z oprogramowaniem wersja z ArtaTech z 08-01-2015 1.6.3 przed poprawką z indeksowaniem. Lub może ktoś inny będzie tak dobry.

Cytuj:
Wersja ze strony producenta 1.6.6 http://www.onyx-international.com/index ... 5-20141107

Wersja ze strony rosyjskiej 1.6.6 http://www.onyx-boox.ru/support#t67ml

Wersja z ArtaTech z 08-01-2015 1.6.3 przed poprawką z indeksowaniem https://www.dropbox.com/s/uemnvnc5a33um ... e.zip?dl=0

A tak na marginesie producent ma wersję 1.6.6, rosyjski przedstawiciel 1.6.6 a my kręcimy się wokół 1.6.3 :?

Drugi mój problem to aplikacja Midiapolis Dysk i News. Przy pierwszym uruchomieniu odpuściłem ich konfigurację. Teraz chciałbym z nich skorzystać ale po uruchomieniu nie ma możliwości rejestracji tylko zaraz żąda logowania adres maila i hasło. Czy ktoś może podpowiedzieć jak się teraz najpierw zarejestrować.

dzięki i pzdr. bravosx

29 maja 2015 20:38:15
Użytkownik

eCzytnik: PB Mini, czasem InkBook
zarejestrować się możesz tutaj
https://drive.midiapolis.com/

29 maja 2015 22:36:04
Użytkownik

eCzytnik: onyx t68 Lynx, inkBOOK
Wystawiam ponownie firmware z 06-01-2015 (bez indeksacji). Link będzie aktywny ok. 1 tydzień (nie chcę zaśmiecać Dropbox'a). Jeżeli po tym czasie jeszcze ktoś będzie potrzebował proszę o info na PW.

link: https://www.dropbox.com/s/uemnvnc5a33um ... e.zip?dl=0

30 maja 2015 9:36:40
Użytkownik

eCzytnik: Prestigio 3464, Onyx Lynx, Lenovo S
Serdeczne dzięki dla kolegów Artii i tompor za tak szybką pomoc.

pzdr. bravosx

30 maja 2015 12:11:56
Użytkownik

@mayster Po prostu każdy ma inne doświadczenia. Ja nie usprawiedliwiam firmy - tylko po prostu wolę mieć możliwość kupienia czytnika w Polsce niż nie mieć. Pewnie gdyby nie było możliwości modyfikacji oprogramowania kląłbym tak jak wszyscy ale ponieważ czytnik można zoptymalizować pod siebie to nie narzekam, C67 bym nie kupił a T68 może być. Nawiasem mówiąc dostałem egzemplarz który wpadał w pętlę restartów i firma wymieniła mi gwarancyjnie płytę główną na własny koszt door-door , a sądzę że gdybym kupował za granicą to by mnie to trochę kosztowało. Z drugiej strony dalej nie rozumiem czemu nie wycofali swojej aktualnej wersji oprogramowania.

31 maja 2015 23:36:39
Użytkownik

eCzytnik: Onyx Boox T68 Lynx
Dzień dobry
Opiszę moją drogę przez mękę z ryśkiem.
W miesiącu październiku 2014 kupiłem Lynx T68.Po jakimś miesiącu niezbyt intensywnego użytkowania- przeczytane dwie książki- pokazał komunikat o niskim poziomie baterii. Podłączyłem ładowarkę, czytnik został naładowany do 100%, to było wieczorem. Rano pokazywał już 77%, co mnie zdziwiło. Wieczorem było już tylko 9% więc podłączyłem go do ładowarki, zamknąłem etui i ...już nie chciał się wybudzić. Próbowałem go zresetować, po kilku próbach udało się. Ale bardzo szybko ubywa baterii, nawet gdy nie czytam. Wi-Fi mam wyłączone, światełko również.
Po tej historii był spokój, baterii, nic nie żarło, normalna eksploatacja, przeczytane kilka książek. Początek lutego. Komunikat o niskim poziomie baterii, podłączyłem do ładowarki, tym razem na noc.Rano odłączyłem, sprawdziłem poziom naładowania, było 100%. Wieczorem o godz. 20-ej już tylko 39% a o 22-ej już tylko
23% bez czytania, bez światełka, bez Wi-Fi.
Minęło parę miesięcy, przeczytało się kilka książek. Czerwiec 2015. Po miesiącu nieużywania czytnika, stan baterii wynosił 50%, całkiem nieźle,pomyślałem. Dokończyłem książkę i trzeba było już doładować akumulator bo procenty uciekały. Naładowałem do pełna, rozpocząłem następną książkę, przeczytałem raptem około stu stron, odłożyłem na jeden dzień. Czytnik już się nie dał uruchomić. Pomogło podpięcie ładowarki, stan akumulatora wskazywał 8% naładowania. Na litość boską czy przeczytanie stu stron i odłożenie czytnika na jeden! dzień tak powinno zdrenować baterię?
Dość!!! :[ Tylko serwis!
Myślę że czytnik za ponad siedemset złotych nie powinien zachowywać się w ten sposób.Coż z tego że
rozmiar i rozdzielczość ekranu są super, dobrze się czyta ale dotyk to już katorga, przeglądanie pamięci,
wpisywania haseł, boczne przyciski czasami nie załapią....wgranie aktualizacji niewiele pomogło.Potrzebuję
czytnika który ma działać a nie sprawiać kłopoty.
Pozdrawiam forum i czytających.

24 cze 2015 13:10:16
Użytkownik

eCzytnik: -
hemix77 napisał(a):
Naładowałem do pełna, rozpocząłem następną książkę, przeczytałem raptem około stu stron, odłożyłem na jeden dzień. Czytnik już się nie dał uruchomić. Pomogło podpięcie ładowarki, stan akumulatora wskazywał 8% naładowania. Na litość boską czy przeczytanie stu stron i odłożenie czytnika na jeden! dzień tak powinno zdrenować baterię?

Chciałbym przypomnieć, iż nie jest to "zwykły" czytnik, ale raczej tablet z Androidem i problemy związane z szybkim rozładowywaniem baterii są takie same, jak w androidowych smartfonach i tabletach, czyli:
  1. Ekran i jego podświetlanie - w ciągu dnia lepiej mieć je wyłączone
  2. Dodatkowe moduły łączności jak WiFi, BlueTooth powinny być wyłączone, jak ich nie używamy
  3. Obciążenie procka - w Androidzie dużo aplikacji/procesów działa w tle, nawet jak ich bezpośrednio nie uruchamialiśmy, a wirtualne maszyny Javy potrafią mocno obciążyć zasoby systemu - im mniej mamy zainstalowanych aplikacji, tym mniej "obciążają" one procesor

W moim przypadku przy czytaniu 1-1,5h dziennie przy dziennym świetle i ok. 1h pracy z włączonym WiFi, czytnik mi wytrzymuje bez ładowania ok. tydzień.

24 cze 2015 21:36:30
Użytkownik

eCzytnik: oyo, i62HD, T68
Z całą pewnością czytnik nadaje się do serwisu. Mój T68 ładuję nie częściej niż raz na miesiąc. Czytam codziennie 1-1,5 godziny z włączonym światełkiem na jedną kreskę. Nie zauważyłem by się rozładowywał, gdy jest wyłączony.
Jak z tego widać każdy Rysiek jest innym "dziełem sztuki".

25 cze 2015 10:33:45
Użytkownik

Dzięki za komentarz wszystkim.

Do Arthek:
Czytam zazwyczaj w dzień bez podświetlania ekranu
Wi-Fi i inne moduły łączności mam wyłączone
Z dodatkowych aplikacji mam zainstalowanego Commandera a Midiapolis Drive mam nie skonfigurowane, wiem że ta aplikacja mocno obciąża procesor

Ciekawy jestem co powie serwis ?

25 cze 2015 11:52:13
Użytkownik

A w jakim programie czytałeś? Spróbuj jeszcze zablokować w ustawieniach aplikacji telefon i telephon providers ( nie pamiętam jak to sie w wersji polskiej nazywało )

25 cze 2015 22:25:56
Użytkownik

Ciekawy jestem co powie serwis ?

Napisałem do serwisu, teraz ( Oby nie ) szykuje się długa korespondencja z serwisem bo dostałem pytanie:
Jak ładuję czytnik, jak długo i jaką ładowarką?

Z pytań wynika że serwis lub osoba odpowiedzialna za kontakt z klientami, myśli że to zapewne wina ładowarki.
Niestety, ale dzieje się już dłuższy czas i ładowarkę sprawdziłem. Człowiek ma już swoje lata, obsługuję różne urządzenia ale zdiagnozowanie prawidłowej pracy ładowarki to drobiazg. Tym bardziej że teraz do każdego smartfonu,tabletu, nawigacji itd. dodają ładowarki. Ech, ręce opadają...

25 cze 2015 22:37:51
Użytkownik

eCzytnik: KOBO AURA ONE and H2O
hemix77, to jest normalna procedura tego serwisu. Brzydko mówiąc, stosują zabieg zwany "dupochronem". Każda dysfunkacja czytnika jest albo winą użytkownika, albo nie występuje według serwisu. Kilka miesięcy temu także byłem niechlubnym posiadaczem T68. Po pobycie w serwisie i codziennych mękach z tym urządzeniem sprzedałem ustrojstwo. Tobie też zalecam takie postępowanie, bo obcowanie z produktem Onyx może doprowadzić Cię do nerwicy tylko. Jeśli nie potrzebujesz Legimi, kup jakiś porządny czytnik, np Kindle, lub Kobo Aura H2O. Sam mam ten drugi i nie wiem co to kłopoty. Sama przyjemność z czytania, a bateria pozwala na spokojne przeczytanie kilku książek przez ponad miesiąc.

27 cze 2015 22:23:14
ArtaTech.pl

eCzytnik: Onyx Boox
Rozumiem, że do wszystkich urządzeń mobilnych są teraz dodawane ładowarki, ale sęk w tym, że mają one różnie parametry.
Do większości smartfonów dołączane są ładowarki 750-850 mA. Czytnik powinien być ładowany ładowarką 5V 1A, stąd pytanie serwisu, gdyż czytnik może być po prostu niedoładowany.

@hemix77}
jesteś pewien, że w momencie, gdy urządzenie było odłożone, w czasie czuwania nie włączyło się światło?
Coś złego dzieje się z baterią, urządzenie nie powinno się tak szybko rozładowywać, tak więc naprawa serwisowa powinna, jak najbardziej wchodzić w grę.

Pozdrawiam
Miłosz

29 cze 2015 9:47:19
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 796 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 54  Następna strona