Proponuję Anthony Piers - cykl Xanth.
Zwariowany świat lekkiej, pełnej humoru i zupełnie nietypowej fantazji. Są smoki, są romanse, są czary - jest wszystko co trzeba, żeby umilić sobie czas.
Gorąco polecam
Już starczy tej wyliczanki. Justyna, o ile tu w ogóle zagląda, na pewno coś dla siebie znajdzie.
_________________ "A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu?
Splunął na drogę krwawą flegmą. Wstałem dziś rano, odparł."
//Cormac McCarthy - Droga
08 mar 2008 17:13:49
Konto usuniete
"Przygody Wędrowca Tuffa to w zasadzie dokładnie to czego szukasz. Tam tylko jest inna kolejność. Zaczyna się thrillerem. Potem jest seria miłych przygód a romans - gdzieś w tle się rozwija. Muszę Ci powiedzieć, że czytałem z najwyższą przyjemnością..."
I chciałem jeszcze coś więcej napisać, żeby zachęcić Justynę aż znalazłem ten wpis niejakiego Kellhusa. Wiecie co Panowie adminowie - jesteście niepoważni. O co wam chodzi? Mamy się wymieniać tym co lubimy i dlaczego czy nagle zamienić się w niesamowitych krytyków literackich? Czemu się tak staracie żeby było nieprzyjemni?
Ostatnia bytność założycieli tematu na forum - 29 luty.
Kilkanaście postów z rekomendacjami wystarczą jej na rok czytania - o ile jeszcze się tu pojawi, by przejrzeć Wasze posty.
Temat zamykam
_________________ Pozdrawiam, Chesuli
Cytuj:
Kobiety nie można zmienić. Można zmienić kobietę, ale to nic... nie zmieni.
Z fantastyki, w której w znaną nam rzeczywistość wkradają się (bądź egzystują poza naszą i bohaterów - do czasu - percepcją) elementy nadprzyrodzone poleciłbym Neila Gaimana - sięgnij po "Nigdziebądź", "Amerykańskich bogów", lub "Chłopaków Anansiego". Fajny jest ponadto, humorystyczny "Agent Dołu"Marcina Wolskiego. Poza tym raczej fantastyczna jest równie dylogia "Talizman" / "Czarny Dom" duetu Stephen King / Peter Straub. Sądzę, że na ww. pozycjach się nie zawiedziesz!
Cytuj:
"Out in the oceans of sand I saw the future Of a golden land Below the plains I've been meeting my fate I stood the test The universe In the palm of my hand Oh, am I blessed Or cursed "