Re: Alternatywny firmware dla Onyx Boox C65 AfterGlow (C65ML
W końcu mam gotową paczkę z moimi modyfikacjami, nazwałem ją wersją 1.5.1
Wersja ta jest kompilacją aktualizacji, które były dostępne na stronie chińskiego producenta i rosyjskiego dystrybutora.
Oczywiście chociaż używam ją z powodzeniem w czytniku, który posiadam, konieczna regułka: nie gwarantuję poprawnego działania i nie ponoszę odpowiedzialności za jakiekolwiek negatywne skutki jego instalacji, czy używania, łącznie z ewentualną odmową udzielenia gwarancji na czytnik przez dystrybutora.
Zmiany w stosunku do ostatniej oficjalnej wersji od dystrybutora (v.1.0.5 z 20 marca 2014) opisałem w wątku:
Alternatywny firmware Onyx BOOX C65HD StoriaTam jest długa lista, są to identyczne czytniki i oprogramowanie, różnią się tylko wbudowanym "swiatełkiem" (i kolorem obudowy
)
Procedura instalacji identyczna jak w pierwszym poście, również opisana szczegółowo w tamtym wątku o Storii.
Do pobrania
paczka z firmware v.1.5.1 by AiRs, zawierająca Market Google i sklep on-line booxsource.com:
C65ML_firmware_v151.zipW paczce zawarłem instalator sterowników dla C65 w trybie "loader mode" dla Windows.
Informacja o programie, który umożliwia uzyskanie roota w C65 jest w: post115439.html#p115439
(uwaga na antywirusa, który wykrywa "niebezpieczny plik", trzeba zignorować; do operacji rootowania potrzebna karta SD)
Osobiście wolę metodę poprzez kabel USB (konieczne sterowniki do ADB) programem SuperOneClickv2.3.3 (Exploit metodą "zergRush")
Do kompletu
paczka oprogramowania od dystrybutora w wersji 1.0.5 - jej instalacja umożliwia powrót do oryginalnej wersji z polskiej dystrybucji, gdyby była taka potrzeba:
C65ML_firmware_v105AT.zip