Re: Książki Fantasy podobne do
Spróbuj cykl "Kłamca" Jakuba Ćwieka, może podejdzie, cykl opowiada o nordyckim bogu Lokim, jeśli podejdzie, to jeszcze Kroniki żelaznego druida możesz spróbować, nieco podobne do "kłamcy"
Nie są zbyt podobne do wymienionych, ale być może podejdą, mi podeszły, a część z tych co wymieniłeś czytałem i lubię;)
Te książki to low fantasy, tzn akcja ma miejsce w naszym świecie, z high fantasy spróbuj cykl "miecz prawdy" Goodkinda, Belgariadę i Malloreon Eddingsa, "siedem królestw" Williams.
A, może jeszcze "świat dysku" Pratchetta
Te tytuły też nie są może zbyt podobne do wymienionych, ale ciężko takie znaleźć, jakby się zastanowić.
I już z całkiem innej beczki, "mroczna wieża" kinga, ta to już w ogóle nie jest podobna do niczego, to w końcu king, za to długa i fajna, o ile utrafi w gust
A jakby cię ochota na sf naszła, polecam Webera, najpierw trylogia Dahak, potem, jak podejdzie, (a dodam, że do póki nie przeczytałem, myślałem, że nie lubię sf) chwyć cykl O Honor Harrington, trochę ci zajmie, cykl zajmuje ładnych kilka tysięcy stron i wciąż wychodzi ;D
Edit: nie zauważyłem, że temat stary, ale może dla potomnych będzie