Teraz jest 23 lis 2024 11:00:54

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 796 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 54  Następna strona
Onyx T68 
Autor Wiadomość
Użytkownik

eCzytnik: PW2, H2O, Inkpad 3, One, Forma
Post Re: Onyx T68
" Podoba mi się Twój niczym nie uzasadniony optymizm.. :D :D :D "

Ja wiem czy optymizm??? Ryszard w dniu dzisiejszym bo załozeniu niebieskiej karty za znęcanie się nade mną dostał wyrokiem karną eksmisję z domu. Pewnie wróci na wrocławskie Ojczyzny łono

07 paź 2014 14:14:07
Użytkownik

eCzytnik: KOBO AURA ONE and H2O
daro napisał(a):
athame napisał(a):

No proste. Tzn T68 zostanie poprawiony i wydany jako zupełnie nowy produkt pod inną nazwą. Nie wiem na ile ArtaTech ma wpływ na oprogramowanie (chwalą się że sami wszystko dostosowują, w przeciwieństwie np. do Niemców), ale wszystkie kwestie software'owe powinny być już dawno załatwione. Niestety to nie rozwiąże problemów, bo wszystko wskazuje na to, że i hardware do poprawek.

Zgadzam się, że zostanie wydany nowy model..pewnie Chińczyki już nad nim pracują i za kilka miesięcy usłyszymy o nowym XYZ z rewelacyjnymi parametrami..
Jadę z tym Onyxem, ale wkurzyli mnie na maksa..Zepsuć coś co mogło być super.. No cóż..

Przecież to jest teraz normalna polityka II ligowych firm. Dobrej firmie z uznaną marką, wystarczy wydać coś raz a dobrze i przez kilka lat nie musi się martwić o sprzedaż. Klient zachwali, marka skusi, mało złych opinii i się kręci. Natomiast firmy chcące uszczknąć trochę tortu gigantom, muszą zalać rynki mnogością modeli i typów, aby zamaskować w gruncie rzeczy dość kiepskie portfolio, z którym mogą skutecznie zaistnieć np. we wschodniej Europie. Pewnie nie dalej jak na gwiazdkę, możemy spodziewać się Boox'a T69 albo T78, który będzie miał to wszystko, czego T68 nie dostał lub nie miał z premedytacją.

07 paź 2014 16:37:25
Użytkownik

eCzytnik: PW2, H2O, Inkpad 3, One, Forma
Hmmm jeśli ja przy swojej cierpliwości wymiękłem to jest coś nie tak

07 paź 2014 21:16:04
Użytkownik

eCzytnik: Pocketbook Inkpad 3
Właśnie zwrócono mi kasę za Lynxa.. Szkoda, że jest tak niedopracowany..

08 paź 2014 15:13:37
Użytkownik

Czy ktoś zauważył, że na głównej stronie http://onyx-ereader.pl/ na banerze reklamowym nie ma T68Lynx? Prawdę mówiąc nie wiem czy był wcześniej, ale nie reklamować takiego "cacka" to dziwne.

08 paź 2014 15:54:36
Użytkownik

chris0903 napisał(a):
Czy ktoś zauważył, że na głównej stronie http://onyx-ereader.pl/ na banerze reklamowym nie ma T68Lynx? Prawdę mówiąc nie wiem czy był wcześniej, ale nie reklamować takiego "cacka" to dziwne.

Zauważyłem już to jakiś czas temu, ale z drugiej strony M96 także tam nie ma... Wygląda to albo na brak aktualizacji strony, albo na celowe działanie.

08 paź 2014 16:59:49
Użytkownik

eCzytnik: Kindle PocketBook Kobo Tolino
daro napisał(a):
Właśnie zwrócono mi kasę za Lynxa..

Dobre choć to, można się rozglądnąć za czymś innym :)

08 paź 2014 18:06:04
Zobacz profil WWW
Użytkownik

eCzytnik: Pocketbook Inkpad 3
Myślę o Kobo H2O lub..kindle Voyage ale... W kindle Ekran tylko 6,tylko mobi.. Ech, ciężko będzie.. :mrgreen:

08 paź 2014 19:24:49
Użytkownik

eCzytnik: inkBOOK Onyx
Panowie, dryfujecie w offtop :nono

Przeglądałem zagraniczne strony w poszukiwaniu info o tym czytniku i zobaczyłem, że na wschodniej stronie dali do dystrybucji ten sam model pod nazwą T76ML Cleopatra (bez audio chyba) z całkowicie nieogarniętym firmware, które zebrało mnóstwo krytyki i do dziś nie ma aktualizacji, oczywiście bez jakiegokolwiek manuala...

Natomiast na zachodzie, na forum mobileread.com, Booxtor (również sprzedaje te modele w Niemczech) publikuje co rusz jakieś aktualizacje, ale po sprawdzeniu to wyraźne wersje beta są :/
Na tym samym forum jest sposób, żeby sobie wgrać te bety, po małej przeróbce paczki można wgrywać dowolne wersje (również Lynx-a), ale to wymaga otwarcia czytnika i sprawdzenia napięcia i serii ekranu. Identyczne ekrany jak w T68 są w Kobo Aura HD i w tej Kleopatrze, ale do każdej partii są osobne "waweform" i każda seria ma swoje napięcie (VCom) wydrukowane na złączu ekranu.
Booxtor udostępnił narzędzie serwisowe do flashowania firmware, ale serwis sprawdza i wprowadza odpowiednie korekty sprzętowe, a użytkownik który wgra tą metodą firmware, ma "uniwersalny" waweform, nie zoptymalizowany do serii ekranu.
Te wersje Booxtora są takimi produkcyjnymi - sprawdzałem - w każdej coś się chrzani.
Ten to dopiero robi z klientów betatesterów ;)

Wygląda na to, że polski dystrybutor odwalił sporo roboty z poprawkami i szlifowaniem firmware.
Oby im się udało wymóc na Chińczykach odbugowanie tej nowej wersji 1.6 i udostępnić dla Lynxa.

Ale skoro przeglądnąłem to napiszę, co tam nowego:
- wycięli CoolReader-a, (podobno jest trudny do ogarnięcia, czytaj: nie dogadali się z autorem ;) ), który nota bene świetnie się spisuje w oryginalnej wersji, ale nie ma integracji z ekranem głównym czytnika
- dodali nową aplikację Neo Reader, który czyta PDF i epub zachowując formatowane i ma opcję regulacji kontrastu tekstu :)
- FBReader niestety ciągle się wysypuje (jedyny sposób na odblokowanie: wyczyścić dane aplikacji)
- OReader (AlReader) jest najbardziej dopracowaną aplikacją systemową - ciągle się rozwija dzięki autorowi
- dodana jest też aplikacja do notowania/rysowania palcem po ekranie
- dodana jest regulacja głośności w okienku na dole, które się pojawia po tapnięciu w górny pasek systemowy
- WiFi można włączać/wyłączać prosto z górnego paska
- dużo drobniejszych poprawek

08 paź 2014 23:37:07
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Oglądnąłem właśnie filmik z prezentacją Cleopatry i jestem pod wrażeniem dodatków, które otrzymuje konsument. Począwszy od pomysłowego i ładnego opakowania, w zestawie jest nawet ładowarka i etui z funkcją usypiania. Ten nasz Lynx to jest taki ubogi kuzyn w wyposażeniu.

09 paź 2014 7:29:37
Użytkownik

eCzytnik: Onyx Boox i62
Zawsze moze byc gorzej, dlatego poprawe nalezy chwalic ;).

09 paź 2014 9:06:18
ArtaTech.pl

eCzytnik: inkBOOK
Haz111 napisał(a):
Adam.Kaczmarek.ArtaTech napisał(a):
Ta druga partia po prostu została inaczej spasowana.

Witam!
Czy może mi Pan - jako przedstawiciel firmy Arta-Tech - udzielić gwarancji, że zamawiając czytnik w tej chwili, dostanę egzemplarz z drugiej partii?

Nie ukrywam, że bardzo mi na tym zależy. Dlaczego? Za odpowiedź niech posłuży przykładowy cytat zadowolonego użytkownika:
Rols napisał(a):
Ja zdaje się mam już poprawioną wersję, przyciski są gumowane, działają całkiem pewnie (...).

Pozdrawiam

Jest możliwość złożenia u nas Lynxa zamówienia np. via e-mail lub na naszej aukcji na Allegro.pl. Może pan się skontaktować z nami via formularz na onyx-ereader.pl w tej sprawie. My sami mamy tylko wersję z kolejnej dostawy.
Gwarancji co do innych sklepów nie mogę udzielić, i nikt na świecie tego nie robi.

tomaszek71 napisał(a):
Polemizuje z Adamem z Artatech ale Rysiek też u mnie zostaje a dokładniej jak napisalem wcześniej u syna. Czy są na sali wielbiciele prozy Jo Nesbo??? Dla mnie mój rysio to taki Harry Hole. Często zawiany, nieobliczalny ale ma to coś. To coś nazywa się Alreader z jego szerokimi mozliwosciami ustawień. Jest jedna rzecz którą nasz Rysio rozkłada konkurencję na łopatki. Możliwość poprawy polskiej interpunkcji w locie. Adamie poprawcie co macie do poprawienia i będzie cacy. A na obiecaną kawę i tak sie kiedyś jak będę we Wrocławiu wproszę bo na miły Bóg chcemy wspierać polskie firmy tylko jak się wproszę to zaznaczam żadnych ciastek bo zeżre wszystkie. W końcu 100 kilo bez kości do czegoś zobowiązuje.
Chciałbym też podziękowac Airs za pomoc której nikomu nie odmówił. Amen

Forsujemy wiele usprawnień u samego producenta i aktualizacje będą wychodzić do urządzenia tak szybko, jak to tylko możliwe.
Kawa zawsze się znajdzie dla naszych Klientów i podziękowanie za "feedback" i wsparcie! Zapraszamy do firmy :-)

lucjanos napisał(a):
Czytniczek pojechał dzisiaj na serwis. Zobaczymy, jak i kiedy się z nim uporają. Trochę zaskoczył mnie wymóg przesłania mailem zdjęcia frontu czytnika, ale co tam, zrobiłem to. :)

Serwis zawsze stara się pomóc najpierw zdalnie, i taka praktyka jest często stosowana, zwłaszcza kiedy Klient zgłasza jakieś nieprawidłowości z ekranem.

tomaszek71 napisał(a):
I dochodzimy do sedna sprawy. Mamy urządzenie o niezłych bebechach i teraz do poprawienia jest software. Panowie Z Artatech miecze w dłoń i do roboty. Gonić Onyx do poprawek

Gonimy :-)

Evald napisał(a):
Podejrzewam, ze problem polega na slabym kontakcie i wplywie dystrybutorow na Onyx + mentalnosci Chinczykow z Onyx;). Mysle, ze jakby ArtaTech tworzyl i sprzedawal czytniki to latwiej by bylo implementowac uwagi uzytkownikow w nowych modelach.

Ja w zadna poprawe T68 nie wierze. Znaczy drobne poprawki moga byc, ale nie sadze zeby cos mialo wplynac na kontrast obrazu (chcialbym sie mylic). Do tego to ze software wplywa na kontrast to tylko zalozenie. Wczesniej juz pisalem, ze moze byc ze i software, ale moze tez byc kwestia warstwy przed ekranem. Bardzo mozliwe ze obie rzeczy na raz. Jesli jest to interpretacja "kolorow" i sposob renderowania to owszem mozna liczyc na poprawe. Tylko ja sie pytam, jesli to by bylo takie proste to jak mozna nazwac nie robienie nic z tym do tej pory. Albo skrajna glupota Onyx albo tym ze nie w tym problem ;). Ta jedna poprawka ostrosci zyskaliby wielu klientow.

W nadchodzących miesiąc nadejdą zmiany, proszę nie tracić wiary. Słuchamy i staramy się, by klienci byli zadowoleni. Wdrażamy w te rozmowy zawsze samego producenta tj. Onyx.

athame napisał(a):
No proste. Tzn T68 zostanie poprawiony i wydany jako zupełnie nowy produkt pod inną nazwą. Nie wiem na ile ArtaTech ma wpływ na oprogramowanie (chwalą się że sami wszystko dostosowują, w przeciwieństwie np. do Niemców), ale wszystkie kwestie software'owe powinny być już dawno załatwione. Niestety to nie rozwiąże problemów, bo wszystko wskazuje na to, że i hardware do poprawek.

Nie mogę zdradzić szczegółów w sprawie oprogramowania, ale zbliżają się duże zmiany w najbliższych miesiącach :-)

chris0903 napisał(a):

Nasz błąd. To z przepracowania. Już wysłałem e-maila do odpowiedniej osoby. Będzie aktualizacja.

12 paź 2014 21:36:17
Zobacz profil WWW
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3 3G, Onyx T68
Haz111 napisał(a):
Witam!
Czy może mi Pan - jako przedstawiciel firmy Arta-Tech - udzielić gwarancji, że zamawiając czytnik w tej chwili, dostanę egzemplarz z drugiej partii?

Nie ukrywam, że bardzo mi na tym zależy. Dlaczego? Za odpowiedź niech posłuży przykładowy cytat zadowolonego użytkownika:

Pozdrawiam

Jest możliwość złożenia u nas Lynxa zamówienia np. via e-mail lub na naszej aukcji na Allegro.pl. Może pan się skontaktować z nami via formularz na onyx-ereader.pl w tej sprawie. My sami mamy tylko wersję z kolejnej dostawy.
Gwarancji co do innych sklepów nie mogę udzielić, i nikt na świecie tego nie robi.

Oczywiście chodziło mi o zamówienie od Państwa. Dziękuję za odpowiedź. W związku z tym Lynx już niedługo do mnie zawita :) Pozdrawiam!

13 paź 2014 13:34:59
ArtaTech.pl

eCzytnik: inkBOOK
Haz111 napisał(a):

Oczywiście chodziło mi o zamówienie od Państwa. Dziękuję za odpowiedź. W związku z tym Lynx już niedługo do mnie zawita :) Pozdrawiam!

Proszę tylko o bezpośredni kontakt z nami. Wystarczy napisać wiadomość tutaj: http://onyx-ereader.pl/pl/kontakt z wyjaśnieniem, że pragnie pan zamówić Onyx BOOX Lynx.

13 paź 2014 23:58:35
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Z nowych bugów:
-Zauwazyłem zażółcenie ekranu. Gradient jest pionowy, zauważalny dopiero przy czytaniu horyzontalnym.
- wypadający magnesik z okładki.

Z wymienionych wcześniej:
- Dalsze zwiechy podczas usypiania okładką, na szczęście nie nasila się.
- nierenderowanie pdfa w onyx readerze po zmianie orientacji ekranu.

Skoro jest już z nami przedstawiciel Arta Techu to mam takie pytanie:
Jakie poprawki zostały wprowadzone w aktualizacji-widmo z sierpnia? Niestety, ale z własnej nieuwagi wgrałem starszy soft na czytnik(w ogóle dlaczego aplikacji do update pozwoliła na downgrade? IMHO bug) i nie wiem co straciłem. Czy na czas "najbliższych miesięcy", który może znaczyć zarówno dwa jak i dwanaście miesięcy, można by prosić o udostępnienie tej aktualizacji?

Jeszcze jedna kwestia:
Onyx Reader obsługuje tylko QuickDict? HedgeDicta nie wykrywa, a niestety nie miałem czasu instalować bluedicta lub colordicta żeby sprawdzić.

14 paź 2014 22:51:48
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 796 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 54  Następna strona