Teraz jest 23 lis 2024 9:21:50

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 796 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 54  Następna strona
Onyx T68 
Autor Wiadomość
Użytkownik

eCzytnik: PW2, H2O, Inkpad 3, One, Forma
Post Re: Onyx T68
Właśnie na zdjęciu razem z Kindle to widać.
Cyfranek oczywiscie że mozna dodać czcionki ale Onyxreader ich nie widzi a jako jeden z nielicznych ma pełny full ekran i obslugę formatowania przez wydawcę.

06 paź 2014 16:44:45
Użytkownik

eCzytnik: KOBO AURA ONE and H2O
Czytniczek pojechał dzisiaj na serwis. Zobaczymy, jak i kiedy się z nim uporają. Trochę zaskoczył mnie wymóg przesłania mailem zdjęcia frontu czytnika, ale co tam, zrobiłem to. :)

06 paź 2014 18:36:27
Użytkownik

No tego wymogu to ja już nie rozumiem. Może Adam jak wróci cos powie na ten temat bo jak dla mnie to przegiecie bagietki. To co pewnie jeszcze niedługo trzeba będzie wysłać zdjecie z lewym uchem i podpis Pana Boga?

06 paź 2014 19:04:49
Użytkownik

eCzytnik: KOBO AURA ONE and H2O
tomaszek71 napisał(a):
No tego wymogu to ja już nie rozumiem. Może Adam jak wróci cos powie na ten temat bo jak dla mnie to przegiecie bagietki. To co pewnie jeszcze niedługo trzeba będzie wysłać zdjecie z lewym uchem i podpis Pana Boga?

Może w Artatech już nie wiedzą co sprzedają i wolą najpierw zobaczyć ? :D Dobra, już nie żartuję, bo mi za karę miesiąc będą czytnik trzymać. :) A tak na poważnie, to może istnieje (oby nie) jakiś problem z pękającymi matrycami i takie uszkodzenie od razu podciągają pod uraz mechaniczny ?

06 paź 2014 19:11:22
Użytkownik

eCzytnik: Kindle PocketBook Kobo Tolino
lucjanos napisał(a):
A tak na poważnie, to może istnieje (oby nie) jakiś problem z pękającymi matrycami i takie uszkodzenie od razu podciągają pod uraz mechaniczny ?

Może istnieje problem "NoPrzecieżJakWysyłałemToMatrycaByłaCałaaaa!!!" i się wolą zabezpieczyć.

06 paź 2014 19:34:09
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Sorki ale tego nie potrafię sobie wytłumaczyć. Reklamując tablet, telefon i inne takie urządzenia nie spotkałem sie jeszcze z żądaniem zrobienia zdjęcia

06 paź 2014 21:30:48
Użytkownik

eCzytnik: Kindle Classic InkBOOK Classic 2
W Polsce krainie cwaniaków i kombinatorów chyba nie powinno to szczególnie dziwić.

06 paź 2014 21:41:42
Zobacz profil WWW
Admin

eCzytnik: kindle
Adam.Kaczmarek.ArtaTech napisał(a):
tomaszek71 napisał(a):
Pozwolę sobie brutalnie acz z sympatią do firmy:
4. Dlaczego ekran jest gorszej jakości niż w Aurze HD ( posiadam obydwa czytniki i mam porównanie ) a przecież jest to ten sam gatunek ekranu???

Ad 4.) Ekran nie może być gorszej jakości. To jest ten sam ekran, wyprodukowany przez tę samą firmę.

Może być tak, że ekran jest taki sam, ale oprogramowanie ma niedopasowany plik waveform, albo nie uwzględnia temperatury otoczenia (tak, każdy czytnik powinien mieć termometr, bo ekran różnie działa w zależności od temepratury. Przykładowo wychłodzony kindle zawsze robi pełne odświeżenie strony). Eink rządzi się swoimi prawami.
lucjanos napisał(a):
Czytniczek pojechał dzisiaj na serwis. Zobaczymy, jak i kiedy się z nim uporają. Trochę zaskoczył mnie wymóg przesłania mailem zdjęcia frontu czytnika, ale co tam, zrobiłem to. :)

Pewnie chcieli się upewnić że Twoje problemy nie wynikają ze stłuczonego ekranu. Nieraz już zdarzały się przypadki że ktoś na forum skarżył się że coś mu się ostanio niewyraźnie wyświetla (ew. coś się "zacięło"), a po pokazaniu zdjęcia okazywało się że po prostu zbił ekran :D

06 paź 2014 23:06:34
Zobacz profil WWW
Użytkownik

T3d oba czytniki używane w domu. Żadnego wynoszenia, leżą na tej samej półce. Te same warunki. Po prostu leży kontrast, kontrast i jeszcze raz kontrast. Jeśli będzie porawa w tym kierunku to czytnik moze jeszcze namieszać na rynku. Poczytałem wczoraj na jednym i na drugim. Kultura podświetlenia lepsza na Aura HD ale to też można u Rysia poprawić. Odświeżanie ekranu lepsze ma Aura ale to też sprawa programowa. Co ma lepsze Rysiu? A no to i tu się powtarzam - interpunkcja w naszym języku. Naprawdę niewiele jest do poprawki. Czekam na aktualizację która rozwiąże te problemy i bedzie ok

07 paź 2014 11:46:57
Użytkownik

eCzytnik: Pocketbook Inkpad 3
tomaszek71 napisał(a):
T3d oba czytniki używane w domu. Żadnego wynoszenia, leżą na tej samej półce. Te same warunki. Po prostu leży kontrast, kontrast i jeszcze raz kontrast. Jeśli będzie porawa w tym kierunku to czytnik moze jeszcze namieszać na rynku. Poczytałem wczoraj na jednym i na drugim. Kultura podświetlenia lepsza na Aura HD ale to też można u Rysia poprawić. Odświeżanie ekranu lepsze ma Aura ale to też sprawa programowa. Co ma lepsze Rysiu? A no to i tu się powtarzam - interpunkcja w naszym języku. Naprawdę niewiele jest do poprawki. Czekam na aktualizację która rozwiąże te problemy i bedzie ok

A ja po wypowiedziach przedstawiciela Artatech na tym forum, straciłem nadzieję na poprawę T68..Może nowy model będzie poprawiony, może..Szkoda, bo byłby z niego kawał fajnego czytnika. A tak coraz częściej spoglądam w stronę Kobo HD H2O..

07 paź 2014 12:02:59
Admin

eCzytnik: kindle
tomaszek71 napisał(a):
T3d oba czytniki używane w domu. Żadnego wynoszenia, leżą na tej samej półce. Te same warunki.

Nie chodzi mi o to, że źle porównywałeś, a o to, że z powodu software'u onyx może gorzej współpracować z ekranem dając gorszy obraz niż aura HD, pomimo że ekran jest teoretycznie taki sam jak w aurach.

07 paź 2014 12:17:37
Zobacz profil WWW
Użytkownik

I dochodzimy do sedna sprawy. Mamy urządzenie o niezłych bebechach i teraz do poprawienia jest software. Panowie Z Artatech miecze w dłoń i do roboty. Gonić Onyx do poprawek

07 paź 2014 12:25:08
Użytkownik

tomaszek71 napisał(a):
I dochodzimy do sedna sprawy. Mamy urządzenie o niezłych bebechach i teraz do poprawienia jest software. Panowie Z Artatech miecze w dłoń i do roboty. Gonić Onyx do poprawek

Podoba mi się Twój niczym nie uzasadniony optymizm.. :D :D :D

07 paź 2014 12:56:36
Użytkownik

eCzytnik: Onyx Boox i62
Podejrzewam, ze problem polega na slabym kontakcie i wplywie dystrybutorow na Onyx + mentalnosci Chinczykow z Onyx;). Mysle, ze jakby ArtaTech tworzyl i sprzedawal czytniki to latwiej by bylo implementowac uwagi uzytkownikow w nowych modelach.

Ja w zadna poprawe T68 nie wierze. Znaczy drobne poprawki moga byc, ale nie sadze zeby cos mialo wplynac na kontrast obrazu (chcialbym sie mylic). Do tego to ze software wplywa na kontrast to tylko zalozenie. Wczesniej juz pisalem, ze moze byc ze i software, ale moze tez byc kwestia warstwy przed ekranem. Bardzo mozliwe ze obie rzeczy na raz. Jesli jest to interpretacja "kolorow" i sposob renderowania to owszem mozna liczyc na poprawe. Tylko ja sie pytam, jesli to by bylo takie proste to jak mozna nazwac nie robienie nic z tym do tej pory. Albo skrajna glupota Onyx albo tym ze nie w tym problem ;). Ta jedna poprawka ostrosci zyskaliby wielu klientow.

07 paź 2014 13:34:17
Użytkownik

athame napisał(a):
Evald napisał(a):
Ja w zadna poprawe T68 nie wierze. Znaczy drobne poprawki moga byc, ale nie sadze zeby cos mialo wplynac na kontrast obrazu...

No proste. Tzn T68 zostanie poprawiony i wydany jako zupełnie nowy produkt pod inną nazwą. Nie wiem na ile ArtaTech ma wpływ na oprogramowanie (chwalą się że sami wszystko dostosowują, w przeciwieństwie np. do Niemców), ale wszystkie kwestie software'owe powinny być już dawno załatwione. Niestety to nie rozwiąże problemów, bo wszystko wskazuje na to, że i hardware do poprawek.

Zgadzam się, że zostanie wydany nowy model..pewnie Chińczyki już nad nim pracują i za kilka miesięcy usłyszymy o nowym XYZ z rewelacyjnymi parametrami..
Jadę z tym Onyxem, ale wkurzyli mnie na maksa..Zepsuć coś co mogło być super.. No cóż..

07 paź 2014 13:53:24
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 796 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 54  Następna strona