Re: Kobo Aura za Odrą za 99 EUR
Dzięki za odpowiedzi
Jeśli chodzi o porównanie glo i aura, to pisząc o ewentualnej przewadze miałam na myśli jakość podświetlenia: z różnych testów i opinii wynika, że podświetlenie w glo jest gorsze,bo choć jest bardziej intensywne to ma niebieskawy odcień i dodatkowo ekran traci przez nie na kontraście. Na tym polu aura ponoć wygrywa. Zaznaczam, że nie widziałam tego na żywo, nie mogłam sama sobie porównać, i stąd moje pytania.
Jakiś czas zastanawiałam się nad pocketbookiem i onyxem, ale wspolczynnik cena/jakość mnie nie zadowala. Tolino shine w ogóle nie brałam wcześniej pod uwagę i raczej odpada.
To na czym mi najbardziej zależy to podświetlenie, mile widziane jest też wejście na karte microSD. Ekarn wielkości 6" cali jest na moje potrzeby wystarczający, bo do plików pdf mam tablet, co nie oznacza, że aura HD nie kusi, ale budżet mnie ogranicza w tym zakresie. Chciałabym się zmieścić z wydatkiem w kwocie ok 500 zl, i zarówno kobo glo, jak i aura spełniają to kryterium. Ale nie wiem jak się one w praktyce sprawują ?
Jeszcze jedno pytanie jakie mi się nasuwa po przeczytaniu różnych opinii. Czy nowy "płaski" ekran aury jest bardziej podatny na uszkodzenia?
Wybaczcie, że tak zanudzam swoimi wątpliwościami, ale naprawdę nie wiem czy warto płacić więcej za aurę, czy kupić glo i zaoszczędzone pieniądze odłożyć na coś innego ( na nowszy czytnik np za jakis czas;) ).