Re: x61s, nie bootuje do końca
To jest dokładnie ten sam model, różnica literki "e" i "s" oznacza tylko inny ekran e=Vizplex, s=Pearl i kolor obudowy.
Do obu jest to samo oprogramowanie.
Dopóki nikt nie odpisał pod poprzednim postem, można go edytować, zamiast dopisywać nowy
Pytałem o reakcję na dłuższe przytrzymanie klawisza OK - bo ta czynność "zabija" w ich oprogramowaniu zawieszone procesy, więc jest możliwość reakcji...
Ciągle nie mogę sobie przypomnieć "lekarstwa" na tą przypadłość i gdzie to było opisane.
Na razie proponuję wymianę oprogramowania na inną wersję, czyli po prostu instalację starszej, lub innej wersji niż ostatnio obecna w czytniku.
Do tego modelu pasuje oprogramowanie z czytnika "Bebook Club S" (koniecznie z literką "S" na końcu !) oraz Prestigio PER3562B (w tym wypadku nazwę pliku aktualizacji, trzeba zmienić z oryginalnej na: "onyx60_booxe_update.upx" inaczej nie "zaskoczy")
Z każdego z nich można wrócić do oryginalnego ze strony
http://onyx-ereader.pl/pl/aktualizacje (nie biorę 100% odpowiedzialności, ale ćwiczyłem to na swoim, jak go kupiłem).
W najgorszym wypadku, dystrybutor oferuje (niedrogo) kompletne czyszczenie pamięci oprogramowania (reflash), tylko trzeba czytnik dostarczyć do Wrocławia.