Teraz jest 23 lis 2024 21:16:10

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Następna strona
Vedia K10 ? 
Autor Wiadomość
Użytkownik

eCzytnik: Kindle Classic InkBOOK Classic 2
Post Re: Vedia K10 ?
Cyfranek napisał(a):
Też miałem to samo wrażenie. Nawet przez chwilę sądziłem (zanim zobaczyłem zdjęcia całości), że to te same czytniki z inną nazwą wypisaną na obudowie. Ale kto wie, co w środku?
Chętnie bym porównał obydwa obok siebie, tak z ciekawości. Może jest ktoś w KRK z Vedią?

Z wróżenia z fusów, oba czytniki mają chyba inne ekrany: Trekstor Pyrus - Digital Ink, a Vedia - prawdopodobnie e-Ink Vizplex - ukryty pod inną nazwą. Obudowy rozkład przycisków wyraźnie się różnią.

13 sty 2013 0:41:51
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Z tego co się dowiedziałem fabryka Vedii pracuje nad poprawą czcionki. To chyba plus, że nie pozostają głusi na prośby klienta. Oczywiście może to też być mydlenie oczu.

14 sty 2013 13:38:12
Użytkownik

eCzytnik: Vedia eReader K10
A czy może pracują także nad metodą przywrócenia tego urządzenia do życia po wgraniu uszkodzonego pliku EPUB?

14 sty 2013 13:48:13
Użytkownik

Nie odpowiem na to pytanie. Pewnie trzeba sprawdzać przed wgraniem każdy plik.

14 sty 2013 14:53:50
Użytkownik

eCzytnik: Kindle PocketBook Kobo Tolino
dikhet napisał(a):
Z tego co się dowiedziałem fabryka Vedii pracuje nad poprawą czcionki. To chyba plus, że nie pozostają głusi na prośby klienta. Oczywiście może to też być mydlenie oczu.

Czy pozostają głusi będzie można ocenić dopiero kiedy opublikują aktualizację poprawiającą kłopoty z wyświetlaniem polskich znaków i zawieszanie się przy niektórych epubach. Na razie trudno cokolwiek na ten temat powiedzieć. Obietnice nic nie kosztują.
Minął miesiąc, od kiedy piszący na tym forum zgłosili problem do Vedii. Ale w Chinach też mogły być jakieś dni świąteczne choćby z okazji Nowego Roku, więc pewnie przyjdzie jeszcze chwilę poczekać na wyniki pracy informatyków.

14 sty 2013 17:01:44
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Cyfranek napisał(a):
Szarlej napisał(a):
Kurdę widzę masa problemów z tym Vedia czy Kindle 5 tez jest tak problemowy ? Właśnie zamówiłem Vedia ale jak mam się tak męczyć, a nerwy mam słabe to od razu ten towar odsyłam. I zamawiam Kindla przez ciocie z Niemiec.

Hej!
Skoro zamówiłeś, to będziesz miał okazję sam sprawdzić. Na kindelku nie występują problemy opisywane tutaj przez użytkowników. Są za to inne, na przykład:
- konieczność konwersji plików epub (przy użyciu darmowego calibre);
- brak gniazda karty pamięci.
- innych nie pomnę :)

No zamówiłem ale nawet go nie rozpakowywałem, od razu wysłałem z powrotem i kupiłem jednak Kindla 5 ;] Te wady co wymieniłeś nie odstraszają mnie.

19 sty 2013 22:16:20
Użytkownik

Szarlej napisał(a):
No zamówiłem ale nawet go nie rozpakowywałem, od razu wysłałem z powrotem i kupiłem jednak Kindla 5 ;] Te wady co wymieniłeś nie odstraszają mnie.

Miałem ostatnio w rękach Kindle Classic i jestem bardzo mile zaskoczony. Całkiem przyjemny czytnik. Spodziewałem się trochę tandetności, skoo to najtańszy obecnie model z Amazona, ale tak nie jest. Sądzę, że Twoje odczucia tez będą pozytywne. Daj znać!

20 sty 2013 13:16:52
Zobacz profil WWW
Użytkownik

miałem pożyczonego kindle 5 przez 2 tygodnie. od ponad miesiąca mam vedię. gdybym miał jeszcze raz wybrać , kupiłbym vedię.

poza tym, że k10 jest sporo tańszy, jest polski (no prawie :-) ) i ma normalną polską gwarancję na 2 lata, to najważniejsza dla mnie wada kindla - nie radzi sobie z plikami pdf, tzn. niby je wyświetla, ale nie można zmieniać wielkości czcionki, więc czytanie pdf-ów na kindlu to porażka.

vedia świetnie radzi sobie z pdf-ami, można dowolnie zmieniać wielkość czcionki. ostatnio czytałem nawet książkę, którą ktoś zeskanował w ten sposób, że na jednej stronie były zeskanowane dwie kartki książki, jedna obok drugiej - to nie stanowiło problemu dla vedi (na kindlu nie dałoby się tego przeczytać nawet przy użyciu lupy).

niby wiem, że każdy format można zmienić na dowolny inny, ale mi się nie chce i szkoda mi na to czasu.

24 sty 2013 17:10:42
Użytkownik

eCzytnik: Kindle Keyboard i PaperWhite
marslaw5 napisał(a):
ostatnio czytałem nawet książkę, którą ktoś zeskanował w ten sposób, że na jednej stronie były zeskanowane dwie kartki książki, jedna obok drugiej - to nie stanowiło problemu dla vedi (na kindlu nie dałoby się tego przeczytać nawet przy użyciu lupy).

Dałoby się i normalnie http://swiatczytnikow.pl/jak-przechytrzyc-pdf-a/

24 sty 2013 22:39:38
Użytkownik

eCzytnik: vedia k10
Jak czytales ksiazke w pdf w ktorym byly zeskanowane strony? Z pdf-em zeskanowanym moja vedia nie radzi sobie - nie da sie przyblizyc co sprawia ze nie da sie czytac - jak to rozwiazac?

31 sty 2013 23:21:46
Użytkownik

eCzytnik: Vedia K10
Witam. Kilka dni temu odebrałam swój czytnik K10. Wg mnie jest świetny. Ciekawi mnie jedna rzecz a mianowicie to, czy ekran da się go całkowicie wyłączyć? czy jednak zawsze na wyświetlaczu jest napis "welcome"? No i jak sprawdzić że bateria jest całkowicie naładowana?

01 lut 2013 10:18:48
Użytkownik

moniabielsko napisał(a):
Ciekawi mnie jedna rzecz a mianowicie to, czy ekran da się go całkowicie wyłączyć? czy jednak zawsze na wyświetlaczu jest napis "welcome"? No i jak sprawdzić że bateria jest całkowicie naładowana?

Oby Ci się sprawował jak najlepiej!
Wyświetlacza nie ma potrzeby wyłączać. W zasadzie, w przypadku takich czytników jak Vedia, wyświetlacz jest cały czas wyłączony (choć pokazana jest jakaś treść) a włączany jest tylko na krótką chwilę w momencie zmieniania strony.
Nie wiem, jak jest z pokazywaniem stanu ładowania baterii. W instrukcji nic nie ma na ten temat?

01 lut 2013 10:46:22
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Dziękuję za informację :) W mojej skróconej instrukcji pisze tylko jak go ładować ale spróbuję jeszcze poszukać na stronie Vedii. Pozdrawiam.

01 lut 2013 11:17:24
Użytkownik

Jak ładujesz włączoną Vedię to na symbolu baterii wyświetla się "piorun :P". Jak się naładuje to bateria wraca do normalnego wyglądu. Natomiast nie wiem jak to wygląda jak ładujesz wyłączoną, bo nie próbowałem.

01 lut 2013 15:11:54
Użytkownik

Serdeczne dzięki :)

01 lut 2013 16:11:18
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Następna strona