Teraz jest 23 lis 2024 7:51:47

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 454 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 31  Następna strona
BOOX A62S Evolution 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Post Re: BOOX A62S Evolution
Przeczytałem dokładnie czyli każdy post, po aktualizacji oprogramowania pojawiły sie nowe problemy i nie musisz daleko szukać przykładów bo tylko dwa wyżej masz:pedrox"Po aktualizacji problem wieszania się rozwiązał, ale mam za to problem z wyłączaniem"
Po za tym problemy z samą aktualizacją, złe wskazania stanu baterii itd.itp.
Śmiem twierdzić że sam niewiele przeczytałeś i powinieneś chyba przejżeć jeszcze raz wątek, ale za wypowiedź dziekuje i pozdrawiam.

18 sty 2013 14:00:14
Użytkownik

eCzytnik: BOOX A62S Evolution
Witam Was, współbracia dzielący wraz ze mną tę trudną, frustrującą i raczej jednostronną miłość do BOOX’a A62S. Mój czytacz jest dla mnie źródłem nieustannych zgryzot. Od pierwszych dni użytkowania nie można go było włączyć bez uprzedniego naduszenia RESET (mega irytujące), samoczynnie się też rozładowywał (rano był w pełni naładowany, po dniu leżenia w trybie OFF wieczorem bateria była zupełnie wyczerpana). Na moje zgłoszenie serwisowe Państwo z firmy Arta Tech najpierw odpisali, że należy zaktualizować system (mimo że wyraźnie napisałem w zgłoszeniu, że posiadam najnowszą wersję oprogramowania). Potem co prawda przyjęli urządzenie do serwisu, wszystko podobno przeinstalowali i poddali „gruntownym testom”, po czym odesłali do mnie w stanie- ku mej rozpaczy- niezmienionym (t.j. z tymi samymi awariami)… Dzisiaj od rana nie można się dodzwonić do serwisu (linia jest najwyraźniej zepsuta, po dwóch sygnałach zwykłych pojawia się sygnał „nie ma takiego numeru”), na przesłanego maila brak odpowiedzi. Wszystko to sprawia, że czuję się: zlekceważony, oszukany, poirytowany, zawiedziony, a na domiar złego książkę zaczętą na BOOXie musiałem kończyć- o zgrozo- na tablecie…
Po co to wszystko piszę? Ano w nadziei, że jakiś przedstawiciel Arta Tech słucha „głosu ludu”, wyrażanego na niniejszym forum. Jeśli tak faktycznie jest, to- z niemożności innej drogi kontaktu- za pośrednictwem niniejszego forum chciałbym się go zapytać: WTF?

18 sty 2013 14:52:37
Użytkownik

eCzytnik: Onyx Boox i62 Espresso, HP SLATE 2
Zawsze możesz oddać tam gdzie kupiłeś. Jak nie na gwarancję, to powołaj się na Niezgodność Towaru z Umową.

Napisz na piśmie co jest zepsute i co mają zrobić : np. nie działa to i to, w związku z tym żądam dokonania naprawy lub wymiany na model wolny od wad. Na kopi muszą ci przybić potwierdzenie przyjęcia.

Wtedy to Sprzedawca będzie się martwil o serwis.

18 sty 2013 19:57:18
Użytkownik

eCzytnik: onyx boox evolution
hehehe, ale polewka :D zrobiłem aktualizację oprogramowania (jeszcze nie wiem, czy się nie wiesza, bo bateria nie spadła o jedną kreskę, a muszę stwierdzić, że dopiero wówczas czytnik zaczynał odmawiać posłuszeństwa). Mogę stwierdzić natomiast jedno: wcięło mi odtwarzać mp3. Zatem bardzo uprzejmie proszę obsługę firmy Arta-Tech o informację na temat tego, w jaki sposób mogę przywrócić obecność odtwarzacza w czytniku (dodam, że pojawiła mi się opcja RSS z działającym wi-fi :d [lol]) PS. Wy też nie dostaliście w zestawie rysika od dystrybutora (portal Oleole.pl) ?

19 sty 2013 0:54:57
Użytkownik

eCzytnik: Cybook Odyssey HD Frontligh
możesz opisać jak działa ci wifi ? wyszukuje ci wszystkie dostępne sieci czy musisz wpisać konkretną sieć ? u mnie pokazuje się że nie może uruchomić wifi więc oznaczałoby to, że są różne płyty główne ... rysik miałem w komplecie

19 sty 2013 13:00:59
Użytkownik

właśnie wróciłem z eurortv chciałem obejżeć A62S ale sprzedawca przeprosił że mają tylko jeden egzemplarz i zawiesił się im na amen.
Kupiłem w końcu Prestigio 3464B

19 sty 2013 16:42:17
Użytkownik

eCzytnik: A62S
witam

dołączam się do wątku jako nowy posiadacz wspomnianego, modelu, pierwsze co po zakupie poszły w ruch wszelkie aktualizacje, jak narazie działa bez zarzutu ale .... co mi się nie szczególnie spodobało:
- to jak już tak bardzo na pudełku ktoś musi pisać jak pojemna jest wlutowana kość to niech też poda ile zostaje miejsca faktycznie na pliki użytkownika, ja widzę ~3.2GB minus Ivona, troche daleko do 4GB, ale cóż marketing rządzi się swoimi prawami których nie muszę akceptować.
- do aktualizacji potrzebna jest karta, no i to jest dość sporym problemem bo nie każdy ma i nie każdy potrzebuje, a chciałem mieć od początku sprawne urządzenie (opierając się na wypowiedziach użytkowników forum o zawieszaniu się i problemach przed aktualizacja, uważam że nie jest takie przed aktualizacja). chyba ze sie myle i mozna zaktualizowac system z poziomu czytnika, mi sie niestety nie udało, wiec wiele nie brakowało a byłbym pewnie jednym z poirytowanych klientów z wieszającym sie czytnikiem. Więc tylko na plus dla producenta, że żyjemy w innych czasach bo pewnie za wieszające się urządzenie zostałby powieszony też. (Aż się przestraszyłem trupów na drzewach jak pomyślałem o wcześniejszych edycja windowsa...ale nie o tym.)

... pomijając mój zły dzień i czepianie się pierdół, największa z nich zostawiłem na koniec :D
to podejrzewam akurat można wyeliminować i sprawić abym był szczęśliwszym użytkownikiem (noo może pomijając wygląd menu czytnika rodem z windows 3.11 jak ktoś miał przyjemność to wie o czym mówię ;) ale wróćmy do wspomnianego problemu :)
z wszystkich widoków lubię "widok - lista",..... no i tu mamy problem z lewej strony są maciupeńkie ikonki pdf/epub i kto tam wie co jeszcze, są one totalnie nie czytelne, zamiast tej jakże urodziwej ikonki z karteczkami w tle, dużo lepiej sprawdziłby się zwykły tekst EPUB np jeszcze orientacji pionowej który wypełniając cala ikonke nawet w tym rozmiarze mógłby stać się (proszę o werble) CZYTELNY ;]

mógłbym jeszcze pomarudzic o braku guziczków z boku urządzenia jak w konkurencyjnej Vedii K10, ale niestety na temat Vedii mało kto bluzgał po internecie, więc wole jak ktoś bluzga a 10 stron dalej pisze że wyszła aktualizacja i jest lepiej, niż to że ciężko znaleźć jakąkolwiek opinie, bo wtedy jest się samotnie bluzgającym bez grupy wsparcia, a zawsze to cieplej bluzgać w grupie.

Podsumowując jakby ktoś nie przeczytał mojego wywodu ze zrozumieniem bo i takim ludziom podobno zdarza się coś przeczytać, jestem zadowolony oooo tak, (tak niektóre kobiety czasem krzyczą ale nie koniecznie w związku z posiadanym czytnikiem) z posiadanego czytnika. Wiec mam nadzieje że się nie popsuje, bo wtedy przyjdę tu znowu i wyleje swoje żale, a jak to nie pomoże do wyleje drugi raz, aaaa potem.. bedę i tak go musiał używać skoro kupiłem...

pozdrawiam

19 sty 2013 17:56:09
Użytkownik

eCzytnik: A62S oraz C65 AfterGlow
ja jedynie jakie mogę mieć zastrzeżenie po upgrade jak i przed, to wolno działający słownik podczas czytania książek i podwójnym puknięciu słowa, pierwsze użycie trwa bardzo długo, następne są szybsze ale nie zadowalające ..

pozdrawiam

19 sty 2013 21:47:37
Użytkownik

eCzytnik: Onyx Boox i62 Espresso, HP SLATE 2
A ilością pamięci jest tak w każdym niemal urządzeniu. :D Dyski Twarde też mają "oszukaną" wielkość pamięci. :D Tak więc nie ma co się dziwić. Marketing i magia liczb - jak myslicie czemu w sklepach mamy 499.99 a nie 500 ??

20 sty 2013 14:09:28
Użytkownik

No ludzie nie szukajcie teorii spiskowych to nie ma nic wspólnego z oszukiwaniem, poczytajcie trochę publikacji czy wikipedii i znajdżcie odpowiedż a potem można się wypowiadać.
W przeciwieństwie do innych dziedzin nauki, w informatyce przedrostek kilo oznacza czasem nie krotność 10do potęgi3, tylko 2do potęgi10:
1 KB = 2do potęgi10 B = 1024 B (bajty)
1 kB = 10do potęgi3 B = 1000 B (bajtów)

Stosowanie tego samego skrótu literowego do oznaczenia różnych krotności (1000 i 1024) czy różnych jednostek miar (bit i bajt) może prowadzić do nieporozumień, tym bardziej, że w praktyce spotyka się wszystkie możliwości. Przykładowo krotności dziesiętnych używają producenci twardych dysków do podawania ich pojemności,
Aby uniknąć niejednoznaczności, w wielu krajach (w tym w Polsce) przyjęło się używanie wielkiej litery K dla oznaczania krotności 1024, zaś małej k – dla krotności 1000.
Nie jasnosci wynikają z waszej nie wiedzy a nie z chęci oszukania was przez producentów twardych dysków.

20 sty 2013 14:31:46
Mod

eCzytnik: PB622
Ale tu nie chodzi o przelicznik (kilo/kibi, mega/mebi, giga/gibi) ale o to, że producent pisze coś w stylu "2 gigabajty pamięci wewnętrznej" a okazuje się, że owszem - są 2 GB ale połowa jest zajęta przez system operacyjny i inne tego typu rzeczy. Coś podobnego zastosował producent mojego smartfona: "512MB pamięci operacyjnej" - brzmi pięknie, ale potem okazuje się, że dla systemu zostaje 384 bo reszta jest zarezerwowana na pamięć jednostki graficznej ... Można poczuć się oszukanym.

Inną sprawą jest to, że w przypadku e-książek pamięci wbudowanej w czytnik jest aż nadto ...

20 sty 2013 16:12:28
Użytkownik

eCzytnik: A62S
roszer napisał(a):
Aby uniknąć niejednoznaczności, w wielu krajach (w tym w Polsce) przyjęło się używanie wielkiej litery K dla oznaczania krotności 1024, zaś małej k – dla krotności 1000.

Moja uwaga kompletnie nie dotyczyła tego problemu bo znam go, procentowo jedno do drugiego to nie aż taki problem jak ten o którym ja mówiłem.
Ale przy okazji dowiedziałem się ze są jakieś pierdoły i teorie o krajach na Wikipedii.
Nawet sobie sprawdziłem historie edycji hehe 15:46, 3 gru 2006‎, powstała teoria o krajach, ciekawe skąd ktoś wziął ta informacje... (no comment).

roszer napisał(a):
Nie jasności wynikają z waszej nie wiedzy a nie z chęci oszukania was przez producentów twardych dysków.

albo z czytania bez zrozumienia ;]

MiPr napisał(a):
Ale tu nie chodzi o przelicznik (kilo/kibi, mega/mebi, giga/gibi) ale o to, że producent pisze coś w stylu "2 gigabajty pamięci wewnętrznej" a okazuje się, że owszem - są 2 GB ale połowa jest zajęta przez system operacyjny i inne tego typu rzeczy. Coś podobnego zastosował producent mojego smartfona: "512MB pamięci operacyjnej" - brzmi pięknie, ale potem okazuje się, że dla systemu zostaje 384 bo reszta jest zarezerwowana na pamięć jednostki graficznej ... Można poczuć się oszukanym.

dokładnie o to mi chodziło....

MiPr napisał(a):
Inną sprawą jest to, że w przypadku e-książek pamięci wbudowanej w czytnik jest aż nadto ...

i na tym mysle ze powinna sie dyskusja skonczyc na temat pojemnosci ;)

a co z najwazniejszym problemem ;p nikomu wielkosc ikonek nie przeszkadza heh, moze ktos zna haslo chociaz do firmware to bym sobie podmienil ;D

20 sty 2013 21:14:21
Użytkownik

eCzytnik: onyx boox a62s evolution
Witajcie, mam taki problem. Od świąt jestem posiadaczką onyx a62s evo i całkiem nieźle się sprawował. Notoryczne zawiechy ustały po wgraniu łatki i aktualizacji. Niestety podczas czytania przestał działać rysik. Po prostu , działał i przestał. Czym to może być spowodowane? Jakaś wada usuwalna czy tylko serwis? poradźcie!

21 sty 2013 17:31:14
ArtaTech.pl

eCzytnik: Onyx Boox
Proszę spróbować kalibracji piórka w ustawieniach urządzenia oraz ponowną aktualizację firmware. Jeśli to nie zadziała, proszę o kontakt z serwisem.

22 sty 2013 8:26:30
Użytkownik

eCzytnik: Cybook Odyssey HD Frontligh
pytanko do artatech - jak to jest że jedni mają działające wifi a inni nie posiadając ten sam model czytnika ?

22 sty 2013 11:20:48
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 454 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 31  Następna strona