|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 03 sty 2025 19:39:17
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
Dołączył(a): 16 lip 2007 18:24:08 Posty: 211 Lokalizacja: Land Of No Return
|
"Wieczysta Głębia"
Panie, dlaczego pozostawiłeś mnie tutaj?
Noc znów zimna Każda postać dymna Widzę ten sam świat rozmazany W jeden mocny węzeł zaplątany Nigdy go nie rozwiążesz Zrozum - Ty nie możesz Nie próbuj, zostaw w spokoju W mym własnym pokoju
Wzrok mój widzi jeden obraz Ruchomy okropnie krajobraz Całe życie zwiedzałem ten świat Wszystkie góry, wszelki kwiat Doceniałem każdy natury szczegół A teraz zaszedłem tak głęboko w dół Gdzieś w głębi rzeki się znajduję Mały dna obszaru zajmuję
Usta, dotknięte lekko przez Morganę Przybrały barwę fioletową Wnet na wieczność gotową Me wnętrzności z pewnością potargane Wzywają Anioła, co włada wodami Przelatuje tędy swymi skrzydłami Lecz nigdy nie wyciągnie stąd mnie Chociaż czas nieskończenie mknie
Dłonie, przyciśnięte mocno przez Posejdona Nigdy już nie oderwą się od piaszczystej głębi Która wszelkie swe martwe ciała gnębi Nawet cudowna postura Trytona Nie jest w stanie wynagrodzić mi ten trud Który leży wiecznie pośród wód Nie ma ucieczki, więzienne kraty Zniszczą je tylko dalekie daty
Oczy, zauroczone niegdyś Nimfą śliczną Topią się teraz w kościstej bieli Taką w oczach biel pogrzebani mieli Moją trumnę nazwać mogę mroczną Piękno wodnego świata, fala błękitu Zostawi mnie tutaj do końca swego mitu Który się Apokalipsą kończy Lecz teraz Śmierć ciągle tańczy
W mroku głębi wieczystej pozostanę Czekam, aż znów światło pochłonę Za wieków parę, lat setki Polecę do Najświętszej Matki Uwolniony od przeklętego grzechu Który trwał do ostatniego oddechu
by Nelo_Angelo
To jeden z tych moich starszych wierszy...
Dlatego też nie zmieniałem formy
13 mar 2008 17:35:35 |
|
|
Konto usuniete
|
Wiesz, Nelo, ten utwór jest dobry... podoba mi się zwłaszcza ostatnia strofa...niespotykane pragnienie oczyszczenia i wolności towarzyszące człowiekowi aż do ostatniej chwili istnienia.Ten tekst odbieram, oczywiście, po swojemu, ale miło mi jest podzielić się z Tobą,że widzę w nim coś mistycznego.Masz talent.
|
17 mar 2008 10:49:07 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|