|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 23 lis 2024 10:18:08
|
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: i62HD AG, 2x inkBook Onyx, PB 623
|
Re: onyx boox c65hd - awaria
Dobrze ze pożaru nie spowodowało. Hmm, celowe postarzanie sprzętu przez producenta? Z serwisem raczej nic nie ugrasz bo oni już nie są dystrybutorem i już im nie zależy na marce onyx. Mają już inną. Z drugiej strony pęknięcie od wewnątrz to jak niby uszkodziło się samo w środku?
|
21 paź 2015 15:23:43 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx Boox C67ML AG2
|
Pewnie to racja. Ja mam w domu same opisane jako 2A (z pięć, czy sześć i jeszcze w samochodzie). Być może dają mniejszy prąd... nie sprawdzałem. W każdym razie od ponad roku ładuję AG2 i ani przegrzewania, ani innych związanych problemów nie zauważyłem. Myślę, że elektronika jest OK, a wypowiedzi AT były typowym zabezpieczeniem się serwisu, żeby zminimalizować ilość przyjmowanych urządzeń.
|
21 paź 2015 16:30:36 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx Boox C65ML
|
Bateria w modelu c65 jest zawinięta w kawałek foli, po wzięciu do ręki ma się wrażenie że trzymamy kawałek plasteliny, można praktycznie złożyć ją pół. Prawdopodobnie podczas ładowania bateria rozszerza się (puchnie) i wypycha ekran na zewnątrz powodując pęknięcie. Bateria znajduje się w górnej części urządzenia gdzie ekran nie jest niczym odseparowany od akumulatora. Jest to moim zdaniem ewidentna wina producenta! Mój AfterGlow po otwarciu:
|
10 sty 2016 17:30:26 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: PB Mini, czasem InkBook
|
Tae aku to li-poly (odmiana lijonek) które taką właśnie mają obudowę (dość wygodną, prawda)
ta bateryjka jest przymocowana do "denka", czy "lata" luzem?
"Bateria znajduje się w górnej części urządzenia gdzie ekran nie jest niczym odseparowany od akumulatora. Jest to moim zdaniem ewidentna wina producenta!" Walcząc o grubość produktu, trzeba coś poświęcić, aczkolwiek jakiś separator by był pożądany. Z drugiej strony kiedy ogniwko zaczyna puchnąć to potrafi to zrobić bardzo znacznie i cokolwiek by tam było, to by nie pomogło, o, jedynie wypchnięcie denka dawało by jakieś szanse, ale mając okładkę na to nie ma szans. ;/
Te starsze lijonki w metalowych obudowach, też puchły, tak swoją drogą.
|
10 sty 2016 20:48:09 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx Boox C65ML
|
| | | | Artii napisał(a): Tae aku to li-poly (odmiana lijonek) które taką właśnie mają obudowę (dość wygodną, prawda)
ta bateryjka jest przymocowana do "denka", czy "lata" luzem?
"Bateria znajduje się w górnej części urządzenia gdzie ekran nie jest niczym odseparowany od akumulatora. Jest to moim zdaniem ewidentna wina producenta!" Walcząc o grubość produktu, trzeba coś poświęcić, aczkolwiek jakiś separator by był pożądany. Z drugiej strony kiedy ogniwko zaczyna puchnąć to potrafi to zrobić bardzo znacznie i cokolwiek by tam było, to by nie pomogło, o, jedynie wypchnięcie denka dawało by jakieś szanse, ale mając okładkę na to nie ma szans. ;/
Te starsze lijonki w metalowych obudowach, też puchły, tak swoją drogą. | | | | |
Bateria jest przyklejona, jednak kiedy pierwszy raz otwierałem urządzenie okazało że akumulator był lużny. Może dlatego że wcześniej kilkakrotnie upuściłem czytnik.
|
13 sty 2016 19:46:35 |
|
|