|
|
Teraz jest 22 lis 2024 8:17:27
|
KIEDY aplikacje do Chmury i Sklepu ????
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: Onyx Boox M92
|
KIEDY aplikacje do Chmury i Sklepu ????
Pytanie jak w temacie kiedy planowane jest wprowadzenie aplikacji do obsługi chmury i sklepu? Czy wiadomo coś na ich temat jakie chmury/chmura są planowane? Z jakimi sklepami są prowadzone rozmowy??
Oczywiście wszystkich zachęcam do wpisywania własnych uwag i opinii co najchętniej zobaczylibyście w tych aplikacjach.
Moje typy to: Dropbox i Nexto.
|
11 cze 2012 20:32:22 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: OnyxBoox X60
|
Re: KIEDY aplikacje do Chmury i Sklepu ????
Mnie uszczęśliwi zwykła, obiecana przeszło rok temu, aktualizacja firmware dla Boox X60. Chmura, sklep, w sytuacji gdy nie można doprosić się konkretów na temat nie w pełni sprawnych czytników, brzmi dla mnie jak wyjątkowo okrutny żart... Ja dodałbym Gandalfa z powodu wyjątkowo przyjaznych cen.
_________________ Dusiołek
|
12 cze 2012 10:50:48 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 06 sie 2011 9:03:19 Posty: 90 Lokalizacja: Warszawa
eCzytnik: Onyx Boox i62; Kobo Aura H2O
|
I jeszcze Virtualo, gdzie wystarczy zakupić jeden format książki, aby mieć dostęp do wszystkich możliwych, a i ceny też całkiem przystępne...
|
12 cze 2012 11:41:22 |
|
|
Robert ArtaTech
|
Tak, wszystko jest aktualne. I sklep, i chmura i aktualizacja...
Chcieliśmy zrobić wszystko w jednym rzucie - nie udało się. Robimy więc po kolei. Sklep w pierwszej kolejności. Chmura też będzie - w przygotowaniu (do rozpatrzenia Drobpox, Livedrive i Google Drive). Co do oprogramowania na mniejsze modele z procesorem imx31 to też będzie, z tym że producent ma kłopoty z opanowaniem na nim nowych funkcji obecnych w nowych wersjach. Wydostaniemy taką finalną wersję na te czytniki i udostępnimy, a na razie na wszystkie te czytniki (modele 60/A60/60S/X60) jest dostępna pośrednia wersja 1.6 (zawarty CoolReader) tu na forum, a także mam nową wersję beta (najbardziej "przyzwoitą"), z lutego i marca tego roku, którą mogę udostępnić osobiście chętnym do sprawdzenia, z możliwością powrotu do którejkolwiek starszej w razie wystąpienia problemów nie do obejścia.
|
15 cze 2012 13:23:04 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Bebook V5,Boox 60, BOOX i62E,C65AG
|
No i bomba ! Hmmmm Tylko, jesli mogę coś zasugerować, powinien być to sklep ... z czytnikami Onyx Boox. Można tam będzie kupić kolejny model, z kolejnym fantastycznym fw I tak "da capo" ... A po zgromadzeniu odpowiedniej ilości czytników można z nich będzie wykonać chociażby karmnik dla sikorek - przed zimą jak znalazł... A z dziewięciocalowych np. deseczke kuchenną do krojenia....
_________________ Nie wahaj się ! Kup BOOX'a ! Kształtuj charakter, bo trza być twardy landsknecht, a nie mientka ninja !
|
15 cze 2012 22:36:05 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 15 cze 2012 21:34:33 Posty: 40 Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
eCzytnik: Onyx Boox M92, Kindle Paperwhite
|
Ja proponuję dodać jeszcze system powiadomień z obiecankami. To wszak mocna strona ArtaTech. Ułatwi to życie użytkownikom onyx'ów. Jakież to wyjście na przeciw potrzebom klienta - nie trzeba będzie wchodzić na stronę, forum, etc. Człowiek sobie czyta ebook'a a tu miga ikonka z nową obiecanką. Radośnie rozwija ikonkę i już ma obiecankę - "kolejna aktualizacja dla twojego modelu już na pewno w tym miesiącu". Pewnie po ponad roku nie będzie to jakaś wielka ekscytacja ale cóż.
_________________ Tworzenie stron www. Programowanie na zamówienie. Netteria.NET - https://netteria.net
|
15 cze 2012 23:19:26 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx SHIT I62
|
joyanddis, you made my day
|
15 cze 2012 23:23:05 |
|
|
Mod
|
Panowie, wyhamujcie troszkę z tymi przytykami, żeby później nie było, że ktoś dostał ostrzeżenie z przyczyn "politycznych" Serio, krytyka, owszem, jak najbardziej dopuszczalna, ale ton proponuję zachować nieco mniej nerwowy i złośliwy. Łącząc się z Wami w bólu, z góry dziękuję!
16 cze 2012 10:40:48 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 15 cze 2012 21:34:33 Posty: 40 Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
eCzytnik: Onyx Boox M92, Kindle Paperwhite
|
muaddib2, pozwolę się z Tobą nie zgodzić. Biorąc pod uwagę fakt jak zachowuje się firma ArtaTech w temacie owych aktualizacji to sądzę, że wypowiedzi są i tak dość łagodne. Przepraszam bardzo ale czy to oni są dla klienta czy my dla nich? Nie sądzę abyśmy musieli pokornie znosić takie traktowanie. Jeśli chodzi o same wypowiedzi to uważam, że póki są na temat, nie są wulgarne i obraźliwe to są jak najbardziej na miejscu a takie baty się tej firmie należą. Jeśli są uczciwi a zakładam, że tak to sami przed sobą też pewnie czują pewien niesmak z zaistniałej z ich winy sytuacji.
_________________ Tworzenie stron www. Programowanie na zamówienie. Netteria.NET - https://netteria.net
|
16 cze 2012 16:54:17 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle Classic InkBOOK Classic 2
|
Może lepszy byłby czytelny komunikat, że aktualizacji nie będzie, a nie wyznaczanie terminu, którego się nie dotrzymuje.
_________________ Recenzje e-czytników PocketBook Touch HD 3 - recenzja czytnika InkBOOK LUMOS - recenzja czytnika
|
16 cze 2012 17:10:21 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Bebook V5,Boox 60, BOOX i62E,C65AG
|
muaddib2... A cóż nam pozostało jeśli nie ironia ? Zamiast konkretnie udzielającego odpowiedzi przedstawiciela firmy mamy tu Bajarza ... Tylko mu lutnię w dłoń i istny trubadur I w taki razie proszę, poucz mnie jak - delikatnie mówiąć - zawiedzeni ... a co mi tam - jak wku...ni własciciele czytników mają się do tego Pana odnosić ? Mam Booxa 60 - aktualizacji nie było od nastu miesięcy. Mam też i62, każdy następny firmware psuje czytnik jeszcze bardziej. A kiedy sygnalizujemy to dystrybutorom to albo dostajemy odpowiedz z gatunku "Za siedmioma górami, za siedmioma...." albo nasze posty są "zbyt emocjonalne". To może mamy zacząć jak w Carskiej Rosji od "Czy Wasza Jasnie Oświecona Wysokość raczyłaby zamieścić w dziale Wsparcie coś, czego my biedne, nieuczone prostaki chadzające na codzień w łapciach z łyka moglibyśmy z niewielką chociaż satysfakcją używać " ? Teraz będzie dobrze ? Jeśli chodzi o mnie to zrobiłem sobie zrzuty stron z oficjalnymi obietnicami ArtaTechu dotyczącymi funkcjonalności czytników jakie nabyłem, zapisałem sobie na dysku zawartość poszczególnych wątków z tego forum i w poniedziałek zabieram to wszystko - oraz oba czytniki do UOKiK, a następnie do zaprzyjaznionego i biegłego w sporach konsument - sprzedawca prawnika. Wydałem na te czytniki coś ze dwa tysiące złotych i domagam się tylko tego, by obietnice dystrybutora wyegzekwować. I dopnę swego choćby miało mnie to kosztować następne kilka tysięcy złotych. Nikt mnie rolować nie będzie bezkarnie !
_________________ Nie wahaj się ! Kup BOOX'a ! Kształtuj charakter, bo trza być twardy landsknecht, a nie mientka ninja !
|
16 cze 2012 19:53:10 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 13 cze 2008 14:47:02 Posty: 2836 Lokalizacja: Gdańsk
eCzytnik: kindle
|
Ciekaw jestem, czy faktycznie uda Ci się coś zdziałać, poza ewentualnym zaszkodzeniem polskiemu dystrybutorowi. Jeśli faktycznie firmware przychodzi z Chin i ArtaTech nie dostaje nawet changeloga, to ich sytuacja jest nie do pozazdroszczenia. Choć oczywiście nikt nie kazał im składać obietnic w stylu "już za kilka dni będzie <tu wpisać chmurę, sklep itd.>"...
_________________ Porównywarka cen ebooków
|
16 cze 2012 22:34:27 |
|
|
SwiatCzytnikow.pl
eCzytnik: kindle, onyx, nook, kobo, pb, ipad
|
To znaczy, czego oczekujesz? Zwrotu kosztów? Wprowadzenia specjalnie dla Ciebie tych funkcji? Przeprosin na firmowym papierze? Skoro przez półtora roku tak cierpiałeś z booxem 60, bo nie miał aktualizacji, to czemu kupiłeś i62? Sam siebie rolujesz. Kupujesz urządzenie do czytania i zamiast czytać zajmujesz się changelogami. To że Onyxy będą miały błędy mnie nie dziwi, w końcu to chińszczyzna. Ale kompletnie nie wierzę, że te błędy są takie, że nie daje się czytać.
_________________ http://swiatczytnikow.pl (dawniej: Świat Kindle) http://ebooki.swiatczytnikow.pl - (prawie) wszystkie polskie e-booki w jednym miejscu, czyli porównywarka ofert księgarni.
|
16 cze 2012 23:34:40 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle Classic InkBOOK Classic 2
|
Wszystkie czytniki są made in PRC, nie tylko onyxy. Kindle Touch też czekał ponad pół roku na aktualizację, która umożliwiła na orzystanie z trybu landscape.
_________________ Recenzje e-czytników PocketBook Touch HD 3 - recenzja czytnika InkBOOK LUMOS - recenzja czytnika
|
17 cze 2012 1:03:11 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 21 mar 2011 17:12:46 Posty: 517 Lokalizacja: Gdańsk
eCzytnik: K3, K4, KT, KPW, M92B, Galaxy Note
|
Z Amazonem jest podobnie, tylko, że tam jest tysiąc uprzejmych pracowników supportu, którzy nie mają bladego pojęcia co lab126 robi z oprogramowaniem Kindli i nikt tego nie przeżywa publicznie mówiąc jaki to Amazon jest zły, a tutaj jest jeden Robert, na którego zrzucacie wszystkie swoje frustracje. Zamiast narzekać to weźcie się do nauki i sami poprawcie to czego wam brakuje, a jak nie to tak jak Vroo powiedział zajmijcie się tym do czego czytnik służy, czytaniem.
17 cze 2012 8:21:22 |
|
|