Re: C65 Storia -- bateria, pytanie i ostrzeżenie
Co do zasady nie widzę powodu, dla którego Android miałby koniecznie zużywać tak szybko baterię w stanie czuwania. Kwestia połączenia odpowiedniego sprzętu i konfiguracji jądra -- producent powinien o czymś takim pomyśleć.
Co do 'dobrodziejstwa inwentarza', to ja nie widzę jakichś szczególnych zysków z takiego połączenia. Dropboksa nie udało mi się zainstalować. SkyDrive to jakaś marna imitacja. Nawet poważnie rozważam napisanie własnej Androidowej aplikacji do najprostszej synchronizacji z Dropboksem (dlaczego producent tego nie zrobił?). Przynajmniej AlReader działa, ale z drugiej strony oczekiwałbym wielu jego funkcjonalności we wbudowanej aplikacji.
Mój Kindle 3 ma znacznie mniejsze możliwości, jeśli popatrzeć na spis funkcjonalności. Generalnie brak aplikacji, mniejsze możliwości konfiguracji itp. A jednak działa zdecydowania lepiej jako czytnik. Jest nawet wygodniejszy niż książka papierowa. Do komputera dawno nie musiałem podłączać, a i ładowanie przeprowadzam rzadko, do tego nigdy nie muszę go wyłączać bo się nie wiesza. Nie mówiąc już o tym, że większość prostych napraw można wykonać bez większych problemów samemu (wymiana baterii, ekranu). O zakresie gwarancji nie wspomnę. C65 to niestety druga liga, czego bardzo żałuję, bo prezent dla narzeczonej średnio trafiony.