Re: Brak czcionki pochyłej i pogrubionej w Inkbook classis
Sprawdź:
1. Sprawdź z plikiem podanym tutaj wcześniej (nie wiem jak działa konwersja z Google Documents, bo nie sprawdzałem tego).
2. Jaką wersję systemu masz w czytniku.
3. Jeśli jest to starsza wersja z 2015, to sprawdź, czy przypadkiem do czytania epubów nie jest wybrany FB Reader. Ta aplikacja wyświetlała czcionki pogrubione i pochyłe. Jeśli tak jest, to nic w tym dziwnego, że plik jest wyświetlany z czcionkami pogrubionymi i pochyłymi. Ale ze zdjęć widzę, że nie działa ci zmiana czcionki - masz wybraną czcionkę bezszeryfkową Droid Sans, a plik jest wyświetlany czcionką szeryfkową.
U mnie zmiana na domyślnego wydawcę nic nie daje, tyle że tracę możliwość zmiany kroju czcionki i jej wielkości (polskie litery są wyświetlane inną czcionką niż reszta tekstu). System po aktualizacji z 2016 (wielokrotnie wybierałem resetowanie do ustawień fabrycznych - nic to nie dawało). To właśnie po tej aktualizacji zauważyłem te błędy, ale może po prostu wcześniej nie zwracałem na nie uwagi. W nowej aktualizacji z 2016 nie można już wybrać FB Readera do czytania epubów, jest tylko Adobe Reader i być może AT coś pomieszała mu w konfiguracji i dlatego nie wyświetla poprawnie czcionek.
Arta Tech nie udostępnia pliku aktualizacji z 2015, bo podobno się rozwijają i nie chcą się cofać - było to tutaj gdzieś na forum. A szkoda, bo mógłbym wrócić do poprzedniego systemu i sprawdzić, jak to faktycznie jest.