Autor |
Wiadomość |
Konto usuniete
|
Wakacje
wedlog mnie sa zdecydowanie za krotkie...2 miesiace nam nie wystarcza zeby odpoczac od sprawdzianow kartkowek itp. nie ma takiego tygodnie zeby nie bylo sprawdziany a dnia zeby nie byc pytanym, albo zeby nie bylo kartkowki...a prawdopodobnie maja nam jeszcze je skrocic i mamy isc do szkoly 20.08...
|
23 mar 2008 14:38:04 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54 Posty: 3266 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
|
Ale za to ma być tydzień czy dwa przerwy w listopadzie - tak prznyjamniej słyszałem. I ile byś wakacji chciała? 10 miesięcy? o.0
23 mar 2008 15:24:07 |
|
|
Konto usuniete
|
cóż my studenci nie musimy się za bardzo bać...3 miechy wakacji (cóż z tego skoro większość września to poprawki??) no i zdarzają się tak upragnione przez wszystkich godziny rektorskie jak i również zdarza się, że w ogóle mamy jakieś dni wolne...
|
23 mar 2008 21:53:54 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 04 mar 2008 12:25:11 Posty: 82 Lokalizacja: ToruĂą/Pas³êk
|
No owszem, po pierwszym roku studiów doceniłam te trzy miesiące wolności, ale w następnym roku po 1 miesiącu nudziłam się jak mops i tylko z tego powodu dorwałam prace, gdzie byłam na nogach od 8.00 do 20.00. Gorzej niz w roku akademickim, ale to były najlepsze moje wakacje...teraz nie wyobrazam sobie, ze podczas wakacjii mogłabym nic nie robic, szczególnie, że, jak dotąd, wszystkie egzaminy zdaję w czerwcu.
_________________ Błyskawica...
Przez pęknięty kryształ
Błyskawica..
Tronowa sala i wystrzał
Błyskawica...
Czterech jeden wezwał
Błyskawica...
Serce...
Starą krwią wieczór spurpurowiał
Serce...
Wiek bogów nikczemnie mały się stał
Serce...
Czworgu jeden oddał
Serce...
|
10 kwi 2008 16:46:34 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 29 lut 2008 23:46:19 Posty: 107 Lokalizacja: z wykopalisk
|
taa, dwa miesiące mało, trzy miesiące mało, a potem człowiek idzie do roboty i się cieszy, jak mu się uda dwa tygodnie urlopu wysępić;)
|
10 kwi 2008 16:57:22 |
|
|
Użytkownik
|
ja tam nie narezkam... dal mnie 3 miesiace wakacji to duzo:) a poza tym na studiach i tak 'wieczne wakacje'... do sesji oczywiscie:) hehe
_________________ "(...)Były dwie siostry: noc i śmierć
Śmierć większa, a noc mniejsza.
Noc była piękna jak sen, a śmierć,
Śmierć była jeszcze piękniejsza(...)"
|
13 maja 2008 21:15:52 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:46:01 Posty: 887 Lokalizacja: www.eksiazki.org
|
Na studiach to człowiek czasami ma tak jak mówiłaś - wieczne wakacje. Przynajmniej ja na brak luzu nie mogłem narzekać. Ale teraz z własnego wyboru ograniczyłem sobie czas wolny i zacząłem doceniać te wszystkie uroki Teraz tylko czekam na urlop
|
13 maja 2008 23:55:01 |
|
|
Użytkownik
|
hehe:) n tak tez mozna:) ja w sumie mam bardzo duzo wolnego casu, ale nauki tez mam duzo...wiec sie wyrównuje:D ale i tak sie ciesze póki mogę, bo gdy pójdę do pracy, to tydzień wolnego bedę uważać za święty :D
_________________ "(...)Były dwie siostry: noc i śmierć
Śmierć większa, a noc mniejsza.
Noc była piękna jak sen, a śmierć,
Śmierć była jeszcze piękniejsza(...)"
|
14 maja 2008 9:21:22 |
|
|
Konto usuniete
|
Wakacje to najlepszy czas na nadrobienie czasu przy dobrej ksiazce siedzac nad wodą:)
|
10 cze 2008 11:24:58 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 10 kwi 2008 3:22:01 Posty: 351 Lokalizacja: Windy City
|
Gdy zobaczyłem, zwrot "wakacje to najlepszy czas...", od razu skojarzył mi się mój szef.
Jak to on mawia: "summer is the best time for science". Czyli: jakie wakacje? Robić, robić!
_________________ Beatus vir qui suffert tentationem, quoniam cum probatus fuerit accipiet coronam vitae.
|
10 cze 2008 16:40:41 |
|
|
Użytkownik
|
2 miesiące wakacji to wystarczający okres. W szkole wakacje się praktycznie zaczynają od połowy września - po klasyfikacji już są luzy. Jeśli ktoś się spręży, to nadrobi co musi nadrobić. Gdyby wakacje trwały dłużej uczniowie całkowicie zapomnieliby wszytskiego. Wg mnie wakacje możnaby przedłużyć o około pół miesiąca.
|
10 cze 2008 21:41:12 |
|
|
Konto usuniete
|
2 miesiące wakacji w zupełności wystarczą na odpoczynek od szkoły.
Wolałabym nawet aby wprowadziź zażądzenie o krótszy wakacjach, a większej ilości ferii szkolnych. No bo chyba lepiej w ciągu roku mieć po niecały 2 miesiącach szkoły ( od września) ferie 2 tygodniowe niż mieć dłuższe wakacje i przez cąłe 4 miechy chodzić do szkoły i czekać na te ferie świąteczne. Lepiej jest odpocząć dłużej W ciągu roku szkolnego
|
01 sie 2008 9:48:05 |
|
|
Użytkownik
|
Re: Wakacje
zgadzam sie z osoba wyzej... 2 miesiace to i tak sporo i zazwyczaj pod koniec jest juz nudno ;/ o wiele lepiej jakby bylo jakies dluzsze wolne zima....
|
14 kwi 2009 14:46:20 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 06 sty 2012 11:46:33 Posty: 26 Lokalizacja: Warszawa
|
2 miesiące wakacji to mało? Nie zgodzę się. Chociaż nie dziwi mnie to. W tym kraju ludzie najlepiej potrafią narzekać. W szkole na za krótkie wakacje, na studiach na złych profesorów, złe przedmioty nieadekwatne do kierunku i na sesję, którą jak zwykle studentów zaskakuje w pracy na za niską pensję i za dużo obowiązków. Cóż.. nawet mnie to nie dziwi. Takie są realia. Ale ludzie, włączmy pozytywne myślenie. Bo ileż można..
|
20 lut 2012 21:53:14 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx BOOX C67 AfterGlow 2
|
będąc w gimbazie wydawało mi się, że te 2 miesiące to bardzo krótko, będąc w liceum uważałam, że jest to idealny okres czasu na odpoczynek, lecz z czasem zaczął mi się dłużyć, więc po 2-giej klasie poszłam na miesiąc do pracy, naturalną koleją rzeczy była praca po maturze (wakacje od połowy maja do października) - pracowałam 3 miesiące, a dwa razy byłam na wyjeździe wakacyjnym i do tego strasznie się wynudziłam pod koniec września, w czasie studiów wkurzałam się na siebie, że marnuje czas na nicnierobienie, dlatego przez większy ich czas pracowałam (głównie pół etatu). Teraz pracuję, mam 20 dni roboczych urlopu i dochodzę do wniosku, że przydałoby się kilka dni więcej - a za niecałe dwa lata staż pracy pozwoli mi na 26 dni urlopu:D Wtedy będzie wprost idealnie!:D
_________________ Powiedz mi co czytasz, a powiem Ci kim jesteś
|
26 sty 2015 16:04:34 |
|
|