|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 23 lis 2024 15:19:04
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|
Znikająca książka z Kindle 7
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
|
Znikająca książka z Kindle 7
Mam dziwny problem z czytnikiem Kindle. Otóż bez przerwy znika mi jedna książka. Chodzi dokładnie o Silmarillion Tolkiena, który zakupiłam w księgarni Ebookpoint, wgrałam na czytnik przez kabel używając programu Calibre. Książka pojawia się w czytniku tylko zaraz po ładowaniu go. Jak nie używam Kindle'a, wyłączam go wybierając "Screen off", i potem Silmarillion już się nie pokazuje. Przeszukanie książek wbudowaną wyszukiwarką nie wykazuje w ogóle Silmarillionu na liście ebooków w czytniku. Książka pojawia się tylko świeżo po ładowaniu czytnika. Co ciekawe, w tak znikającym ebooku zachowany jest postęp w czytaniu. Mam sporo książek z księgarni Ebookpoint, i nigdy nie było z nimi takiego kłopotu, jak z Silmarillionem. Czytałam, że problem może być związany z wyłączeniem trybu samolotowego, owszem, czasem go wyłączam, by sprawdzić słownictwo, którego brakuje we wbudowanym słowniku, ale zawsze znika ta konkretna książka, a nie wszystkie wgrane po kablu (tak wgrywam ebooki zakupione w innej księgarni niż Amazon, czyli wszystkie polskie).
|
26 mar 2024 11:47:36 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|