|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 23 gru 2024 10:40:59
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Czytniki - stabilności i szybkość softu
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
|
Czytniki - stabilności i szybkość softu
Hej
mam taką zagwozdkę związana z zakupem swego pierwszego czytnika. Planuje kupić coś w miarę budżetowego choć oczywiście pewna elastyczność jest tutaj mozliwa.
Najchętniej bym zakupił prostego kindla bo miałem z nim do czynienia, ale nie jest już dostępny w oficjalnej sieci sprzedaży. Mógłbym poczekać na nowy model ale w zasadzie nie o tym miało być.
Chciałbym sie dowiedzieć jak to jest w praktyce z oprogramowaniem czytników? Która firma do tego przykłada uwage by soft był stabliny i dopracowany. Nie zależy mi na wifi, przgladarkach, słownikach grach czy dropboxie. Czytając i tak mam telefon koło siebie, tak sie przyzwyczaiłem by weryfikować informacje, czy sprawdzać pojęcia.
Zależy mi na czystości, prostocie, niezawodności, szybkości. Ważny jest czas uruchamiania, proste i wygodne usypianie.
Jaką firmą warto sie interesować w takim kontekscie? Pocketbooks, onyx, kobo? Coś jeszcze innego?
Oczywiście ważna jest też gwarancja - na za bardzo łapie zasady gwarancji amazonu wiec na wszelki wypadek wole nie kupować kindli z allegro.
|
18 wrz 2014 10:08:11 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: PocketBook Pro 611, Touch Lux 2
|
Re: Czytniki - stabilności i szybkość softu
Ponad dwa lata mam PocketBook Pro 611 , w tym czasie ani razu mi się nie zawiesił, nie mam problemów, uruchamia się 2/3 sekundy. Obsługuje sporo formatów bez kombinowania z konwersją, głównie czytam pdf i spisuje się dobrze. Nie jest co prawda już to najnowsze sprzęt i chciałem coś lepszego ale czytając forum to zrezygnowałem i pozostaje z tym PocketBook Pro 611
|
18 wrz 2014 10:28:28 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 04 cze 2011 10:52:37 Posty: 2644 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: Kindle PocketBook Kobo Tolino
|
Czytniki z Allegro też mogą być na gwarancji. Liczy się nie miejsce zakupu, ale rynek pochodzenia czytnika. Ale jeśli kindelek jest z Niemiec (a takich na allegro najwięcej, bo za Odrą kindelki w Europie najtańsze), to faktycznie gwarancji w PL nie będzie. Ja mam w swoim otoczeniu 6 kindelków z różnych rynków, każdy ma prawie rok lub więcej i żaden naprawy na szczęście nie wymagał. Ale z elektroniką nigdy się nie przewidzi co i kiedy padnie. Można też o nich powiedzieć jeszcze jedno - stabilne i przewidywalne. Więc bym się jednak nad kindelkiem zastanowił. A jeszcze jeśli mieszkasz blisko niemieckich saturnów lub mediamarktów to w ogóle bym się wybrał na wycieczkę i kupił nowego w sklepie za 49 EUR (tu zdjęcie z ceną akurat z Austrii: http://cyfranek.booklikes.com/post/9643 ... ja-czesc-i).
_________________ Pozdrawiam Cyfranek http://cyfranek.booklikes.com | https://www.facebook.com/cyfranekblog
|
18 wrz 2014 11:05:38 |
|
|
Użytkownik
|
to znaczy w końcu jak to jest z tą gwarancją z Niemiec? Jest czy jej nie ma? Mieszkam raczej daleko od granicy wiec wyprawa nie ma sensu. Ale jesli miałbym możliwość zakupu np tutaj: http://www.gravis.de/Smartphones-und-Ta ... on-Kindle/no i pytanie czy maiłbym gwarancje czy nie?
|
18 wrz 2014 11:17:05 |
|
|
Użytkownik
|
dzieki o to mniej wiecej mi chodziło. Choć jak byłem wczoraj w saturnie oglądałem onyxy, prestigio, kiano czy larki to z nich wszystkich tylko onyxy wyglądały na używalne. Reszta tak totalnie zamulona tak ze ledwo działały, nieintuicyjne, pokręcone menu, ogólnie tragedia. Za darmo bym tego cie chciał
|
19 wrz 2014 10:31:51 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|