Teraz jest 25 sty 2021 5:20:26




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
PROBLEM z Menu PL i klawiaturą pl 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Dołączył(a): 07 lut 2011 20:37:11
Posty: 1
eCzytnik: Na papierze na razie :)
Post PROBLEM z Menu PL i klawiaturą pl
Witam
Mam mały problem po zainstalowaniu polskiego menu i obróceniu obrazu (tak że czytam bokiem), gdy włączam przycisk Menu wyświetlają się opcje ale wychodzą poza ekran i jest takie dziwne rozciągnięcie. Próbowałem odinstalować wersję pl i problem znika, ale menu jest w części po polsku i po angielsku (tak jakby nie dało się w pełni odinstalować wersji pl). Tak samo mam problem z instalacją klawiatury pl po wciśnięciu alt+sym wyskakuje mi rosyjska klawiatura. Proszę o pomoc.
Łukasz


23 lut 2011 19:32:04
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 25 lut 2011 13:12:41
Posty: 4
eCzytnik: kindle 3
Post Re: PROBLEM z Menu PL i klawiaturą pl
Witam
Dotarł do mnie wczoraj kindel 3 wi-fi z wersja 3.0.2 zainstalowałem polskie menu i mam ten sam problem. Po wciśnięciu alt+sync wyświetla rosyjskie litery a po obróceniu też mi rozciąga menu :::? czy kazdy tak ma po wgraniu polskiego menu a jeśli nie to jak to można poprawić ?


25 lut 2011 13:24:23
Zobacz profil
Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54
Posty: 3266
Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
Post Re: PROBLEM z Menu PL i klawiaturą pl
Bo wgraniu hacka z klawiaturą trzeba zrestartować czytnik, potem wrzucić polską wersję, a potem zrestartować raz jeszcze.

Jakie teksty rozciągają menu?

_________________
Cytuj:
Muad'Dib uczył się prędko, ponieważ najpierw przeszedł szkolenie jak się uczyć. A najpierwszą ze wszystkich otrzymał lekcję podstawowej wiary, że może się nauczyć. Szokuje odkrycie, jak wielu ludzi nie wierzy, że mogą się nauczyć, a o ile więcej uważa, że nauka jest trudna.


25 lut 2011 13:55:43
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Dołączył(a): 25 lut 2011 13:12:41
Posty: 4
eCzytnik: kindle 3
Post Re: PROBLEM z Menu PL i klawiaturą pl
Mimo iż zrestrtowałem czytnik nadal po wciśnieciu alt+sync wyswietlają mi się rosyjskie litery a co do drugiego problemu to polega on na tym że jak ustawiam pozioma orientaje ekranu i wyswietlam menu to ramka menu jest ucięta z jednej i drugiej strony wyglada to mniej wiecej tak:

|bezprzewodowa____________________szukaj w książce |

|indle Store________________________dodaj zakładke |
|_________________________________dodaj notatke lub zaznac|
|uj ostatnią czytana stronę___________zobacz notatke i zaznacz|

a tekst ksiazki pod ramka jest rozmyty wyglada jak duza pikseloza


25 lut 2011 14:30:13
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 25 lut 2011 13:12:41
Posty: 4
eCzytnik: kindle 3
Post Re: PROBLEM z Menu PL i klawiaturą pl
Wiem już w czy problem zapomniałem wgrac polish.keyb :oops: mam nadzieje że jak to poprawię problem z menu też się naprawi dzieki za próbę pomocy


25 lut 2011 14:54:14
Zobacz profil
Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54
Posty: 3266
Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
Post Re: PROBLEM z Menu PL i klawiaturą pl
Mógłbym prosić o screenshot tegoż menu w takim ustawieniu? Na Kindle skrót do zrobienia zrzutu ekranu to Alt + Shift + G.

_________________
Cytuj:
Muad'Dib uczył się prędko, ponieważ najpierw przeszedł szkolenie jak się uczyć. A najpierwszą ze wszystkich otrzymał lekcję podstawowej wiary, że może się nauczyć. Szokuje odkrycie, jak wielu ludzi nie wierzy, że mogą się nauczyć, a o ile więcej uważa, że nauka jest trudna.


25 lut 2011 15:00:44
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Dołączył(a): 25 lut 2011 13:12:41
Posty: 4
eCzytnik: kindle 3
Post Re: PROBLEM z Menu PL i klawiaturą pl
Ok Więc tak skasowalem wszystko, wróciłem do orginalnej wersji i zaczełem instalacje pl od początku dodając ten Polish.keyb.
Po wciśnięciu alt+syn pojawiają się juz polskie literki ąćż i tp :D ale problem z menu w orientacji poziomej nadal wystepuje wyglada to tak https://picasaweb.google.com/taurusnh/2 ... 4052581922 dodam że dzieję się tak tylko na otwartej książce nawet na orginalnych słownikach. Na stronie głównej w orientacji poziomej menu otwiera sie normalnie. Wiec nadal nie wiem w czym tkwi problem


25 lut 2011 17:35:54
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 maja 2008 13:26:26
Posty: 112
eCzytnik: Kindle3
Post Re: PROBLEM z Menu PL i klawiaturą pl
potwierdzam - u mnie jest tak samo.

_________________
------------------------------------
Sa souvraya niende missain ye
------------------------------------


28 lut 2011 17:42:12
Zobacz profil
Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54
Posty: 3266
Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
Post Re: PROBLEM z Menu PL i klawiaturą pl
Sir Alex, dla tych, którzy nie śledzą MobileRead, stwierdził, że mamy za długie nazwy w menu. Ktoś z oryginalnym, angielskim menu byłby w stanie zrobić screen? Albo przynajmniej przeliczyć ilość znaków w każdej z pozycji - chcę wiedzieć, gdzie tracimy najwięcej, by można było to jakoś poskracać.

_________________
Cytuj:
Muad'Dib uczył się prędko, ponieważ najpierw przeszedł szkolenie jak się uczyć. A najpierwszą ze wszystkich otrzymał lekcję podstawowej wiary, że może się nauczyć. Szokuje odkrycie, jak wielu ludzi nie wierzy, że mogą się nauczyć, a o ile więcej uważa, że nauka jest trudna.


28 lut 2011 19:45:34
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Dołączył(a): 27 lut 2011 20:21:53
Posty: 5
eCzytnik: amazonkindle
Post Re: PROBLEM z Menu PL i klawiaturą pl
skąd mozna ściagnąć spolszczenie do kindla?


28 lut 2011 20:09:57
Zobacz profil
Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54
Posty: 3266
Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
Post Re: PROBLEM z Menu PL i klawiaturą pl
Stąd.

_________________
Cytuj:
Muad'Dib uczył się prędko, ponieważ najpierw przeszedł szkolenie jak się uczyć. A najpierwszą ze wszystkich otrzymał lekcję podstawowej wiary, że może się nauczyć. Szokuje odkrycie, jak wielu ludzi nie wierzy, że mogą się nauczyć, a o ile więcej uważa, że nauka jest trudna.


28 lut 2011 20:32:12
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Dołączył(a): 19 maja 2011 15:31:48
Posty: 2
eCzytnik: Kindle 3
Post Re: PROBLEM z Menu PL i klawiaturą pl
Witam,
czy ktoś może pozbył się problemu z menu w polskiej wersji? Mam Kindla 3 z 3.1 i KindlePL 0.1.0 (+ jailbrake + launchpad + fbKindle + Agatę). Fakt, że to uciekające poza ekran menu nie jest wielkim problemem, ale mentalnie wkurzające. :)

_________________
Pozdrawiam,
Habeck
Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną. - Schutzbach


19 maja 2011 15:58:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
cron