|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 27 lis 2024 16:30:29
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|
Nook simple touch with glowlight root co mnie denerwuje
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: Nook Simple Touch witch Glowlight
|
Nook simple touch with glowlight root co mnie denerwuje
Hej,
jestem szczęśliwym posiadaczem NookSimpleTouch withGlowlight. Mój czytnik niedawno otrzymał prawa roota za pomocą Nook Managera i jest najważniejsza rzecz co mnie denerwuje
Scrolling. Zwykły scrolling za pomocą ekranu dotykowego działa fatalnie i za bardzo nie da się przesuwać w dół strony. Świetnie działają przycisk z boku ekranu, które Nook dodał, jednakże mają one pewną wadę. Aplikacja musi ją obsługiwać. Istnieje możliwość przebindowania tych przycisków na VOLUME_UP VOLUME_DOWN jednakże wtedy tracimy je w aplikacjach, które domyślnie korzystają z tych przycisków (jak nook library). Dodatkowo po przebindowaniu w programie READITLATER (wersja 1.3 działa na nooku) naciśnięcie VOLUME_DOWN nie przesuwa o całą stronę w dół, tylko o około 1/3.
Sam zastanawiam się jak klawisze nookowe powinne być bindowane, aby obsługiwać i VOLUME_UP VOLUME_DOWN oraz PAGE_DOWN i PAGE_UP.
Jeszcze jedna wada związana z przyciskami VOLUME_UP, VOLUME_DOWN. Kiedy sie zapomnimy i będziemy próbować korzystać z tych przycisków w menu, to zamiast zjechania w dół, wyświetla nam się widget do zmiany głośności.
Oprócz tego czytnik jest bardzo dobry. Zastanawiam sie, czy instalacja multitouchu by nie pomogła.
Pozdrawiam
|
10 mar 2013 11:54:14 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|