Re: Problem z podświetleniem Paper white 3
@athame
Naprawdę Cię szanuję i podziwiam. Dlatego proszę nie obraź się, ale nie mogę się z Tobą zgodzić.
W każdym egzemplarzu jakość oświetlenia była inna. Lepsza, gorsza, ale nie idealna w porównaniu z egzemplarzem który mam od wiosny tego roku.
Nie wydziwiałbym, gdyby było inaczej i nie odsyłał niepotrzebnie.
Może jestem za bardzo wyczulony, ale ja naprawdę widzę różnice.
Z tym, że to jest najlepiej widoczne, włączając kilka Kindle, leżące obok siebie.
A tak ap-ropo to ostatni który do mnie dotarł miał niedokładnie wklejony ekran w ramki. Tzn. przesunięty do góry.
Szara linia, która oddziela diody i powinna pokrywać się z dolna ramką obudowy (lub być przez dolną krawędź obudowy zakryta) , w tym egzemplarzu wystawał ładnych kilka milimetrów.
Wyglądało to jakby ktoś namalował flamastrem gruba kreskę przez całą szerokość ekranu.
Na jasnym tle kartki bardzo to raziło i rozpraszało podczas czytania.
Dla potwierdzenia - rozpakowałem (bo był przygotowany na jutro do wysyłki i zrobiłem zdjęcie):
Wcześniejszy egzemplarz natomiast miał wyraźnie różowe podświetlenie i do tego 2 "paprochy". Jeden biały i jeden czarny.
Zrobiłem zdjęcie przed odesłaniem więc też mogę załączyć: (Zakreśliłem te "kropki" na czerwono).
Inny egzemplarz znowu miał cień wielkości palca na dole z lewej strony i rozpraszał się do góry.
Dokładnie w miejscu gdzie wyświetla się postęp czytania (numer strony - był na szarym tle).
Ciężko to opisać, ale raziło niemiłosiernie.
Niestety zdjęcia nie zachowałem.
Oprócz tych "drobnych" wad, o których wspominam przy okazji, bardzo bym chciał pokazać jak wyglądają różnice w samym podświetleniu.
Tzn. jego nasyceniu, jasności i odcieniu - kolorze tła kartki.
Zrobiłem kilka zdjęć, ale niestety aparat tego nie wyłapie.
Zależnie jak pada światło zewnętrzne, lub jak ustawię aparat, za każdym razem zdjęcie pokazuje co innego.
Nie mam więc jak tego udowodnić, a nie będę się ośmieszał i zaśmiecał tematu zdjęciami, które niestety nie są w stanie tego pokazać.
Ale zaręczam, że każde ludzkie oko na żywo zauważyłoby różnice.