Witam, od kilku miesięcy z radoscią używam Sony PRS-T1 i az do tej pory nic mnie nie niepokoiło, aż do dzisiaj, kiedy to po zakupie kilku książek w formacie epub, nie mogę ich otworzyc na czytniku. W laptopie mam zainstalowany Reader for PC i mam autoryzowany zarowno komputer jak i czytnik. Zakupione książki na laptopie otwierają się bez problemu (w programie Reader for PC a także w Adobe Digital Edition). Natomisat po synchronizacji i próbie przeczytania książki na czytniku pojawia się komunikat "Error. Protected by Digital Rights Management"
eCzytnik: Sony prs-505
Re: problem z odczytem plikow w PRS-T1
calibre to dopiero 50% sukcesu jeszcze musisz do niego dodać wtyczki osobna jest do pdf i epub książki masz w epub więc wtyczka o nazwie ineptepub_v01.7_plugin.zip powinna załatwić sprawę
Ostatnio edytowano 02 gru 2011 14:51:00 przez rufi, łącznie edytowano 1 raz
Wystarczyło w Adobe Digital Editions przerzucić pliki książek na czytnik - ADE automatycznie wygeneruje klucze dla urządzenia. Najpierw musisz autoryzowac czytnik ale to jednorazowa czynność - wystarczy najpierw uruchomić ADE a następnie podłączyć czytnik - ADE sam zapyta czy autoryzować urządzenie.