Re: Digitalizacja domowych zbiorów
Planuję skanować głównie książki o dość standardowych wymiarach, tomiska raczej mi nie grożą chociaż nigdy nie wiadomo
Jeżeli chodzi o czas, zgadzam się jak najbardziej. Zgadzam się również, że czas 6,5 sekundy na stronę jest dość nieosiągalny w przypadku wspomnianego skanera, nie mam powodu, natomiast jeśli chodzi o DIY skanner, nie mam powodów, żeby Ci nie wierzyć
Bardziej niż czas poświęcony na skanowanie myślę teraz o przestrzeni, jaką musiałbym przeznaczyć na samo zestawienie maszynerii. Zdjęcia, które widziałem, wskazują, iż skaner wymaga dość dużo miejsca. Widzę minę mojej partnerki, kiedy przychodzi do domu i pyta mnie co to jest to dziwne coś na stole w jadalni, a ja z triumfem odpowiadam, że skaner do książek
Musiałbym chyba zejść do piwnicy z całym projektem
Myślałem bardziej o polowaniu na używany, więc budżet spada do, mam nadzieję, 500 - 600 PLN
chociaż wydaje mi się, że to nie to jest tutaj priorytetem.
Chociaż uważam, że argumenty przemawiające za samodzielną budową skanera jest dość rozsądne to jednak cały czas nie jestem pewien... Muszę poświęcić trochę czasu na dokładną lekturę forum, do którego link podałeś
Pozdrawiam