[Kindle Paperwhite] źle odczytuje tytuly i autora.
Witam serdecznie. Od roku jestem posiadaczem Kindla Paperwhite i mój problem wystepowal od samego poczatku. Mianowicie gdy wrzucam np. 3 ebooki mobi z mojego komputera na czytnik to po odłączeniu kindla widzę i mogę czytać te książki aczkolwiek występuje sytuacja że 1 książka ma prawidłowy tytuł i nazwe autora a dwie pozostałe zamiast tytułu mają jakiś zlepek liter i cyfr typu p17j6vobab1d73.... Do tej pory miałem na czytniku 1-2 książki które czytałem, nastepnie je usuwałem i wgrywałem nowe wiec był to mały problem. Teraz gdy posiadam około 10 książek bardzo ciezko mi jest się połapać która książka jest którą bowiem tylko 2 maja prawidłowy tytuł. Na początku myślałem, że to może dlatego że występują w tych tytułach polskie znaki a czytnik był kupiony w angielskim sklepie ale teraz widzę, że tytuły które są poprawnie rozpoznane mają polskie znaki. Czy mógłby mi ktoś poradzić na mój problem?
Re: [Kindle Paperwhite] źle odczytuje tytuly i autora.
a calibre nie miał jakiejś opcji do korekty metadanych bez przemielenia całego kodu ebooka? Wydaje mi się, że w changelogu było coś takiego kiedyś...
Nieźle też się sprawdza wtyczka pobierająca dane z lubimyczytac.pl. Czasami zdarza jej się nie działać, ale warto spróbować jeśli masz większą ilość metadanych do poprawienia.