Onyx Boox i62 Espresso - problem z boot po update
Witam, od wczoraj jestem posiadaczem czytnika Onyx Boox i62 Espresso. Postanowiłem zaktualizować sobie do niego software, a konkretnie wersję 1.7, która ściągnąłem ze strony producenta i nagrałem zgodnie z zaleceniami. Aktualizacja przebiegła pomyślnie, ale gdy chciałem włączyć ponownie czytnik ładowanie zatrzymało się na pierwszym pasku i za nic nie chciało ruszyć.
Zrestartowałem czytnik kilka razy, wyjąłem z niego kartę, ładowanie doszło do końca i czytnik znowu przestał reagować. Próbowałem resetować przytrzymując przycisk zasilania a także reset z tyłu obudowy ale nic to wszystko niestety nie dało. Następnie podłączyłem kartę SD do komputera, sformatowałem ją, skopiowałem ten sam update i próbowałem znowu zaktualizować czytnik. Jednak tym razem z jakiegoś powodu 'nie widzi' karty i krzyczy, że 'Update not found, rebooting...'(co oczywiście nie pomaga)'.
Spróbowałem następnie z inna kartą SD, software 1.8 itp, itd i rezultat jest ten sam. Próbowałem również podłączyć czytnik i kartę w nim do komputera, jednak przypuszczam, że czytnik musi być do tego włączony gdyż nie został wykryty.
Przejdę teraz do sedna sprawy, czyli jak mogę to wszystko odkręcić i naprawić?
Z góry dziękuję za pomoc.