|
|
Teraz jest 23 lis 2024 21:03:13
|
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: będzie Vedia k10
|
Re: Vedia K10 ?
Czytnik nie ma slownika.
|
21 gru 2012 15:08:07 |
|
|
Użytkownik
|
Co do reklamacji, Vedia milczy (mail, dzwonić nie dzowniłem) ale wysyłam do weltbild.pl gdzie kupiłem czytnik.
|
21 gru 2012 15:59:49 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 04 cze 2011 10:52:37 Posty: 2643 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: Kindle PocketBook Kobo Tolino
|
Widziałem na niemieckim weltbildzie, że sprzedają Pyrusa jako "swój flagowy" czytnik. Ale w polskim oddziale nie widziałem. Jak kupowałeś? Przez internet? Patrzę i nie mogę na ich stronie znaleźć... Weltbild wychodzi z Polski, więc pewnie u nich trochę zamieszania teraz. Ale twierdzą, że wszystkie zobowiązania będą honorować
_________________ Pozdrawiam Cyfranek http://cyfranek.booklikes.com | https://www.facebook.com/cyfranekblog
|
21 gru 2012 16:26:08 |
|
|
Użytkownik
|
|
21 gru 2012 17:09:48 |
|
|
Użytkownik
|
No na pewno dużo zamieszania kupowałem chyba 16 grudnia a teraz prodeukt niedostępny. http://www.weltbild.pl/czytnik-ebookow- ... 88839.html. W tym temacie był wstawiany link wraz z kodem rabatowym dzięki któremu można było kupić za 280 zł. Jak się ostatecznie wycofają to gwarancja chyba bezpośrednio u Vedii. Na grouponie się nie opłaca bo trzeba doliczyć przesyłkę, więc cena 300 zł zostanie przekroczona.
|
21 gru 2012 18:25:35 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Vedia K10
|
U mnie ten sam problem wisi na ekranie welcome. Wczoraj żeby sprawdzić możliwości poprzerabiałem roche książek i komiksów na różne formaty, wczytałem epub-chodzi, rtf (duży 20Mb) zawiecha, próba resetu, czytnik nie reaguje, w końcu po wielu próbach zaskoczył i wisi na ekranie welcome. Podłączyłem do ładowarki i zostawiłem na noc. Rano działa. Odpaliłem jakieś mobi, działa, potem chciałem najechac na jakiś inny plik i przechodząc kursorem przez owego nieszczęsnego rtfa - zawiesił się!!! Nie kliknąłem go wystarczyło że zaznaczenie było nad nim. Teraz wisi do tej pory, a w ogóle jak u Was działa reset? Jak dla mnie reset powinien działac na dotyk, wciskam, odcina prąd jak w komputerze,a tu wciskam nic sie nie dzieje, w ogóle przydałby się jakiś manual.
|
22 gru 2012 12:34:08 |
|
|
Użytkownik
|
Mój czytnik działał jeden dzień. Teraz albo wiesza się na ekranie powitalnym albo wyświetla mi jakieś losowe piksele. Na reset nie reaguje w ogóle. Niestety będę musiał reklamować ale dopiero po świętach.
|
22 gru 2012 15:00:28 |
|
|
Użytkownik
|
Pafio i pawel gdzie kupowaliście? Mi się zawiesił jak wgrałem epub 5 mb. Od razu mogłem stwierdzić że coś nie pasuje bo pozostałe nie przekraczały 1 mb. Po wgraniu stanął na Welcome. Reset robi się tak: wciskamy igłą reset a potem przytrzymujemy power.
Po tym zawieszeniu teraz będzie strach coś wgrać.
|
22 gru 2012 16:03:52 |
|
|
Użytkownik
|
Ja kupiłem na allegro. Po kilku resetach przestał się zawieszać ale nie wyświetla menu. Po ekranie powitalnym mam totalną kaszanę na ekranie. Jakieś losowe paski kropki itp. Myślałem, że wyświetlacz padł ale "welcome" na początku wyświetla normalnie. Pewnie coś z oprogramowaniem :/
|
22 gru 2012 16:13:06 |
|
|
Użytkownik
|
Jak kupiłem w sklepie producenta (vediastore.pl) , dikhet mysle że spokojnie mozesz wgrywac epub, nawet powyżej 20MB, ja specjelnie przerobiłem kilka komiksów i epub chodziły bez zarzutu(16, 22 i 26MB), mobi nie chciały sie odpalic, ale zawiechy nie było. A co do innych formatów, to zgraj sobie z urządzenia te przykładowe ebooki, sprawdz jakie mają parametry i przy konwersji kieruj się tymi ustawieniami, powinno byc dobrze. Ja trace nadzieje ze uda mi sie go uruchomic po drugim zawieszeniu, od czasu do czasu udaje sie zrestartowac, ale potem stoi na napisie welcome... Pawel jak to zrobiles źe w koncu si euruchomił, jakas specjalna metoda?
|
22 gru 2012 16:29:15 |
|
|
Użytkownik
|
Tak sobie właśnie wygooglałem warunki gwarancji i mamy: "8. Ograniczona gwarancja nie obowiązuje w następujących przypadkach: * Wgrania wadliwych lub uszkodzonych plików muzycznych, video, zdjęć itp." A jako że specyfikacji szczegółowej jakie konkretnie formaty, wielkości plików itp. urządzenie obsługuje, to zawsze moga powiedzieć że uszkodzenie jest z naszej winy i pobrać "opłatę za diagnostykę i koszty przesyłki" (zgodnie z innym punktem regulaminu). Obym był złym prorokiem, ale po przygodach z siecią play kiedy to nie chciano mi naprawić telefonu bo wykryto "mikrokorozje na płycie głównej" co ich zdaniem oznaczało używanie telefonu w zbyt wilgotnym klimacie, podczas gdy ja go używałem na kontrakcie w Libii, gdzie podczas półrocznego wyjazdu deszcz padał raz , jestem troche uprzedzony
|
22 gru 2012 16:47:29 |
|
|
Użytkownik
|
Też się obawiam. Tyle tylko że ja wgrałem epub więc się będę kłócił. Póki co reklamuję w sklepie w którym kupiłem a nie w Vedii więc pozostaje mi czekać.
|
22 gru 2012 17:22:56 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: kindle 3, vedia k10
|
Zakupiłem wczoraj k10 jako prezent dla żony. Sam mam od ponad roku kindla 3. Wrażenia mam dość pozytywne i to pomimo tego, że w porównaniu z kindlem vedia k10 nie ma wielu przydatnych opcji. Nie ma słownika angielskiego - bardzo przydatnego gdy czyta się angielskojęzyczne teksty (nie wydaje się aby była możliwość instalacji takiego słownika w k10), nie ma możliwości słuchania audiobooków, nie ma WIFI. Jednakże dla osoby, która chce tylko czytać i to po polsku, albo w innym języku, który zna perfekcyjnie, czytnik vedii można uznać za ciekawą propozycję z uwagi na niską cenę i dwuletnią gwarancję w polskiej firmie (kindle ma tylko jednoroczną i do tego realizowaną wyłącznie w USA). Co bardzo istotne komfort czytania na K10 nie odbiega od tego na kindlu, a w przypadku pdf kindle jest słabszy.
|
22 gru 2012 20:59:02 |
|
|
Użytkownik
|
Odwiesił sie. Wygląda na to że ten czytnik potrzebuje czasu w trudnych sytuacjach, wisiał od rana do popołudnia co jakiś czas próbowałem resetowac, po resecie wisiał na powitaniu. Potem zostawiłem go na pare godzin, az wieczorem podłączyłem ładowarkę. Od razu po włożeniu kabla nastąpił restart, a po 40 minutach załadowAł się. Wgrałem pare nowych plików w różnych formatach( nie dam mu spokoju ) W końcu znowu zawiecha ( spodziewałem się) tym razem powodem było odpalenie komiksu epub, w którym przy konwersji z jpgów w calibre ustawiłem poziomy układ strony). I jeszcze jedna ważna uwaga, chodzi o pasek pod nazwą pliku, kiedy się zawiesił miał ok 1,5cm(pogrubienie), teraz jest w połowie ekranu, i wydaje mi sie że bardzo powoli się porusza, ale może to złudzenie, choc to wyjaśniałoby dlaczego w końcu się odwiesza. Brak pamięci po wczytaniu dużego pliku, ram nie zdąży się zwolnić, odpalam kolejny a ten wczytuje się przez 40 min, przez które ja myśle że wisi. ' To takie moje dywagacje na gorąco, nie lubie tak gdybac, ale jak producent nie daje nawet manuala( o tym quick start nie wspominam, bo to żenada wypuścić produkt z takim opisem), to trzeba jakoś kombinować. Jak jeszcze raz bede musiał czekać pół dnia na możliwość korzystania ze sprzętu, to zrobie szeroko zakrojoną akcję mającą na celu pokazanie ludziom jakie g.. kupują popierając rodzimą polchińska firmę, mam znajomego który zaczyna w uwaga tvn, i biedny szuka tematu który by go wyniósł na szerokie wody dziennikarstwa śledczego, aż mnie korci.... Tak na koniec: chcecie czytać książki to róbcie epub i czytajcie, chcecie czytać komiksy to możecie tytusa przerobić na epub i też pójdzie, ale już większe formaty - szkoda zabawy. Na obecnym oprogramowanie czytnik działa jeśli pliki nie są duże i najlepiej w formacie epub.
|
22 gru 2012 23:11:07 |
|
|
Użytkownik
|
Właśnie się zmowu odwiesił, miałem rację z ty paskiem, doszedł do końca i odpalił komiks(tytus romek i atomek, księga III, a więc poziomo,w oryginale połowa stron czarno-biała - wygląda naprawdę fajnie).Przy wczytywaniu dużych plików, radze po zwolnieniu jednego poczekać albo uruchomic ponownie urządzenie inaczej przyjdzie czekać jak mi pół godziny.
|
22 gru 2012 23:18:28 |
|
|