[K Paperwhite] Nowy Firmware 5.3.4 i starsze
Nowy firmware 5.3.4 Juz od kilku dni mam wgrany nowy firmware, wg. mnie poprawiła się szybkość działania Kindla. Ciekawe czy wydłuży się czas pracy na bateriach i poprawi się ergonomia pracy. Proszę o spostrzeżenia.
Thx
Firmware w wersji 5.3.3Zgodnie z zapowiedzią, pojawił się nowy firmware do Naszego Paperwhite'a
O to najważniejsze zmiany wprost ze strony Amazona.
1) This update includes optimizations for your Kindle’s performance, image viewing, registration and Wi-fi connectivity.
W wolnym tłumaczeniu: aktualizacja powinna poprawić wydajność Kindla w szczególności w przeglądaniu obrazów, pewnie chodzi o komiksy...
, przyspieszyć logowanie do sieci Wi-fi i jakoś połączenia.
czy tak istotnie będzie? Zobaczymy. Po kilku dniach testów dam znać co wg. mnie działa lepiej lub może gorzej.
Plus:
1. Zdecydowanie szybsze połączenie przez Wi-fi.
2. Poprawiła się nieco prędkość "Papierka", wg. mnie ciut szybciej działa menu i wybór książek.
3. ...
Minusy:
1. ...w tej chwili brak
Firmware w wersji 5.3.1Amazon opublikował nową wersję Firmware`u o numerze. 5.3.1. Niektórzy użytkownicy narzekali na problemy z połączeniami z sieciami WIFI.
U mnie był kłopot z połączeniem z adroidowym HotSpotem w komórce, jak miałem skonfigurowane szyfrowanie transferu. (Ciekawe czy teraz będzie działało poprawnie).
Kilka skąpych słów o nowej aktualizacji ze strony Amazona...
We have a new, free software update available for Kindle Paperwhite. The software update will be delivered wirelessly and includes optimizations for your Kindle’s performance, including fixes for Wi-Fi connectivity. This update automatically downloads and installs for Kindle Paperwhite customers; however, you can also manually download the software and update your device via USB cable.
Może za jakiś czas Amazon pokusi się o szerszą listę zmian.
Na razie testuję nową aktualizację