- który program do czytania jest najlepszy (ustawienia Preferowane Aplikacje)?
Różnie - kwadratowo i podłóżnie
Zależy od osobistych preferencji. Ja PDF'y otwieram nową przeglądarką, EPUB'y CoolReaderem, pliki FB2 i spakowane ZIP'em RTF'y też CoolReaderem, zaś DOC'i FBReaderem. CoolReader nie przerzuca stron po dotknięciu w ekran - A62 nie ma dotyku palcowego
więc nie ma problemu
- tylko za pomocą przycisku - zaś FBREader przerzuca. Obólnie CoolReader jest nowszy.
- co oznacza "wypróbuj nową przeglądarkę"
Jest to nowa, testowa przeglądarka do plików PDF, całkiem fajna i warta spróbowania. Ma parę drobnych błędów (brak opcji Pełny Ekran) ale już jest lepsza od Adobe
- można zaznaczać tekst w książce? Jak?
Za pomocą rysika / palca (w zależności od czytnika) - program CoolReader radzi soie z zaznaczaniem bardzo dobrze, bo de facto zaznaczanie to jego główna funkcja.
- czy podczas czytania mozna korzystać ze słownika/ów?
Po zaznaczeniu słowa/zdania powinna wyskoczyć opcja sprawdzenia w słowniku/słownikach - słowniki, trzeba zainstalować.
- jak uruchomić muzykę podczas czytania? W aplikacjach nie ma żadnego softu do oddtwarzania muzyki.
Tworzymy katalog : np. mp3 - wgrywamy do niego piosenki, wszystkie piosenki w katalogu stanowią PlayListę - odtwarzacz jest bardzo prosty - "odpalamy" pierwszy plik z katalogu i odtwarzacz startuje. Po czym wychodzimy z niego a on dalej gra (symbol nuty na dolnym pasku) po czym "odpalamy" książkę i czytamy mając w tle muzykę
- jak zainstalować Ivonę na czytniku?
Ze strony onyx-ereader.pl pobrać pliki TTS w wersji 4 (nie jestem pewien, ale chyba A62S Evo) ma ten sam soft co i62Espresso) i postępować z napisaną tam instrukcją.
- można tak skonfigurować czytnik, żeby wyświetlał okładki książek tak jak to jest w Calibre?
Tego nie wiem,
ale w kilku pozycjach mi się wyświetlaja okładki
więc jakoś się da - jak nie wiem. Sam jestem ciekawy.
- nie ma blokady klawiszy?
Wydaje mi się, że uśpienie czytnika powinno blokować kalwisze - w moim i62 Espresso po uśpieniu nie reaguje na "macanie" ekranu i na klawisze.